Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Η αδρεναλίνη χτύπησε… κόκκινο στους αγώνες «enduro bike»

Η αδρεναλίνη χτύπησε… κόκκινο στους αγώνες «enduro bike»

0
edurobike

Πλούσιο θέαμα χάρισαν στους θεατές οι ποδηλάτες ανώμαλου δρόμου

 

Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση που έγινε για 1η φορά στην Ξάνθη έμειναν οι συμμετέχοντες

 
 
 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η διοργάνωση του «Enduro Mediterraneo 2014», του ποδηλατικού αγώνα ανώμαλου δρόμου που έγινε στα βουνά της Ξάνθης το περασμένο Σαββατοκύριακο (12-13/04).
Στην περιοχή «Λιβάδι» όπου βρίσκεται το «Xanthi Mountain Bike Park» (πίσω από την Ι.Μ. Παναγίας Καλαμού) το παραπάνω διήμερο βρέθηκαν περισσότεροι από 350 θεατές οι οποίοι απόλαυσαν το όμορφο θέαμα και τις εντυπωσιακές κούρσες των 130 αθλητών που πήραν μέρος στους αγώνες.
Η αδρεναλίνη χτύπησε… κόκκινο από την ένταση των αγώνων, με τις καταβάσεις, φιγούρες και άλματα των συμμετεχόντων να αφήνουν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς θεατές και όλα αυτά σε ένα μαγευτικό τοπίο, όπως αυτό που χαρίζει απλόχερα η φύση στα βουνά περιμετρικά της πόλης.
Η διοργάνωση αφορούσε το «Enduro Mediterraneo 2014», το ¨μίνι-πρωτάθλημα¨ που διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Μετά τον αγώνα της Ξάνθης θα ακολουθήσουν αυτοί σε Δίρφη (Εύβοια) και Πήλιο, ενώ από το άθροισμα των αποτελεσμάτων θα προκύψουν και οι νικητές στις διάφορες κατηγορίες.
Το «Enduro Medieterraneo» αφορά ένα ξεχωριστό γεγονός, που έχει να κάνει με το άθλημα του Enduro Bike, το οποίο είναι ήδη διαδεδομένο σε πολλές χώρες του εξωτερικού και πλέον αποκτά και στην Ελλάδα φανατικούς φίλους των extreme sports και όχι μόνο. Οι αγώνες περιλαμβάνουν ειδικές διαδρομές, χρονομετρημένες καταβάσεις κ.α., ενώ απαιτείται συνδυασμός ταχύτητας και υψηλού επιπέδου αντοχής από τους αθλητές.
 
«Λάβαμε θετικά σχόλια απ’ όλους»
 Ο Ξανθιώτης ποδηλάτης, Βαγγέλης Γεωργιάδης (flowride bike shop), ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του αγώνα, μίλησε στο «Ε» κάνοντας έναν μικρό απολογισμό.
Β.Γ.: «Πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά, αν κρίνω και από τα πολλά θετικά σχόλια που λάβαμε μετά το τέλος του αγώνα, από συμμετέχοντες και θεατές. Ειδικότερα οι αθλητές που πήραν μέρος μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και πολλοί τη σύγκριναν με αντίστοιχες που γίνονται στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά θα σημειώσω ότι αν και ήταν ο πρώτος αγώνας τέτοιου είδους στην Ξάνθη και 2ος πανελλαδικά είχαμε πολλές καινοτομίες, όπως η ηλεκτρονική χρονομέτρηση με μέσα τελευταίας τεχνολογίας, υπήρχαν ειδικές διαδρομές και γενικά αγγίξαμε τα υψηλά στάνταρ που είχαμε θέσει από την αρχή».
Σε ότι αφορά τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών από Ελλάδα και εξωτερικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε:
Β.Γ.: «Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Έλληνες από διάφορες πόλεις, 20 Βούλγαροι, 5 Γερμανοί αλλά και από ένας Ιταλός και Γάλλος ποδηλάτες. Όλοι αυτοί είχαν συνοδούς, προπονητές, και φίλους μαζί, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε και η σχετική κίνηση στην πόλη, στα διάφορα καταλύματα και στα καταστήματα της Ξάνθης. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε έτσι σε λίγα χρόνια ο αγώνας θα καθιερωθεί και θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβληθεί και μέσω του αθλο-τουρισμού η περιοχή μας».
Για το αν συμφέρει οικονομικά να γίνονται τέτοιοι αγώνες στην Ξάνθη, ο ποδηλάτης απάντησε:
Β.Γ.: «Ο αγώνας έγινε με την εθελοντική εργασία μας και την εθελοντική προσφορά διάφορων συλλόγων, όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Έτσι τα έξοδα μας ήταν μειωμένα αρκετά, όμως όχι μηδενικά καθώς χρειάζεται να παρθούν κάποια μέτρα ασφαλείας, να οριοθετηθούν οι διαδρομές και οι διάφοροι βοηθητικοί χώροι κ.α. Εξίσου σημαντική ήταν η βοήθεια που μας παρείχαν το Επιμελητήριο Ξάνθης και κάποιοι χορηγοί, όμως σίγουρα χρειάζεται να υπάρξει περισσότερη στήριξη απ’ όλους τους φορείς, καθώς πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει απήχηση ακόμη και εκτός συνόρων».
Τέλος για τις επόμενες δραστηριότητες στην ορεινή ποδηλασία, ο ίδιος συμπλήρωσε:
Β.Γ.: «Στους πρόσφατους αγώνες enduro bike παρευρέθηκαν οι υπεύθυνοι του κυπέλλου κατάβασης (downhill), οι οποίοι ενθουσιασμένοι από τις πίστες που έχουμε στο «xanthi mountain bike park» μας πρότειναν να συμπεριληφθεί κάποιο σκέλος της διοργάνωσης στην Ξάνθη. Επειδή όμως είναι λίγο περιορισμένες οι ημερομηνίες δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά προς το παρόν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά την απήχηση που είχε ο αγώνας enduro bike, σίγουρα θα πραγματοποιηθεί ο ίδιος και του χρόνου, ενώ ενδιάμεσα ίσως διοργανώσουμε κι άλλα events. Εξάλλου στους στόχους μας είναι να γίνει γνωστό το μέρος και να προβληθεί η περιοχή μέσω της ποδηλασίας. Σκέψεις και ιδέες υπάρχουν πολλές, όπως και άτομα με όρεξη για προσφορά, όμως θα πρέπει να βρούμε και την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη για να τις υλοποιήσουμε».
 
Enduro Mediterraneo Xanthi
 
Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:
Κατηγορία Ανδρών:
1ος: Λαμπρακόπουλος Νώντας (13:01.7)
2ος: Κόλεφ Ιβάν (13:05.4)
3ος: Ανδριώτης Κων/νος (13:14.4)
Κατηγορία Hardtail:
1ος: Σαρακηνός Μίλτος (15:01.8)
2ος: Κορφιάτης Γιάννης (16:01.4)
3ος: Κούτσεβ Ορλίν (18:18.4)
Κατηγορία junior:
1ος: Ζαμπέλης Μάριος (17:52.2)
2ος: Αλατζογιάννης Αλέξανδρος (19:39.9)
3ος: Χανιόγλου Κώστας (20:45.2)
Κατηγορία γυναικών:
1η: Μαυράκη Ειρήνη (18:58.1)
2η: Τόμεβα Γκεοργκίεβα (19:54.5)
3η: Τσάλου Νίκη (24:10.0)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…