Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς ανταπόκριση η απεργιακή πορεία

Χωρίς ανταπόκριση η απεργιακή πορεία

0
poreia adedy1

Ελάχιστοι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα την δική του πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Ξάνθης

 

Κατά των απολύσεων και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Ξάνθης

  poreia foithtes
 
Άνευρη και με ισχνή συμμετοχή ήταν η κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ χθες Τετάρτη 9 Απριλίου, δηλώνοντας την αντίθεση τους στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία κατά την γνώμη τους αποτελεί «μια βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες».
 
ΕΥΚΞ: «Λέμε όχι στην λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα»
Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης λίγο μετά τις 10 το πρωί, από όπου πραγματοποίησαν -έπειτα από σκέψη- πορεία με κατεύθυνση προς την Κεντρική Πλατειά. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν: να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι, να καταργηθεί ο Νόμος Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση», προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων, διαγραφή δανείων και προστασία της πρώτης κατοικίας, διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, καθώς και την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.
 
ΠΑΜΕ: «Δεν μας αξίζουν μισθοί χαρτζιλίκι»
Την ίδια ώρα την δική του πορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ Ξάνθης, το οποίο είχε συγκεντρωθεί από νωρίς τα ξημερώματα, στον εργασιακό χώρο της E-VALUE, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν με συμβάσεις ενός μήνα, με μισθούς των 300 € και 400 €, επιτυγχάνοντας να μην μπει κανένας εργαζόμενος για δουλειά.
«Δεν μας αξίζει μια ζωή με μισθούς χαρτζιλίκι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, χωρίς το δικαίωμα στην υγεία εν έτη 2014. Δεν ονειρευόμαστε το μέλλον μας με χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που ήδη παίρνουμε! Παράγουμε τεράστια κέρδη στις επιχειρήσεις. Δεν θέλουμε μια τέτοια ζωή για τα παιδιά μας. Κανένας όσο μένει μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο μέσα από τους συλλογικούς ταξικούς αγώνες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…