Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Περιμένουν να πουν «Ωσαννά» οι έμποροι την Κυριακή των Βαΐων

Περιμένουν να πουν «Ωσαννά» οι έμποροι την Κυριακή των Βαΐων

0
pasxa vitrina

Ανοιχτά όσοι θέλουν από τις 11:00 έως τις 18:00

 

Αντίθετος ο εμπορικός σύλλογος – θετική η ΟΕΒΕ

 
 
 
Στην διακριτική ευχέρεια των εμπόρων της Ξάνθης ή μάλλον της …τσέπης τους επαφίεται το αν θα είναι ανοιχτά ή όχι όλα τα καταστήματα της αγοράς της Ξάνθης την Κυριακή των Βαΐων, μια από τις 7 Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Όπως είναι γνωστό ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης – σύμφωνα με απόφαση της γενικής του συνέλευσης – δεν αποδέχθηκε τις 7 Κυριακές παρά μόνο μία αυτή της Πρωτοχρονιάς, συντασσόμενος και με την απόφαση της ΕΣΕΕ αλλά και της πλειοψηφίας των Εμπορικών συλλόγων της χώρας (περίπου 60 – 70%), ωστόσο δεν μπορεί και να την επιβάλλει με το στανιό…
 
Οι απόψεις διίστανται αλλά οι έμποροι έχουν τον τελευταίο λόγο…
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου επισημαίνει ότι το πείραμα με τις Κυριακές δεν πέτυχε ωστόσο αναγνωρίζει την ανάγκη που έχει όλος ο κλάδος που τους στερεί τη δυνατότητα να είναι απολύτως πειθαρχημένοι με τις αποφάσεις του συλλόγου καθότι τίθεται και θέμα ανταγωνισμού μεταξύ συναδέλφων: «Εδώ δεν δουλεύουμε αυτές τις μέρες θα δουλέψουμε την Κυριακή των Βαΐων. Τα λεφτά είναι μετρημένα. Δώρα για τα βαφτιστήρια, το πασχαλινό τραπέζι, δεν μένουν λεφτά για ρούχα και παπούτσια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα…», σημειώνει ο κ. Μίλκογλου.
Αντίθετα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου εκτιμά ότι το άνοιγμα της Κυριακής κάνει καλό στα εμπορικά καταστήματα και ότι τα δείγματα ήταν θετικά. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΕΒΕ Ξάνθης συμφώνησε με τις 7 Κυριακές που ορίζει το νομοσχέδιο.
Κυριακή …κοντή γιορτή και θα δείξει αν θα κάνουν γιορτή τα καταστήματα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …