Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Έκοψαν» την Σαμπιχά…Άφεριμ!

«Έκοψαν» την Σαμπιχά…Άφεριμ!

0
sabixa

Σαμπιχά: «Μ’ αυτό που έκαναν πρόσβαλλαν τους Ρομά…»

Χατζηθεοδώρου: «Οι Ρομά είναι μειονότητα της μειονότητας»

 

Στενός συνεργάτης του Χ. Ζεϊμπέκ ο νέος υποψήφιος Ουμίτ Μεστάν Οσμάν

 
«Σπάει» τη σιωπή της η Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου και σ’ ένα «χείμαρρο» αποκλειστικών δηλώσεών της στο «Ε» αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών από τότε δηλαδή που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας της τηλεφώνησε για να της προτείνει την συμμετοχή της στο ευρωψηφοδελιο του ΣΥΡΙΖΑ έως τη στιγμή (τη Δευτέρα του Πάσχα) που ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας επίσης της τηλεφώνησε για να της αναγγείλει επίσημα την αντικατάστασή της από τον Ουμίτ Μεστάν Οσμάν
 
Σαμπιχά: «Μ’ αυτό που έκαναν πρόσβαλλαν τους Ρομά…»
Έντονα προσβεβλημένη δηλώνει η Σαμπιχά και χωρίς να μασά τα λόγια της για το ποιοι ευθύνονται για την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Ο Έλληνας, εκτουρκισμένος Πομάκος βουλευτής έκοψε μια Ρομά από το ευρωψηφοδέλτιο για να βάλει το τσιράκι του! Δεν παραιτήθηκα εγώ, αυτός απείλησε ότι θα παραιτηθεί και με έκοψαν. Ο Δ. Βίτσας μου είπε για να δικαιολογηθεί ότι τα μέτρησαν από δω τα μέτρησαν από κει τα μέτρησαν και κατέληξαν ότι δεν τους συμφέρει να είμαι στο ψηφοδέλτιο! Ευχαριστώ τον κ. Αλέξη Τσίπρα για την τιμή που μου έκανε και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που με ψήφισε με 150 ψήφους! Λυπάμαι όμως για όσα έγιναν μετά με την τοπική νομαρχιακή. Θεωρώ ότι έκαναν μεγάλο λάθος να υποκύψουν στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου…Μ’ αυτό που έκαναν πρόσβαλαν στο πρόσωπό μου όλους τους Ρομά! Έχω τη συμπαράσταση και την υποστήριξη από συλλόγους και την Ομοσπονδία των Ρομά και από τον κόσμο του Δροσερού. Νοιώθουν μεγάλη προσβολή γι αυτό που έγινε!».
 
Σαμπιχά: «Δεν ξέρω τι σημαίνει εθνικιστής…»
Αναφορικά με τις μομφές που δέχτηκε – ως αιτιολογία της μη αποδοχής της υποψηφιότητά της – ότι έχει επαφές με εθνικιστικές ομάδες και ότι αυτό δεν συνάδει με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση της ήταν αφοπλιστική: «Δεν ξέρω τι σημαίνει εθνικισμός. Τώρα πηγαίνω γυμνάσιο… Όλοι αυτοί που μου ρίχνουν λάσπη ξέρουν τι κάνουμε στην «Ελπίδα»; Ξέρουν γιατί αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια; Γιατί με κατηγορούν; Γιατί ζητάω εκπαίδευση και έχουμε ακόμη 2 προκάτ σχολεία στο Δροσερό. Γιατί ζητάω υγεία, εμβολιασμούς για τα παιδιά μας, δρόμους…Γιατί υπερασπίζομαι τα δικαιώματα μας; Τα δικαιώματα των Ρομά;»
 
Χατζηθεοδώρου: «Οι Ρομά είναι μειονότητα της μειονότητας»
 
Στο μεταξύ ικανοποίηση και ανακούφιση επικρατεί στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου δεν προέβη σε θριαμβολογίες, επεχείρησε δε να υποβαθμίσει το θέμα που ειρήσθω εν παρόδω απασχολεί όλα τα αθηναϊκά Μέσα όλες αυτές τις ημέρες με τρόπο διόλου κολακευτικό για τη νομαρχιακή της Ξάνθης. Κληθείς να σχολιάσει περιορίστηκε να πει ότι: «Η υπόσχεση του προέδρου ήταν να είναι άτομο από την μειονότητα στο ευρωψηφοδέλτιο και αυτή τηρήθηκε». Στο ερώτημα γιατί η υποψηφιότητα της κας Σαμπιχά δεν ήταν αποδεκτή εφ’ όσον είναι μέλος της μειονότητας απάντησε: «Οι Ρομά είναι μειονότητα της μειονότητας».
 
Στενός συνεργάτης του Χ. Ζεϊμπέκ ο νέος υποψήφιος Ουμίτ Μεστάν Οσμάν
Ο νέος υποψήφιος Ουμίτ Μεστάν Οσμάν είναι στενός συνεργάτης του βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σούνιο Ξάνθης. Μετά το μειονοτικό δημοτικό Σουνίου, πήγε στο γυμνάσιο Πολυσίτου και μετέπειτα στο 4 Ενιαίο λύκειο Ξάνθης, σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Δ.Π.Θ. και από το 2008 είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Σε δηλώσεις του στο «Ε», σημείωσε: «Νιώθω χαρά και τιμή να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστώ την Κεντρική Επιτροπή που με επέλεξε και τις Νομαρχιακές Ξάνθης και Ροδόπης που με πρότειναν». Σ’ ότι αφορά το θέμα Σαμπιχά ο κ. Ουμίτ δήλωσε άγνοια και απέφυγε να εκφράσει οποιαδήποτε γνώμη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…