Σχόλια 25/04/14

0
Ρατσισμός είναι ΚΑΙ το να αποδέχεσαι τον αυτοπροσδιορισμό για όλους πλην των Ελλήνων Ρομά Μουσουλμάνων…


 
 
Προς υποψήφιους όλων των βαθμίδων
Το σημείωμα αυτό δεν απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή παράταξη ή κόμμα. Είναι γενικό και αφορά ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους ΟΛΩΝ των βαθμίδων.
Αναφερόμαστε στο γεγονός πως κάποιοι υποψήφιοι λησμόνησαν ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές. Απευθυνόμαστε λοιπόν σ’ αυτούς και τους κάνουμε γνωστό πως την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, οι διάφορες δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου ή οτιδήποτε άλλο, πως έχουν κάποιο οικονομικό κόστος, είτε αφορούν άτομα, παράταξη ή άλλο τι.
Γίνεται αυτή η διευκρίνιση προς ΟΛΟΥΣ για την άρση πιθανών παρεξηγήσεων.
«Ε»


 
Κοροϊδία
 Στις 31/12/11 υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε τα δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση. Από τότε, ακόμη περιμένει να πάρει τη σύνταξη, το εφάπαξ και ό,τι τέλος πάντων δικαιούται στην περίπτωσή του.
Βέβαια, σημειώνουμε ότι δεν πήρε ακόμη ούτε ένα ευρώ! Έστω έναντι, χωρίς να έχει υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα ή άλλο Ταμείο.
Ας το’ χουμε υπόψιν κι αυτό, διότι θα υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια περίπτωση κι ας είμαστε επιφυλακτικοί στις όποιες κυβερνητικές δηλώσεις. Οι οποίοι δηλώνουν ενίοτε πράγματα προς τα Μέσα Ενημέρωσης υπερβολικά, για να εμφανίσουν ότι παράγουν έργο!…
«Ε»


 
Για πρωινό καφέ
 Τα αντιγράφω από τη «Γνώμη» της Αλεξανδρούπολης γιατί και τα δύο είναι καταπληκτικά σχόλια:
Κύριε διευθυντά, ανακοινώθηκαν εκατοντάδες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και διαπιστώνεις ότι ένας στους δύο απ’ αυτούς είναι συγγενής, φίλος, συνάδελφος, συμμαθητής, συνεργάτης, συνοδοιπόρος, σύντροφος, συμπέθερος, κουμπάρος, γείτονας, συναθλητής, συναγωνιστής, μπατζανάκης, ερωτικός αντίζηλος, κι ότι άλλο μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή! Πώς λοιπόν να τολμήσεις να εκδηλωθείς τι θα διαλέξεις χωρίς να κινδυνεύεις;
Καλή σας μέρα και καλά κέφια, ο καφετζής σας.


 
Σου γράφω γράμμα και γραφή
 Προς την κυρία Σουλεϊμάν Σαμπιχά, κάτοικο Δροσερού Ξάνθης.
Σαν πολλοί μαθητευόμενοι θρακολόγοι και προστάτες δεν μας προέκυψαν προσφάτως; Μην ανησυχείτε όμως, μετά τις εκλογές θα μας αφήσουν ήσυχους…
 
Μετά τιμής, ο αφελής


 
Διπλό χτύπημα
 Είχαμε πριν λίγο καιρό την επιδημία της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα, που αποδεκάτισε τους κτηνοτρόφους μας, μας προέκυψε τώρα και η βρουκέλλωση στα βοοειδή της περιοχής Σταυρούπολης και η καταστροφή γενικεύτηκε, με ζημιές που δύσκολα θα αποκατασταθούν.
Κι αυτό διότι για να φτιαχτούν τα κοπάδια από την αρχή απαιτούνται χρήματα, δηλαδή γενναίες αποζημιώσεις.
Εάν αυτές είναι μειωμένες ή τσιγκούνικες, τότε πολύ δύσκολα θα γίνει η επανέναρξη λειτουργίας των στάβλων και η δημιουργία νέων μονάδων.
Πάντως η γκαντεμιά στο νομό στον τομέα αυτόν όντως ήταν πολύ μεγάλη.
«Ε»


 
Να τον χαίρονται
 Να διατηρήσει τον ανεκδιήγητο καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε μετά από συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να αποσύρει άλλον έναν υποψήφιο, μετά τη Σαμπιχά και τον Κούρτ, ενώ ο θόρυβος που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Χριστόπουλου για τη μειονότητα δεν λέει να κοπάσει, με συνεχείς δηλώσεις από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα.
Η διατήρηση του κ. Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε οι απόψεις του ήταν γνωστές όταν επελέγη όπως το δήλωσε κι ο ίδιος: «Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα. Χαίρομαι διότι η αποσκευή αυτή εκτιμήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Τώρα καταλάβαμε κι εμείς οι θρακιώτες ποια είναι η «αποσκευή» που εκτιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η άποψη περί «ενιαίου τουρκικού πράγματος». Και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε αυτή την «αποσκευή» να τη στείλουν και στο ευρωκοινοβούλιο…


