Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χατζιδάκειο Φεστιβάλ με Μουσικά Σχολεία

Χατζιδάκειο Φεστιβάλ με Μουσικά Σχολεία

0
kentropol mar1
 

 Ομόφωνη απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού

 

Η Ξάνθη τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη και παρουσίαση του έργου του στις Γιορτές Νεολαίας

 
 
Δυο πολιτιστικές παρεμβάσεις αποφάσισε ομόφωνα να υλοποιήσει το Κέντρο Πολιτισμού σε συνεδρίαση του Διοικητικού του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου το μεσημέρι. Η μια αφορά το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ και η άλλη μια εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.
 
Μουσικά σχολεία στο Χατζιδάκειο…
Την απόλυτη αποδοχή του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού έτυχε η πρόταση του προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Σταύρου Κοκκινίδη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμμετοχή Μουσικών Σχολείων στο Χατζιδάκειο φεστιβάλ της Ξάνθης. Ήδη όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει απευθυνθεί σε Μουσικά σχολεία της χώρας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή 500 – 600 μαθητές ενώ επίσης σχεδιάζεται να απευθυνθούν και σε Μουσικά Σχολεία της Βουλγαρίας και της Κωνσταντινούπολης.  
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα στηθούν stage στην Παλιά Πόλη όπου τα μουσικά σχολεία θα κάνουν τις πρόβες τους και στην συνέχεια θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους πάνω στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι στην κεντρική πλατεία υπό την καθοδήγηση και την καλλιτεχνική ευθύνη των συνθετών Νίκου Κυπουργού και Θεόδωρου Αντωνίου. Όπως επεσήμανε ο κ. Φανουράκης: «Δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να ασχοληθούν και να εντρυφήσουν στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι ενδυναμώνει το θεσμό του Χατζιδάκειου». Παράλληλα τόσο ο κ. Ηλίας Βασιλούδης όσο και ο κ. Νίκος Ανταμπούφης υπερθεμάτιζαν υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτισμός χρειάζεται εξωστρέφεια, διάρκεια και κυρίως συμμετοχή της νέας γενιάς. Σ’ ότι αφορά το κοστολογικό μέρος υπάρχει ένα κονδύλι 15.000 ευρώ από το δήμο και την Περιφέρεια) και μ’ αυτά θα καλυφθούν τα αεροπορικά και η διαμονή των δυο συνθετών καθώς και η διαμονή μιας ημέρας των μαθητών ενώ θα συμμετέχουν με κάποια χρήματα και ο δήμος Αβδήρων και το ΕΒΕ Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι το Χατζιδάκειο θα διοργανωθεί 28 – 3- Νοεμβρίου.  
 
Η Ξάνθη τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Ομόφωνα εγκρίθηκε και η εισήγηση του Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης Κρυωνά Σεργκενλίδη να φιλοξενηθεί στην δημοτική Πινακοθήκη έκθεση των έργων του Ζωγράφου Οδυσσέα Άνινου εμπνευσμένα από τις 13 ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Εκτός από την έκθεση θα διοργανωθεί και μια εκδήλωση στο δημοτικό αμφιθέατρο όπου μέσω προτζέκτορα θα παρουσιάζονται σκηνές από τις ταινίες του Αγγελόπουλου και την ίδια στιγμή θα δίνονται πληροφορίες για το έργο του από μαθητές. Όπως σημείωσε ο κ. Σεργκενλίδης ήδη έχουν ενημερωθεί τα σχολεία και θα εντάξουν αυτή την εκδήλωση στις Γιορτές Νεολαίας. Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.
 
Ο Κανονισμός του Κέντρου Πολιτισμού και τα εργασιακά των καθηγητών του Ωδείου
Το θέμα του ωραρίου των καθηγητών ωδείου επανήλθε προς συζήτηση με αφορμή μιας παραγράφου που συμπεριλαμβάνεται στον Κανονισμό του Κέντρου Πολιτισμού. Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές το Κέντρο Πολιτισμού εξαιτίας της διένεξης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του υπουργείο Εσωτερικών που τους θεωρεί δημοτικούς υπαλλήλους και άρα θα πρέπει να δουλεύουν 40ωρο και τους ίδιους τους υπαλλήλους που θεωρούν ότι η εργασιακό τους καθεστώς (30ωρο) υπόκεινται στο βασικό βούλευμα του 1966 και ότι έχουν δικαιωθεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο κ. Φανουράκης εξήγησε ότι ως πρόεδρος του Κέντρου πρέπει να καλύψει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να εφαρμόσει τη διαταγή του υπουργείου και αυτό έκανε υπογράφοντας το σχετικό έγγραφο που άλλαξε το εργασιακό τους καθεστώς. Την αντίδρασή του εκ μέρους των καθηγητών εξέφρασε ο Ανέστης Χατζόπουλος. Τελικά και εφ’ όσον δεν ήταν δυνατόν ν’ αλλάξει κάτι σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις αποφασίστηκε απλά να απαληφθεί από τον Κανονισμό η παράγραφος που αναφέρεται στο ωράριο των εκπαιδευτικών του Ωδείου.
 
Το αμφιθέατρο προεκλογικά…
Η συνεδρίαση έκλεισε με την απόφαση για παραχώρηση του δημοτικού αμφιθεάτρου κατά την προεκλογική περίοδο και όπως αναφέρθηκε ήδη το έχουν ζητήσει οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ξάνθης Πούλιος και Δημαρχόπουλος και ο υπ. περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…