Σχόλια 18/04/14

0
keraunos
Περιμέναμε αρραβωνιάσματα (Καμαρίδη-Δημαρχόπουλου) αλλά είχαμε μαχαιρώματα. Έφταιγε κι ο προξενητής…


 
 
Στον ΟΣΕ πού ζουν;
 Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Με αιτήματα βέβαια που έχουν να κάνουν με το…παρελθόν! Ζητούν επιστροφή στο παλιό και καταδικασμένο καθεστώς όταν όλα γύρω τους αλλάζουν και μάλιστα δραματικά.
Και διερωτάται ο απλός πολίτης: Πού ζουν στον ΟΣΕ; Πού θέλουν να τον πάνε τον Οργανισμό; Πόσο ακόμη θα πληρώνει ο υπόλοιπος λαός τις ζημιές των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Οργανισμού;
Σίγουρα με την κηρυχθείσα απεργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπονομεύουν το ίδιο τους το μέλλον. Και ακόμη, επισπεύδουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Και τότε θα ψάχνονται αλλά θα είναι αργά…
«Ε»


 
Το νέο ένθετο
 Σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα κυκλοφόρησε και το νέο ένθετο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ και των υπολοίπων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝ 5. Με επίκαιρη θεματολογία, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πού μπορεί να πάει κανείς το Πάσχα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειάς μας. Από τον Έβρο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες.
Έκδοση με πρακτικό ενδιαφέρον, απόδοση υπερπολλαπλάσια, και βέβαια με συγκριτικό διαφημιστικό πλεονέκτημα, διότι οι διαφημιζόμενοι απευθύνονται σε μια αγορά κοντά στις οκτακόσιες χιλιάδες ανθρώπους.
Η όλη προσπάθεια έτυχε θετικής αποδοχής από την αγορά και γι’αυτό θα συνεχισθεί και με επόμενες εκδόσεις.
«Ε»


 
Υποβάθμιση των εκλογών
Να γελάσει κανείς, να κλάψει, τι αλήθεια να κάνει; Με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην χώρα αυτή την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα είναι τόσα πολλά τα απίθανα που συμβαίνουν που κανείς χάνει το λογαριασμό.
Όμως, όλα αυτά, αποδεικνύουν και κάτι άλλο. Ότι δεν έχουμε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει η αντιμετώπιση των θεσμών. Όλα τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε σε χαλαρό στυλ, με διάθεση ελαφριά, του στυλ δε βαριέσαι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εκλογές δυστυχώς. Την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία εμείς την έχουμε αναγάγει σε επίπεδο καφενείου, λάιφ στάιλ, σόου μπίζνες. Τρελά κι απίθανα δηλαδή. Με μεταγραφές, μετακινήσεις, πέραν κάθε ιδεολογίας και με κριτήρια ενίοτε ύποπτα.
-Τι κρίμα να υποβαθμίζουμε και τις εκλογές…
«Ε»


 
Απορίες περί δήμου Ξάνθης
 Συμπολίτης με ενδιαφέρον για τα κοινά, μας τηλεφώνησε για να πληροφορηθεί τΙ θα γίνει τελικά, πώς θα αξιοποιηθεί από το δήμο Ξάνθης το κτίριο του πρώην καπνικού σταθμού.
Και δεν έχει άδικο. Ξοδεύτηκαν ένα σωρό χρήματα και το κτίριο παραμένει κλειστό και έρημο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σιγά-σιγά να πάθει ζημιές.
Έχει ευθύνες ως εκ τούτου ο δήμος μας να αξιοποιήσει το κτίριο χωρίς παραπέρα καθυστέρηση. Και επιτέλους, όταν ζητούν ένα κτίριο, όταν ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν αποφασίσει για δυο πράγματα. Πρώτον τη χρήση του κτιρίου και δεύτερο τα λειτουργικά του έξοδα.
Αυτά δυστυχώς δεν γίνονται γι’ αυτό και έχουμε κτίρια φτιαγμένα μεν, κλειστά και ρημαζόμενα δε, όπως το αρχοντικό Μουζαφέρ στην οδό Μπότσαρη.
«Ε»


