Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με την «πλάτη στον τοίχο» η Skoda Ξάνθη

Με την «πλάτη στον τοίχο» η Skoda Ξάνθη

0
skoda katastrofi

Θέλει νίκη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για να μην υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική!

 

Μοιρασμένες οι πιθανότητες για απευθείας παραμονή – πλέι άουτ – υποβιβασμό. Αναλυτικά τα σενάρια

 
 
 
Τα «καμπανάκια» που ηχούσαν εδώ και καιρό και είχαμε επισημάνει μέσα από το «Ε», για το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που ενδεχομένως να έβαζαν τη Skoda Ξάνθη σε μπελάδες, δεν κατάφεραν να αφυπνίσουν το ξανθιώτικο συγκρότημα που μετά την ολοκλήρωση της 33ης (προτελευταίας) αγωνιστικής βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και θα παραμείνει έτσι για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή όπου θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
Σήμανε συναγερμός
 Πλέον τα «καμπανάκια» έγιναν… συναγερμός, που ειδοποιεί άπαντες για τον κίνδυνο που είναι ορατός. Την Κυριακή η Skoda Ξάνθη ηττήθηκε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ 3-2 και μετά από 25 χρόνια, όταν για πρώτη φορά ανέβηκε στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, βρίσκεται τόσο κοντά στον υποβιβασμό.
Η φετινή σεζόν κύλησε μέσα από πολλές περίεργες και… αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, τις οποίες θα σχολιάσουμε μετά το παιχνίδι «ζωής και θανάτου» με τον Παναθηναϊκό, καθώς προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει στο μυαλό όλων είναι να έρθει η πολυπόθητη νίκη στο ματς με το «τριφύλλι» και – ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα – να αποφύγει η ξανθιώτικη ομάδα περαιτέρω μπλεξίματα.
Αν εξάλλου η Skoda Ξάνθη αναδειχθεί νικήτρια στο κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, θα έχει το πάνω χέρι σε πιθανές ισοβαθμίες. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (ισοπαλία ή ήττα Ξάνθης) μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό και να οδηγήσει ακόμη και σε απευθείας υποβιβασμό!
Η μεγάλη ώρα λοιπόν στη… μάχη της παραμονής πλησιάζει. Την επόμενη Κυριακή (13/4) θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος τα παιχνίδια που θα κρίνουν ποια ομάδα θα ακολουθήσει απευθείας τον Άρη στη Β’ Εθνική και ποια θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο από τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.
 
Τα πιθανά σενάρια
 Πέντε ομάδες είναι μπλεγμένες στο «παιχνίδι» της παραμονής, αλλά κάποιες έχουν δυσκολότερο έργο από τις υπόλοιπες.
Ας δούμε αναλυτικά όλα τα πιθανά σενάρια, σε ότι αφορά την Ξάνθη:
Αν η Skoda Ξάνθη χάσει από τον Παναθηναϊκό: Τότε θα πρέπει να χάσει και η Βέροια από τον Αστέρα Τρίπολης για να πάνε οι παίκτες του Κεχαγιά στα μπαράζ. Αλλιώς θα υποβιβαστούν αυτόματα.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια χάσει και ο Απόλλων δεν πάρει βαθμό τότε ο η Ξάνθη φτάνει τους 36 βαθμούς, όμως η αθηναϊκή ομάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία κι έτσι η Ξάνθη πάει μπαράζ.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια νικήσει και ο Απόλλωνας πάρει βαθμό, τότε η Ξάνθη υποβιβάζεται απευθείας.
Αν η Skoda Ξάνθη φέρει ισοπαλία: Η Βέροια χάσει και ο Απόλλωνας πάρει βαθμό ή βαθμούς στον Πειραιά, τότε η ξανθιώτικη ομάδα θα πάει στα μπαράζ.
Σε περίπτωση που Ξάνθη και Βέροια φέρουν ισοπαλίες και ο Απόλλωνας χάσει: Τότε υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 36 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση η Ξάνθη έχει έξι βαθμούς, ο Απόλλων πέντε και η Βέροια επίσης πέντε. Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη θα σωθεί και Απόλλωνας – Βέροια θα πάνε σε μεταξύ τους μπαράζ για το ποιος θα υποβιβαστεί και ποιος εφόσον νικήσει θα παίξει νέο μπαράζ με τον τρίτο της Β’ Εθνικής.
Αν η Skoda Ξάνθη νικήσει τον Παναθηναϊκό: Τότε θα ανέβει στους 38 πόντους και πάλι θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Αν ο Απόλλων νικήσει τότε θα πάει στους 39, αλλά αν χάσει θα μείνει πίσω της στους 36. Εφόσον η Βέροια νικήσει τότε θα πάει κι αυτή στους 38, όμως στην ισοβαθμία θα υπερτερεί η Ξάνθη. Αν ο Πλατανιάς χάσει στη Νέα Σμύρνη θα μείνει στους 37, ενώ αν χάσει ο Πανιώνιος θα μείνει εκείνος στους 38. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας Πανιώνιου και Ξάνθης η Skoda έχει προβάδισμα καθώς μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία.
Αν η Skoda Ξάνθη και η Βέροια νικήσουν και ηττηθεί ο Πανιώνιος: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία όπου η Skoda Ξάνθη θα έχει επτά βαθμούς (θα σωθεί απευθείας), η Βέροια έξι (μπαράζ παραμονής) και ο Πανιώνιος με τέσσερις βαθμούς θα μείνει τελευταίος στην τριπλή ισοβαθμία και θα υποβιβαστεί απευθείας!
Συμπέρασμα: Την Ξάνθη δεν την διασφαλίζει κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα έχει σαφώς περισσότερες ελπίδες αν κατορθώσει να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Τα αποτελέσματα ανάμεσα στις ομάδες που κινδυνεύουν:
Skoda Ξάνθη – Βέροια 3-0
Βέροια – Skoda Ξάνθη 3-2
Απόλλων – Βέροια 0-0
Βέροια – Απόλλων 1-1
Skoda Ξάνθη – Απόλλων 3-2
Απόλλων – Skoda Ξάνθη 2-0
Πλατανιάς – Βέροια 2-2
Βέροια – Πλατανιάς 2-2
Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-0
Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 2-3
Πανιώνιος – Βέροια 2-1
Βέροια – Πανιώνιος 2-1
Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη 0-0
Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος 2-0
Πλατανιάς – Απόλλων 2-0
Απόλλων – Πλατανιάς 3-1
Πανιώνιος – Απόλλων 2-1
Απόλλων – Πανιώνιος 1-2
Πλατανιάς – Πανιώνιος 1-0
Πανιώνιος – Πλατανιάς (13/04)
 
