Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΔΕΥΑΞ – ΠΑΚΟΕ στα δικαστήρια…

ΔΕΥΑΞ – ΠΑΚΟΕ στα δικαστήρια…

0
vrisi nero-empros

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του νερού της Ξάνθης. Εξώδικο από την ΔΕΥΑΞ στο ΠΑΚΟΕ – Μηνυτήρια Αναφορά και Αγωγή από το ΠΑΚΟΕ στην ΔΕΥΑΞ

 

 Για «περίεργα παιχνίδια» κατηγορεί τον Γιώργο Παυλίδη η Περιφέρεια και διαβεβαιώνει ότι: «Κανένα πρόβλημα δεν εντοπίστηκε στο νερό ύδρευσης της Ξάνθης»

 
 
Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης της ΜΚΟ ΠΑΚΟΕ που αφορά δειγματοληπτικό έλεγχο στο δίκτυο ίδρευσης της πόλης μας τον Ιούνιο του 2013 σύμφωνα με την οποία σε 2 από τα 5 δείγματα βρέθηκαν κολοβακτηρίδια. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα πάρει την δικαστική οδό καθώς μετά το εξώδικο που έστειλε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης στο ΠΑΚΟΕ ζητώντας την έκθεση ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης του απάντησε με Μηνυτήρια Αναφορά και Αγωγή 500.000 ευρώ – όπως ο ίδιος ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή – «επειδή το εξώδικο ήταν υβριστικό», όπως το χαρακτήρισε. Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση της η περιφέρεια ΑΜΘ δίνει στο θέμα πολιτική διάσταση κάνοντας λόγο για «περίεργα παιχνίδι της «Περιφερειακής Αναγέννησης και του Γιώργου Παυλίδη απαντώντας σε ανακοίνωσή του στην οποία εγκαλούσε τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για «αναισθησία», ενώ απαντώντας επί της ουσίας του θέματος ξεκαθαρίζει ότι «Κανένα πρόβλημα δεν εντοπίστηκε στο νερό ύδρευσης της Ξάνθης.
 
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για το νερό της Ξάνθης και τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ
«Είναι κατανοητό ότι την προεκλογική περίοδο μπορεί να υπάρξουν και υπερβολές και μεγαλοστομίες. Ωστόσο όταν το θέμα είναι η Δημόσια Υγεία πρέπει να υπάρχουν οι δέουσες απαντήσεις.
Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 2 Απριλίου 2014 η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο, « Περιφερειακή Αναγέννηση », εγκαλεί τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη για «αναισθησία» και προφανή αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με το θόρυβο που προκάλεσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).
Επί του θέματος η Διοίκηση της Περιφέρειας διευκρινίζει ότι :
1.         Ουδέποτε πρωτοκολλήθηκε σε υπηρεσία της Περιφέρειας, ή στο Γραφείο Περιφερειάρχη έγγραφο της Μ.Κ.Ο. «ΠΑΚΟΕ» ή άλλου ιδιώτη ή φορέα σχετικά με πρόβλημα μη καταλληλότητας νερών ύδρευσης, πλην μίας περίπτωσης στο Δήμο Αρριανών Ροδόπης, η οποία και έχει διευθετηθεί.
2.         Κανένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) δεν περιήλθε στο Γραφείο Περιφερειάρχη τον μήνα Ιούνιο του 2013 όπως προκύπτει από το αρχείο που τηρείται. Επισημαίνεται ότι η υποβολή καταγγελιών τέτοιου είδους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι δόκιμος τρόπος ούτε νομικά επιτρεπτός. Ελέγχους για την ποιότητα του νερού, έχοντας υποχρέωση εκ του Νόμου, πραγματοποιούν οι κατά τόπους Δ.Ε.Υ.Α.. Δειγματοληψίες πραγματοποιούν και οι κατά τόπους Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας, με απολύτως ελεγχόμενο και ενδεδειγμένο τρόπο, τόσο σε Δήμους όπου έχουν συσταθεί Δ.Ε.Υ.Α., όσο και σε οικισμούς που την ευθύνη ύδρευσης έχουν οι τοπικοί Δήμοι. Τα δείγματα αποστέλλονται για έλεγχο στο πιστοποιημένο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας «Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας» στην Αλεξανδρούπολη. Εάν εντοπισθούν προβλήματα ενημερώνονται οι φορείς υδροδότησης και το Υπουργείο.
3.         Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το νερό της πόλης της Ξάνθης, κάνουμε γνωστό ότι κατά το έτος 2013 πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία μας, σε διάφορα σημεία της πόλης, 61 δειγματοληψίες και το έτος 2014 (μέχρι σήμερα) περίπου 20, χωρίς να εντοπισθούν προβλήματα ή νερά επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία. Παρόμοια διαβεβαίωση έχουμε λάβει και από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειας ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας υπό τον Αριστείδη Γιαννακίδη πράττει πάντοτε τα δέοντα με ύψιστο ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία, συνεργαζόμενη για το σκοπό αυτό μόνο με θεσμοθετημένα όργανα του Κράτους και πιστοποιημένα εργαστήρια.
Με το Δελτίο Τύπου της «Περιφερειακής Αναγέννησης», προκύπτει ότι ο κος Παυλίδης και η παράταξή του εμπιστεύονται περισσότερο τις Μ.Κ.Ο. απ’ ότι τους θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς και τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Υγείας Εργαστήρια.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η άνευ λόγου δημιουργία πανικού στους πολίτες δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν το Δημόσιο Βίο.
Θα πρέπει ο κος Παυλίδης να κατανοήσει ότι οι Μ.Κ.Ο. όσο και αν είναι καλοδεχούμενες σε αρκετές περιπτώσεις, δεν υποκαθιστούν το Κράτος, όπως και οι αυτόκλητοι εισαγγελείς δεν μπορούν να υποκαθιστούν τις Εισαγγελικές Αρχές της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις 8 Ιουνίου ο «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης 2023»

Θα πραγματοποιηθεί για 12η χρονιά για την ενίσχυση του Γηροκομείου Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 20…