Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πλούσιο θέαμα υπόσχονται οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας «Enduro Bike»

Πλούσιο θέαμα υπόσχονται οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας «Enduro Bike»

0
eduro

Πρώτη στάση του «Enduro Medieterraneo 2014» η Ξάνθη

 

Το Σαββατοκύριακο (12-13/04) η εκδήλωση στο «Xanthi Mountain Bike Park» στην περιοχή «Λιβάδι»

 
 
Ένα διήμερο γεμάτο δράση, ένταση, ταχύτητα και θέαμα, αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (12-13/04), με τη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα «Enduro Mediterraneo 2014» που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες διαδρομές στα βουνά περιμετρικά της Ξάνθης.
Οι «γνώστες» του αντικειμένου και του συγκεκριμένου αθλήματος γνωρίζουν ήδη τις δραστηριότητες και τους αγώνες που πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ομάδα των Ξανθιωτών ποδηλατιστών (αγωνιστικής ορεινής ποδηλασίας), Mountain Active. Η παρέα των Ξανθιωτών ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με «απλούς» αγώνες mountain και – με γνώμονα την αγάπη τους για την ποδηλασία και το βουνό – αποκτώντας συνεχώς περισσότερους φίλους, έφθασε στο σημείο να είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει πλέον έναν αγώνα με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και όχι μόνο.
Χώρος διεξαγωγής του επερχόμενου αγώνα ορεινής ποδηλασίας τύπου Enduro Bike θα είναι το «Xanthi Mountain Bike Park» που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή «Λιβάδι» (επάνω από την Ι.Μ. Παναγίας Καλαμού).
 
Πρώτη στάση του «Enduro Medieterraneo 2014» η Ξάνθη
 Το «Enduro Mediterraneo 2014» θα ταξιδέψει σε τρεις μοναδικούς προορισμούς, με διαδρομές που αφορούν τους πιο απαιτητικούς ποδηλάτες. Η αυλαία ανοίγει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη, σε ένα φανταστικό δίκτυο μονοπατιών που έχει ανοιχτεί και συντηρείται από τους ντόπιους αναβάτες. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στη «γενέτειρα» των αγώνων Enduro στο βουνό της Δίρφης στην Εύβοια και η αυλαία θα πέσει στο Πήλιο σε έναν τελικό όπου θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής.
Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρείς Ειδικές Διαδρομές (SP) κατάβασης οι οποίες θα είναι χρονομετρημένες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά, ενώ θα συνδυάζουν κομμάτια όπου θα απαιτείται ταχύτητα ή αντίστοιχα υψηλό επίπεδο αντοχής. Ο χρόνος που οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν τις τρείς ή πλέον ειδικές διαδρομές θα προστεθεί για να βγει ο νικητής.
 
«Αγώνας μοναδικός για την Ελλάδα»
Ο Ξανθιώτης ποδηλάτης, Βαγγέλης Γεωργιάδης (flowride bike shop), ο οποίος έχει αναλάβει το οργανωτικό σκέλος των αγώνων στην πόλη μας, μίλησε στο «Ε» σχετικά με την εκδήλωση:
Β.Γ.: «Είναι η 2η φορά που γίνεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους αγώνας, ο οποίος έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από ανάλογους. Δεν είναι μόνο ένας αγώνας ταχύτητας ή κατάβασης, αλλά συνδυάζει διαδρομές όπου απαιτείται αντοχή, επιδεξιότητα κ.α.
Γενικά ο αγώνας απευθύνεται σε ποδηλάτες με εμπειρία. Οι διαδρομές περιλαμβάνουν όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για να συμμετέχουν οι αθλητές απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν κράνος, επιγονατίδες και μακριά γάντια. Από την πλευρά μας ως διοργανωτές προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους χώρους, τη σήμανση, τις διαδρομές και πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για τους συμμετέχοντες και τους θεατές».
Για τις συμμετοχές του αγώνα και την απήχηση που θα έχει ο κ. Γεωργιάδης είπε:
Β.Γ.: «Ήδη οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 και αναμένεται να αυξηθούν όσο πλησιάζουν οι ημέρες της εκδήλωσης. Να σημειώσω ότι περίπου το 1/4 των συμμετεχόντων είναι αθλητές από το εξωτερικό, γεγονός που φανερώνει την απήχηση που θα έχει το γεγονός πέρα από τα σύνορα της Ξάνθης και της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή έμπειροι ποδηλάτες από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Βουλγαρία. Σκοπός της σειράς αγώνων εξάλλου είναι να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο άθλημα του endurο bike και μέσα από αυτό να αναδείξουμε μονοπάτια και περιοχές της ευρύτερης Ελλάδος».
* Κατά το διήμερο του αγώνα θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες, ενώ εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκκίνησης.
** Όσον αφορά τις παρουσίες Ξανθιωτών ποδηλατιστών, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Βαγγέλης Γεωργιάδης, Χασεκίογλου Δημήτρης, Μυλωνάς Τάσος, Κασάπογλου Ιορδάνης κ.α.
*** Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα enduromediterraneo.com..
 
Το πρόγραμμα του διημέρου:
 
Σάββατο 12 Απριλίου 2014
09.00 – 13.00: Εγγραφές στο Flowride Bike Shop.
09.00 – 17.00: Ελεύθερη προπόνηση.
13.00 – 17.00: Επίσημη αναγνωριστική προπόνηση της διαδρομής. (εκκίνηση από το Flowride Bike Shop) Σημείωση: Η επίσημη προπόνηση θα γίνει παρέα με τους διοργανωτές και local riders.
18.00 – 20.00: Εγγραφές στο Flowride Bike Shop.
Κυριακή 13 Απριλίου 2014
08.00 – 17.00: Bike Expo και dj set (στον χώρο εκκίνησης).
07.30 – 08.30: Εγγραφές στον χώρο εκκίνησης.
08.30: Ενημέρωση αθλητών.
09.00 – 10.30: Προκριματικά.
11.00 – 16.00: Αγώνας Enduro Mediterraneo Ξάνθης.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…