 
 Ένας άνθρωπος πεσμένος στο πεζοδρόμιο
 Η εικόνα αρχίζει και γίνεται πλέον συνηθισμένη στους δρόμους της πόλης. Άνθρωποι πεσμένοι στο πεζοδρόμιο, σε άθλια κατάσταση μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών, συνήθως Δροσερίτες και συνήθως οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Οι διερχόμενοι συμπολίτες βεβαίως και ευαισθητοποιούνται και καλούν το ΕΚΑΒ γιατί όπως και να το κάνουμε, το θέαμα αυτό, ενός ανθρώπου αναίσθητου στο δρόμο, δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν. Αλλά το φαινόμενο τείνει να γίνει καθημερινότητα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν κι αυτοί το δίκιο τους και τα βάζουν με τους ευαίσθητους πολίτες, γιατί έχουν βαρεθεί να μαζεύουν τους ίδιους και τους ίδιους περιθωριακούς τύπους σε άθλια κατάσταση καθημερινά.
Δεν απέχουμε βέβαια και πολύ, έτσι όπως πάει η κατάσταση, να συνηθίσουμε στο θέαμα και να προσπερνάμε αδιάφορα, όπως κάνουν στις μεγαλουπόλεις…


 
Πάσχα σε χειμωνιάτικο σκηνικό
 Πάσχα με καιρό…Χριστουγέννων θα κάνουμε φέτος στη Θράκη, μιας και ο καιρός μας τα έχει κάνει μούσκεμα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Βροχές, υγρασία, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά, θα είναι το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο.
Υπάρχει μια μικρή ελπίδα για βελτίωση την Κυριακή, αλλά γενικά ο καιρός δεν θα μας κάνει τη χάρη να γιορτάσουμε το γύρισμα του οβελία με ανοιξιάτικη διάθεση.
Με κρύο και βροχή, έστω, καλό Πάσχα σε όλους τους Ξανθιώτες!


 
Εκλογές 2014: Το ΕΜΠΡΟΣ είναι έτοιμο
 Οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΜΠΡΟΣ στα τηλέφωνα 25410 22950 και 77828 για να οργανώσουμε την προβολή τους στην καθημερινή μας εφημερίδα, με τη μεγάλη αναγνωσιμότητα, την εγκυρότητα και την αποδεδειγμένη ανεξαρτησία της. Εκτάκτως ειδικά τεύχη free press, για την προβολή υποψηφίων και συνδυασμών θα κυκλοφορήσουν σε όλο το Δήμο Ξάνθης, και στον υπόλοιπο νομό, όπου ως γνωστόν κάθε πρωί σε 18 χωριά του νομού διανέμεται η εφημερίδα σε 500 αντίτυπα και διαβάζεται από χιλιάδες αναγνώστες.
Ειδικά προγράμματα σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με άλλες περιφερειακές εφημερίδες, για την προβολή των Περιφερειακών Συνδυασμών σε όλη την Περιφέρεια.


 
Εν συντομία
 Ατέλειωτες βόλτες και επισκέψεις κάνουν οι υποψήφιοι επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών ψηφοδελτίων. Ειδικά οι τελευταίοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρεθούν από τη Δράμα ως την Ορεστιάδα και πάλι πίσω. Καλό δρόμο…!
Εν τω μεταξύ, εν συντομία να αναφέρουμε τα σημαντικότερα νέα από την Περιφέρεια. Αξιοσημείωτη είναι η έκρηξη με που σημειώθηκε στις 2.10 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Λουκά στην Καβάλα. Η έκρηξη προήλθε από γκαζάκι που είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου τζιπ ιδιοκτησίας Θεοδώρας Καλαντζή, συζύγου του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Καβάλας Γιώργου Καλαντζή το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά στο σπίτι τους. Στην Καβάλα και πάλι αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο, προσγειώθηκαν τρεις πτήσεις από την Ευρώπη που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν τα κατάφεραν, λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε. Οι επιβάτες μετέβησαν στη συμπρωτεύουσα με λεωφορείο
Επίσης, κατασχέθηκαν 52.750 αβγά όρνιθας σε έλεγχο του ΕΦΕΤ ΑΜΘ καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εταιρεία σφράγιζε τα αβγά με τον δικό της κωδικό παραγωγού χωρίς προηγουμένως να έχουν περάσει τους ενδεδειγμένους ελέγχους.
Ε.Δ.