 
«Ανοιχτές οι πόρτες των ΑΝ.ΕΛ. για τη Σουλεϊμάν»
 Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να της έκλεισε την πόρτα γιατί δεν του άρεσαν οι δράσεις και οι «συναναστροφές» της, αλλά αυτομάτως άνοιξε η αγκαλιά του Πάνου Καμμένου για τη Σαμπιχά.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «οι πόρτες των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ανοιχτές για όσους απορρίπτονται από τα κόμματα επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», αναφερόμενος στην υπόθεση απόρριψης της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάνος Καμμένος και Τέρενς Κουίκ έχουν αναλάβει εργολαβικά τα εθνικά θέματα, με κορυφαία στην ατζέντα τους τη Θράκη και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να εμφανιστούν πάλι ως θρακοσωτήρες…


 
Με αυτόματο πιλότο δουλεύουν οι δήμοι …
 Άλλη μια παθογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς κάθε που έρχονται εκλογές «παγώνουν» τα πάντα στους δήμους ιδιαίτερα δε όταν οι δήμαρχοι είναι εκ νέου υποψήφιοι που είναι και το πιο συχνό φαινόμενο. Ο λόγος είναι ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν μυαλό μόνο για το πώς θα κλείσουν τους συνδυασμούς τους και βάζουν τον αυτόματο πιλότο! Όμως αυτό δεν είναι καλό για τους δημότες που πολλές φορές είναι αυτοί που εισπράττουν τα επίχειρα της νοοτροπίας αυτής.
Ας μην κάνουν τέτοιες αβλεψίες οι δήμαρχοι και υποψήφιοι για να μην εισπράξουν το κόστος στις εκλογές!
Μ.Ξ.


 
Καιρό να μιλήσουμε με ονόματα…
 Πάει καιρός που ξέρουμε ότι μέγα χάσμα χωρίζει τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει) και τον γραμματέα της Χρήστο Αμανατίδη με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρο. Οι δύο «σύντροφοι» έχουν επιλέξει χωριστούς δρόμους και στις εκλογές. Έτσι ο κ. Αμανατίδης (αν και δεν το φωνάζει) με τον κ. Πούλιο, ενώ ο κ. Σαλτούρος με τον Δημήτρη Μπένη και το αποδεικνύει η παρουσία του «κολλητού» του Δημήτρη Δόντζου. Και ο μεν Αμανατίδης στηρίζει Πούλιο γιατί όσο και αν έχει διευρυνθεί και μπολιαστεί με άλλες συνεργασίες ο συνδυασμός Πούλιου διατηρεί καταβολές ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Σαλτούρος επέλεξε Μπένη για δύο προφανείς λόγους: 1) Γιατί τον …ξυνίζει ότι έχει σχέση με Ξυνίδη και γιατί ο Μπένης παρότι πλασάρεται ως ανεξάρτητος διατηρεί τις δεξιές καταβολές του πατέρα του που ταυτίζονται με τις καταβολές της μητέρας του κ. Σαλτούρου!
Μ.Ξ.


 
 Πέταξαν και τις ζακέτες οι Ξανθιώτες!
 Μύρισε καλοκαιράκι στην Ξάνθη και οι συμπολίτες μας δεν δίστασαν να αφήσουν σπίτι τις ζακέτες τους ή να αρκεστούν απλά να τις κουβαλούν μαζί τους. Έτσι, τα καφέ και οι πλατείες γέμισαν νέους, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με λεπτά μπλουζάκια, ακόμα και κοντομάνικα. Ο καλός καιρός, που μας έλειψε τις ημέρες του Πάσχα, έβγαλε στους δρόμους μαμάδες με καροτσάκια, αλλά και τους μαθητές, οι οποίοι ακόμα απολαμβάνουν τις διακοπές του Πάσχα.
Γ.Τ.


 
Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους
 Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόγραμμα δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες, το οποίο έχει στόχο να ανακοινωθεί έως τον Ιούνιο.
Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενδοκυβερνητικά έχει προχωρήσει η συζήτηση για την εξεύρεση επιπλέον πόρων, που θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη του κόστους των φαρμάκων που συνταγογραφούν οι γιατροί του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) σε ανασφάλιστους, οι οποίοι εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 1.900.000 και 2.400.000 πολιτών. Μάλιστα, χαρακτήρισε την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων «το μεγαλύτερο στοίχημα» για τον ίδιο προσωπικά, την κυβέρνηση και την κοινωνία.
Γ.Τ.


 
Όλοι σώοι κι αβλαβείς
 Την τρομάρα της ζωής τους πήραν χθες το απόγευμα οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ξάνθης που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία οδηγήθηκε στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ουσιαστικά, δεν αναποδογύρισε, αλλά έγειρε αρκετά με αποτέλεσμα να «πλαγιάσει» στο χαντάκι. Στο σημείο έσπευσαν ΕΚΑΒ, τροχαία και πυροσβεστική, για λίγο παρέμεινε ελεγχόμενη η κυκλοφορία, οι επιβάτες οδηγήθηκαν με άλλο λεωφορείο στον προορισμό τους, χωρίς κανείς να έχει πάθει τίποτα και λίγη ώρα αργότερα όλα επανήλθαν στο κανονικό.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…