Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Π. Ψωμιάδης «Στη γενόσημη ΝΔ της ΠΟΛ.ΑΝ. δεν έχω θέση»

Π. Ψωμιάδης «Στη γενόσημη ΝΔ της ΠΟΛ.ΑΝ. δεν έχω θέση»

0
psomiadis xanthi

Επισκέφθηκε την Ξάνθη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση για την Πατρίδα

 

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπει στην ευρωβουλή. Πικρία και ευθείς κατηγορίες για τον Σαμαρά. «Δεν ήμουν κομματική, αλλά πατριωτική ντουντούκα»

 
 
Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας του στην ΑΜΘ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που με τη γνωστή του αμεσότητα περιηγήθηκε στους δρόμους της αγοράς και παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για τη Νέα Δημοκρατία, τον Αντώνη Σαμαρά, τις δικές του θέσεις και προθέσεις
 
Για τη συνεργασία με Πολύδωρα, Ζώη και Νικολόπουλο
«Η ΠΑΤΡΙΔΑ έγινε κόμμα τώρα που πεθαίνει ή πέθανε κάτι παλιό, τώρα υπάρχει η αναγκαιότητα», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ σχετικά με τις πρόσφατες συνεργασίες του τόνισε: «κομματικά δεσμά δεν υπάρχουν, τα έχουμε γκρεμίσει. Με τους κ. Πολύδωρα, Ζώη και Νικολόπουλο μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα». Αναγνώρισε ότι μπροστά του απλώνεται ένας δύσκολος δρόμος, όμως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΠΑΤΡΙΔΑ θα εκπροσωπηθεί στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι παραμένει θερμός υποστηρικτής σε ό,τι έχει σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΠΑΟΚ.
 
Για Ζαγοράκη και τηλεπερσόνες στην πολιτική
Με αφορμή τη νύξη που έκανε στην θεσσαλονικιώτικη ομάδα, ο κ. Ψωμιάδης ερωτήθηκε για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη στις εκλογές με τη ΝΔ σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις επτά συνδέσμων του ΠΑΟΚ που διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή του. «Με φαντάζεσαι εμένα στην ομάδα του Euro που πήραμε το κύπελλο; Φαντάσου τώρα το Θοδωρή που χθες ήμασταν μαζί τι μπορεί να προσφέρει; Για όλους μας αποφασίζει ο λαός. Για το Θοδωρή όμως, απ’ ότι φαίνεται θα αποφασίσει και η Θύρα 4. Σ’ ό,τι αφορά τους άλλους τηλεπερσόνες, ο ελληνικός λαός αυτά τα παραμύθια έπαψε να τα πιστεύει. Οι τηλεστάρ δεν εμφανίζονται τώρα από παρθενογένεση και το μεγάλο ποσοστό δυστυχώς είναι εκτός κεντρικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Αυτό είναι μία εικονική πραγματικότητα πώς να αρπάξουμε ψήφους από την κοινωνία», σχολίασε ο κ. Ψωμιάδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν δίνεται με αυτό τον τρόπο το παρών στην πολιτική και με αυτή την αφορμή αναφέρθηκε στη δική του δημοφιλία που του έδωσε την πρώτη θέση σε σταυρούς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε.
 