 
Ολημερίς τα φτιάχνανε…
 Ολημερίς τα φτιάχνανε το βράδυ αυτά χαλούσαν! Ο λόγος φυσικά για τα φανάρια της Πλατείας Ελευθερίας, τα οποία δούλεψαν για λίγο μετά την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία της Siemens το πρωί της Μ. Τετάρτης. Τα εν λόγω φανάρια, τα οποία λόγω παλαιότητας, δεν σηκώνουν και πολύ το κλίμα της Ξάνθης, μόλις λίγο βραχούν παθαίνουν μπλακ άουτ. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν να ταλαιπωρήσουν για άλλη μια μέρα τους οδηγούς της πόλης, αλλά και τους πεζούς.
Γ.Τ.


 
Με μέτρο το αρνάκι!
 Με μέτρο θα πρέπει να καταναλωθούν το αρνάκι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκλεκτοί μεζέδες του πασχαλινού τραπεζιού, κυρίως από όσους νήστεψαν ή έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Τα Νοσοκομεία τέτοια μέρα δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έχουν βαρυστομαχιάσει, καθώς η υπερφαγία μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση, δυσπεψία και μια γενικότερη δυσφορία. Ιδιαίτερα «επικίνδυνο» είναι το πασχαλινό τραπέζι και σε όσους έχουν ιστορικό καρδιοπάθειας, οι οποίοι μπορεί να εμφανίσουν  αρρυθμίες ή υπερτασική κρίση, ενώ αντίστοιχα οι διαβητικοί να ανεβάσουν το σάκχαρο του αίματος. Τέλος, η απότομη και μεγάλης λήψης τροφής με ταυτόχρονη λήψη αλκοόλης, ελλοχεύει παγκρεατίτιδα, η οποία συναντάται στα περισσότερα περιστατικά της ημέρας.
Γ.Τ.


 
 Οι Συριζαίοι και η Σαμπιχά…
 Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει η συμμετοχή της Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομαρχιακή επιτροπή δεν εννοεί να κάνει πίσω αλλά και η κεντρική επιτροπή δεν εννοεί να καταλάβει γιατί αυτή η αντίδραση, γεγονός που έχει προκαλέσει και τη ρήξη. Για το λόγο αυτό έρχεται εσπευσμένα στην Καβάλα ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας ο οποίος θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της Ξάνθης και θα επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα. Πάντως για να μην έχει αποσυρθεί ακόμη η υποψηφιότητα παρά τις ισχυρές πιέσεις των τοπικών στελεχών που είναι ανένδοτα μ’ αυτή σημαίνει ότι έχει έρεισμα άνωθεν…
Μ.Ξ.


 
 Τα εξ αμάξης έσυρε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης…
 … στον Απόστολο Αγκόρτσα πασχαλιάτικα! Τον στόλισε κανονικά …χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως «κωλοτούμπας» και «πολιτικό γυρολόγο», ενώ ευθέως του καταλόγισε «πολιτική ανηθικότητα». Για να πούμε την αλήθεια ως ένα βαθμό έχει το δίκιο του ο κ. Καμαρίδης να είναι οργισμένος αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο κ. Αγκόρτσας και η οικογένειά του τον παρότρυναν– όπως ισχυρίζεται – να κάνει συνδυασμό και τώρα τον παρατάνε σύξυλο! Αν διαβάσουμε δε και τις δηλώσεις του κ. Αγκόρτσα που λέει ότι φεύγει γιατί δεν έχει δυναμική ο συνδυασμός (τον κρεμάει δηλαδή κανονικά) τότε ε ναι δεν ήταν ιδεολογικά τα κίνητρα του κ. Αγκόρτσα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή το «διαζύγιο» προήλθε επειδή ο κ. Αγκόρτσας ήταν ανοιχτός σε συνεργασίες ενώ ο κ. Καμαρίδης αρνητικός και μάλλον ισχύει τελικά το δέυτερο.
Μ.Ξ.  


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…