Ετοιμάζονται για τη «μάχη»
 Κατήφεια, προβληματισμός και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο φίλαθλο κοινό της Ξάνθης, ωστόσο υπάρχει και η σχετική αισιοδοξία ότι η ξανθιώτικη ομάδα θα καταφέρει έστω και την τελευταία αγωνιστική να σώσει την παρτίδα, είτε με απευθείας παραμονή, ή με συμμετοχή στα μπαράζ παραμονής.
Άπαντες αντιλαμβάνονται ότι το κυριακάτικο παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο κι έτσι οι φίλαθλοι ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους «μάχη» ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια, με την τοπική κοινωνία να καλείται να δώσει βροντερό παρών όπως έπραξε και το 2010.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, το πιθανότερο είναι να μην ισχύσει η απαγόρευση έκδοσης μεμονωμένων εισιτηρίων στο συγκεκριμένο ματς και, πέρα από τους κατόχους των διαρκείας, οι φίλαθλοι να μπορούν να προσέλθουν μεμονωμένα στο γήπεδο.
Από την πλευρά του το αγωνιστικό τμήμα της Skoda Ξάνθη, προσπαθεί αρχικά να βρει την απαραίτητη ηρεμία και από εκεί κι έπειτα οι παίκτες καλούνται να καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και αρνητικές καταστάσεις…
 
SUPER LEAGUE
 
33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΕΛ Καλλονής – Πανθρακικός 2-0
Απόλλων Σμ. – Εργοτέλης 1-0
Αστέρας Τρίπολης – Άρης 2-2
Βέροια – Πανιώνιος 2-1
Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη 3-2
Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος Αθ. 2-0
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-0
Πλατανιάς – Παναιτωλικός 1-0
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Ολυμπιακός 83 (πρωταθλητής)
2. Π.Α.Ο.Κ. 69 (πλέι – οφ Ευρώπης)
3. Παναθηναϊκός 66 (πλέι – οφ Ευρώπης)
4. Ατρόμητος Αθ. 63 (πλέι – οφ Ευρώπης)
5. Αστέρας Τρίπολης 58 (πλέι – οφ Ευρώπης)
6. Ο.Φ.Η. 44
7. Εργοτέλης 41
8. Πανθρακικός 41
9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιτωλικός 39
11. Λεβαδειακός 39
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων Σμ. 36
16. Skoda Ξάνθη 35*
17. Βέροια 35**
18. Άρης 21 (υποβιβασμός)
* Η ομάδα που θα τερματίσει στην 16η θέση θα παίξει στη συνέχεια μπαράζ με τον 3ο της Β’ Εθνικής, όπου ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για της Super League της επόμενης περιόδου.
** Η ομάδα που θα τερματίσει στην 17η θέση θα υποβιβαστεί απευθείας, μαζί με τον Άρη που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.
 
34η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 13 Απριλίου 2014 – Ώρα 19:00
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης
Εργοτέλης – ΑΕΛ Καλλονής
Λεβαδειακός – Π.Α.Ο.Κ.
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμ.
Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η.
Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ.
Πανιώνιος – Πλατανιάς
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…