Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αγωνία μέχρι τον… Ιούνιο

Αγωνία μέχρι τον… Ιούνιο

0
panigiria baraz

Στα μπαράζ παραμονής θα κριθεί το μέλλον της Skoda Ξάνθη

 

Μπροστά σε 7000 φιλάθλους νίκησε τον Παναθηναϊκό (3-1) στο χθεσινό παιχνίδι και απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό

 
 
Σε αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθει στις αρχές Ιουνίου θα κριθεί η παραμονή της Skoda Ξάνθη στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τη χθεσινή νίκη (3-1) επί του Παναθηναϊκού η ξανθιώτικη ομάδα απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό, όμως σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της 34ης – και τελευταίας – αγωνιστικής τερμάτισε στην 16η θέση της τελικής βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου δύο μήνες από τώρα θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ την ομάδα που θα τερματίσει 3η στη Β’ Εθνική με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τη Super League της επόμενης περιόδου.
Πρωτόγνωρες και εντυπωσιακές εικόνες και στιγμές έζησε χθες το «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων με περίπου 7000 Ξανθιώτες φίλαθλους να προσέρχονται στις κερκίδες για τον κρίσιμο αγώνα της Skoda Ξάνθη. Η παρουσία τους βοήθησε τα μέγιστα στον να ωθήσουν τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να φύγουν στο τέλος νικητές.
Η ξανθιώτικη που έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, έκανε το καθήκον της, αφού πήρε την πολύτιμη νίκη με σκορ 3-1 επί του Παναθηναϊκού, αλλά τα άλλα αποτελέσματα δεν την αφήνουν να χαρεί στον μέγιστο βαθμό αυτή την επιτυχία.
Μεγάλος πρωταγωνιστής στο χθεσινό ματς για τους γηπεδούχους ήταν ο Σολάρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (18’ πεν. και 22’) και με συνολικά 16, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Το τρίτο τέρμα σημείωσε στο 51ο λεπτό ο Μάνταλος, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά ο Κλωναρίδης στο ’31.
5’: Σέντρα από τον Κάλβο ο Σολτάνι έπιασε την κοντινή κεφαλιά η μπάλα έφυγε λίγο επάνω από το δοκάρι τυ Καπίνο.
17’: ΓΚΟΛ 1-0: Ευκαιρία της Ξάνθης, πλασέ του προωθημένου Γούτα και χέρι του Κουτρουμπή μπροστά στην εστία του Καπίνο ο διαιτητής Σπάθας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σολάρι εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.
22’: ΓΚΟΛ 2-0: Ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από δεξιά για το κεφάλι του Σολάρι με τον Αργεντινό να σημαδεύει τα δίχτυα του Καπίνο για το 2-0!
31’: ΓΚΟΛ 2-1: Ο Δώνης έκανε την όμορφη μπαλιά στην πλάτη της εστίας της Ξάνθης με αποδέκτη τον Κλωναρίδη ο οποίος με όμορφη ενέργεια πλάσαρε τον Κυριακίδη μειώνοντας σε 2-1.
51’: ΓΚΟΛ 3-1: Ο Κάλβο εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα στον Μπέρτο ο οποίος έκανε τη σέντρα για τον Μάνταλο με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα για το 3-1!
67’: Άλλη μία επέλαση του Μπέρτου από δεξιά και η σέντρα ξανά για τον Σολάρι ο οποίος έπιασε την κεφαλιά όμως ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ.
70’: Σουτ του Κάλβο ψηλά άουτ.
 
Οι συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (77’ Κομεσίδης), Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι, Βασιλακάκης(81’ Σουάρες), Μπέρτος, Κάλβο(90’ Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι, Φλίσκας.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Δώνης, Πέτριτς (22’ Ρισβάνης), Μέντες, Σπυρόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν (77’ Αγγελόπουλος).
Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
Βοηθοί: Δημητριάδης (1ος ΕΠΣ Μακεδονίας) – Τσολάκης (2ος – ΕΠΣ Αθηνών)
4ος διαιτητής: Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)
 
 
SUPER LEAGUE
34η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Εργοτέλης – ΑΕΛ Καλλονής 3-0
Λεβαδειακός – Π.Α.Ο.Κ. 3-2
Ολυμπιακός – Απόλλων 1-0
Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η. 1-0
Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ. 1-3
Πανιώνιος – Πλατανιάς 0-0
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 86 (πρωταθλητής)
2. Π.Α.Ο.Κ. 69 (πλέι – οφ)
3. Ατρόμητος Αθ. 66 (πλέι – οφ)
4. Παναθηναϊκός 66 (πλέι – οφ)
5. Αστέρας Τρίπολης 58 (πλέι – οφ)
6. Ο.Φ.Η. 44
7. Εργοτέλης 44
8. Λεβαδειακός 42
9 Παναιτωλικός 42
10. Πανθρακικός 41
11. ΠΑΣ Γιάννινα 41
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 39
14. Πλατανιάς 38
15. Βέροια 38
16. Skoda Ξάνθη 38 (πλέι – άουτ)
17. Απόλλων Σμ. 36 (υποβιβασμός)
18. Άρης 22 (υποβιβασμός)
 
Δημήτρης Καλτέκης
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …