Σχόλια 16-04-14

0
Πάμε για ντέρμπι στις ευρωεκλογές! Ο Σαμαράς έριξε το Ζαγοράκη στην ομάδα…


 
 
Προγνωστικά
 Φίλοι και γνωστοί ρωτούν και θέλουν να τους κάνουμε προγνωστικά στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Για τις Ευρωεκλογές πολύ λίγοι ρωτούν με την πλειοψηφία να ενδιαφέρεται για τις τοπικές εκλογές. δικαιολογημένα διότι σ’ αυτές συμμετέχουν άνθρωποι γνωστοί, δικοί μας, της διπλανής πόρτας.
Στο ζητούμενο τώρα. Η απάντησή μας στο ερώτημα για το ποιος θα είναι μπροστά και ποιοι στη συνέχεια, σήμερα, τώρα, δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι νωρίς ακόμη.
Η δυναμική κάθε υποψηφίου και της παράταξής του θα φανεί προς το τέλος, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την Κυριακή 18 Μαΐου.
Δεν αναφερόμαστε στη δεύτερη Κυριακή, διότι τότε θα υπάρξουν άλλες διαδικασίες και συμφωνίες, φανερές ή κρυφές.
Γι’αυτό, υπομονή λοιπόν για τα προγνωστικά.
«Ε»


 
Το ήθος των υποψηφίων
 Ένα βασικό κριτήριο που θα πρέπει να ελέγξουν με τη δέουσα προσοχή οι ψηφοφόροι της Ξάνθης, είναι το ΗΘΟΣ των υποψηφίων. Αυτό δε αφορά όλους τους υποψήφιους, κυρίως όμως για τους επικεφαλής.
Διότι όταν ο επικεφαλής εγνωσμένα δεν διαθέτει ήθος και αρχές, είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματά μπροστά σε κάθε ανήθικη ή μη νόμιμη ενέργεια με στόχο πάντα το δικό του όφελος. Και τέτοιον επικεφαλής, δυστυχώς, έχουμε στις παρούσες εκλογές και μάλιστα με αποδείξεις πως ούτε ήθος απαραίτητο διαθέτει για το αξίωμα που διεκδικεί, ούτε από αρχές σωστές διακατέχεται στην ως τώρα δημόσια λειτουργία του, η οποία διακρίθηκε από έλλειψη αντικειμενικότητας, φοβίας, μισαλλοδοξίας, φανατισμού και δουλικότητας.
Τέτοιον άρχοντα ποιος αλήθεια θα επιθυμούσε να τον έχει ηγέτη;
«Ε»


 
Καλή η κίνηση στην αγορά
 Σε θετικό πρόσημο κινείται η αγορά αυτές τις ημέρες, αρχής γενομένης από την Κυριακή που ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Βγήκαν οι καταναλωτές, γύρισαν στις βιτρίνες, μπήκαν μέσα και αρκετοί ψώνισαν κιόλας.
Είναι φανερή μια αλλαγή στην ψυχολογία του κόσμου, υπάρχει μια άλλη συμπεριφορά, μια αισιοδοξία υπάρχει για το καλύτερο που έρχεται. Το κλίμα στην αγορά φαίνεται ν’ αλλάζει κι αυτό είναι σημαντικό.
«Ε»


 
Ο πόλεμος του αρνιού
 Ο πόλεμος για τις τιμές του αρνιού που έχουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκίνησε και φέτος με μεγάλη ένταση και με αθέμιτο ανταγωνισμό από διάφορες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μάλιστα η μεγάλη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL κατηγορείται από το υπουργείο ανάπτυξης ότι εξαπατά τους καταναλωτές, καθώς διαφημίζει ότι πουλάει το αρνί 3,99 ευρώ το κιλό, αλλά όταν πηγαίνουν στο κατάστημα ενημερώνονται ότι εξαντλήθηκε το αρνί της προσφοράς και υπάρχει αρνί σε πιο ακριβή τιμή.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρεία για να λάβει την απάντηση ότι προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση αλλά αυτή έχει ξεπεράσει κάθε προγραμματισμό και εξαντλούνται γρήγορα τα αποθέματα στα καταστήματα.
Πάντως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ανάλογη περίπτωση παραπλάνησης των καταναλωτών…


 
Ποιος στη χάρη μας
 Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά τέσσερις εκπροσώπους θα έχει η Ξάνθη στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων. Δύο μουσουλμάνους και δύο χριστιανούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρώτος το όνομα της γνωστής Σουλεϊμάνογλου Σαμπιχά από το Δροσερό, για να απαντήσει αμέσως η ΝΔ με δύο υποψήφιους, τον Ιλιάς Καρανταή από τη Μύκη και τον Αναστάσιο Βασιλειάδη με καταγωγή από την Ξάνθη.
Ο ανταγωνισμός των δύο «μεγάλων» κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονοτική ψήφο στο νομό θα είναι σκληρός. Για τους χριστιανικούς ψήφους πάλι δεν φαίνεται να πολυσκοτίζονται τα επιτελεία των δύο κομμάτων, θεωρούν ότι είναι λίγο πολύ παγιωμένοι.
Και φυσικά είναι και η παρουσία του Παναγιώτη Σγουρίδη στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ…
-Ποιος στη χάρη μας και μεγάλη μας τιμή με τόσους υποψήφιους!