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει ως βουλευτής
Όσον αφορά τη δική του ευθύνη λόγω της επί μακρώ συμμετοχής του στη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση και το τέλος της μεσαίας τάξης που ο ίδιος καταδίκασε, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε: «εγώ είμαι απέναντι στη ΝΔ εδώ και πέντε χρόνια. Πού πας με αυτούς τους άχρηστους και τους ανίκανους, ρωτούσα τότε τον Κώστα Καραμανλή και εν μέρει δικαιώθηκα. Είναι πολύς καιρός που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις μου για το μνημόνιο».
Πρόσθεσε ότι έχει μόνο μία μικρή αναλογικά ευθύνη για την κατάσταση ως εκπρόσωπος του συστήματος από τη θέση του βουλευτή και για το λόγο αυτό ζήτησε «συγνώμη». «Δεν ήμουνα όμως παιδί των αφεντάδων, δεν ήμουν δουλικό, δεν ήμουν στρατολογημένος, δεν ήμουν τσογλάνι όπως ήθελαν κάποιοι, δεν ήμουν κομματική ντουντούκα, ήμουν η πατριωτική ντουντούκα και γι’ αυτό είχα αυτές τις επιτυχίες».
Είμαι παιδί της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης, σημειώνοντας ότι ναι μεν αναμένει ανακατατάξεις μετά τις εκλογές, αλλά ο ίδιος, όπως ξεκαθάρισε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανέλθει ως εκλεγμένος βουλευτής. Και αυτό γιατί «στο ναό της δημοκρατίας, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας».
 
Ιδεολογική σύγκλιση με Καμμένο, αλλά στενά χρονικά περιθώρια
Αναφορικά με τις σχέσεις της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος αρχικά σημείωσε: «λυπάμαι που ήμουν συνομιλητής με αυτή την τραγική φιγούρα που λέγεται Μπαλτάκος και έπαιρνε αποφάσεις για μένα και τη ΝΔ» και σχολίασε: «καταδικάζω κάθε ακρότητα της εμπροσθοφυλακής της ΧΑ. Αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές της Αριστεράς. Από την άλλη πλευρά στις δημοκρατίες οι ιδέες δε φυλακίζονται. Τον πολιτικό αντίπαλο θα τον αντιμετωπίζεις με πολιτικά επιχειρήματα και όπλα».
Σχετικά με τις επαφές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου παραδέχθηκε ότι δια μέσω του κ. Πολύδωρα υπάρχουν συζητήσεις, αλλά εξήγησε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να καρποφορήσει μια τέτοια προσπάθεια. «Ιδεολογικά είμαστε παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά ο κ. Καμμένος πήγε κάποιες στιγμές να αγγίξει και τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δε θα το κανα. Ο Τσίπρας μια χαρά παιδί είναι, αλλά μας χωρίζουν οι συνιστώσες. Ο Σταθάκης προχθές συμφωνούσε με τον Στουρνάρα…».
 
Γιατί τον αδίκησε ο Σαμαράς
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης για την ΠΑΤΡΙΔΑ εξέφρασε την πικρία του για την άρνηση Σαμαρά να του δώσει τη δυνατότητα να μετρήσει τις δυνάμεις του και στο δήμο της Θεσσαλονίκης, λόγω του κωλύματος που έχει εξαιτίας των «δικαστικών του εκκρεμοτήτων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με την καταδίκη του από το δικαστήριο για τη μείωση του προστίμου σε πρατήριο καυσίμων υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τις θέσεις και την αθωότητά του.
Την απροθυμία Σαμαρά να περάσει την τροπολογία που θα του επέτρεπε να αναμετρηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, τη σχολίασε αρνητικά, αφού δεν έδειξε την ίδια στάση και στην περίπτωση Μπουτάρη. «Με αυτή τη γενόσημη ΝΔ της Πολιτικής Άνοιξης δε θέλω να έχω καμία σχέση. Θέλω μόνο να έχω σχέση με τον πατριωτικό λαό. Από αυτόν ζητώ να συστρατευτεί μαζί μας. Στέγνωσε η ψυχή μου για το Σαμαρά. Με χρωστάει, δε του χρωστάω, αλλά εύκολα ξεχνάει γιατί πιθανό να έχει άλλα αφεντικά», δήλωσε.
Τέλος, ενημέρωσε ότι βασικές του προτεραιότητες στη Βουλή θα είναι τα εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων, η φύλαξη των συνόρων, η πρόταξη της ελληνικής ορθοδοξίας κ.ά.
Για το ευρωψηφοδέλτιο εξήγησε ότι τα περιθώρια είναι στενά μετά τις συνεργασίες, αλλά ενημέρωσε ότι θα ενταχθεί σε αυτό ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης από το Παρανέστι Δράμας.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…