 
Γιατί δεν τη θέλουν τη Σαμπιχά οι Συριζαίοι της Ξάνθης;
 Την θεωρούν λένε ξένο σώμα επειδή συγχρωτίζεται με τους εθνικιστές του «Δικτύου 21» κα τον Εμφιετζόγλου και δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με τους συγκεκριμένους. Τώρα γιατί εμένα μου φαίνεται όλο αυτό λίγο προσχηματικό…
Γιατί δεν είναι αντιφατικό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μειονοτικό βουλευτή και να μην θέλει ως υποψήφια μια γυναίκα που προέρχεται από την μειονότητα των Ρομά και ότι και αν της προσάπτει επιτέλους έχει βραβευτεί και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια!
Μήπως αλλού είναι οι βαθύτερες καθώς και έχουν να κάνουν με το Προξενείο γιατί η Σαμπιχά δεν είναι συμπαθής σ’ αυτούς τους χώρους;
Μ.Ξ.


 
Με πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες…
 Κάποια στιγμή οι τοπικές αρχές, αλλά και οι συνδικαλιστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν ανακοινώνουν ότι κάτι θα γίνει μια συγκεκριμένη ώρα, δεσμεύονται να ξεκινήσουν την συγκεκριμένη ώρα, και δεν εννοώ από τα σπίτια τους. Όποιος θέλει να παρευρεθεί στην οποιαδήποτε εκδήλωση φροντίζει να είναι εκεί και η δικαιολογημένη καθυστέρηση του περιορίζεται στο «ακαδημαϊκό τέταρτο». Όσες ώρες και να περιμένετε, δεν θα καταφέρετε να έρθει κάποιος άλλος, παρά μόνο να φύγουν αυτοί που ήρθαν. Τιμήστε λοιπόν, με την συνέπεια σας αυτούς που σας τίμησαν με την παρουσία τους.
Βέβαια, η κακιά αυτή συνήθεια είναι εν μέρει δικαιολογημένη, καθώς όλοι ξέρουν ότι οι τοπικοί μας άρχοντες συνηθίζουν να αργοπορούν σε συμβούλια και εκδηλώσεις.
Γ.Τ.


 
«Selfie» και ο Σαμαράς
 Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την αποχώρηση του από την εκδήλωση της παρουσίασης των ευρωβουλευτών του κόμματός του έβγαλε μια «selfie» φωτογραφία με μια όμορφη μελαχρινή γυναίκα. Η εν λόγω κα πλησίασε τον Πρωθυπουργό και με το κινητό της τηλέφωνο απαθανάτισε την στιγμή. Κάτι ήξερε ο «Αντωνάκης» όταν έταζε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ!
Γ.Τ.


 
Όταν δεν κυνηγάς την καρέκλα…
 Πλέον των 500 (ίσως λέω και λίγους) είναι οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στη μάχη των εκλογών για το δήμο Ξάνθης, σε αυτούς προστίθενται και όσοι εντάχθηκαν στους συνδυασμούς των περιφερειακών δήμων. Άλλοι παλιοί και πολλοί νέοι θα δώσουν το παρών. Άλλοι με ευγενή κίνητρα για το καλό της περιοχής και άλλοι με… αγάπη για τις καρέκλες και την εξουσία.
Σε μια τέτοια συζήτηση δεν πρέπει να αγνοήσουμε και όσους δέχθηκαν προτάσεις (και πλέον της μίας), αλλά επέλεξαν να μην συμμετάσχουν ενεργά, όχι γιατί αδιαφορούν για τα κοινά, αλλά γιατί δε βρήκαν αυτόν που θα τους εκφράσει και θα τους δώσει την έμπνευση να αγωνιστούν για το μέλλον της Ξάνθης. Δεν ξεχνιέται όμως η αγάπη για τον τόπο, θα τους δούμε στο μέλλον.
Ε.Δ.


 
Αναθέματα για την Ανατολικής Θράκης
 Το ζήτημα της σοβαρής φθοράς και των προβλημάτων του οδοστρώματος στην οδό Ανατολικής Θράκης έθεσε ο Χρίστος Πούλιος στο δημοτικό συμβούλιο, ρωτώντας την κυρία Μανά ποια είναι η εξέλιξη του έργου που αναμενόταν για τις συντηρήσεις στο οδόστρωμα. Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών απάντησε ότι η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Νίκος Ανταμπούφης σχολίασε: «προς το παρόν μόνο μηχανάκια πέφτουν εκεί και όχι άσφαλτος!».
Ε.Δ.


 
Η Φιλαρμονική
 Καλό είναι να μην ξεχνούμε και την προσφορά της Φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Ξάνθης, η οποία, όπως τέθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι καθαρά εθελοντική. Ο δήμος, μέσω του Κέντρου Πολιτισμού, αναλαμβάνει μόνο να συντηρεί τα όργανα και να προμηθεύεται γι’ αυτούς στολές και τα σχετικά.
Ε.Δ.


 
Η παλιά μας πόλη
 Το έγραφε ο Γιώργος Κολλάρος στην τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παλιά Πόλη και το μεταφέρω αυτολεξεί: «Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης είναι το μόνο παράδειγμα κοινοτικής οργάνωσης του χώρου στη Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνοντας δύο χριστιανικούς και 2 μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, ενώ είναι χτισμένη κατά το Βυζαντινό πρότυπο με τα τρία μοναστήρια που την περιβάλλουν και τον ναό στο Πόρτο Λάγος να σχηματίζουν σταυρό». Αυτή είναι άλλη μια όμορφη και σημαντική διάσταση της παλιάς μας πόλης.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…