Σχόλια 15/04/14

0
godosidis-web
Σαμαράς: Πέφτει η ανεργία. (Από τα σύννεφα!)
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Παρεξήγηση
 Προφανώς κάποιοι στα τοπικά κόμματα όπως και τους ανάλογους συνδυασμούς δημοτικούς, Περιφερειακούς και Ευρωεκλογών έχουν παρερμηνεύσει και παρεξηγήσει το ρόλο και την αποστολή των Μέσων Ενημέρωση του νομού.
Νομίζουν ότι τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα να παρουσιάζουν εκτενώς με ολοσέλιδες αναφορές κάθε προεκλογική τους δράση. Μάλιστα, κάποιοι σχηματισμοί, εμφανίζουν κάθε λίγο μία «δράση» τους μόνο και μόνο για να τύχουν της σχετικής δωρεάν προβολής.
Ξεχνούν ότι τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις και ως τέτοιες έχουν λειτουργικά έξοδα. Ξεχνούν επίσης ότι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι συνδρομητές των εφημερίδων δείχνοντας έτσι την άποψή τους. Την περίοδο όμως των εκλογών επιζητούν την προβολή από τον Τύπο διότι είναι η πλέον ουσιαστική.
Για να υπάρξει όμως αυτή απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις που οφείλουν κόμματα και επικεφαλής αλλά και υποψήφιοι να τηρήσουν.
«Ε»


 
Όλα κανονικά
 Τον Μάιο θα έχουμε ως γνωστόν εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και για Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι τότε, τόσο δήμοι όσο και Περιφέρειες θα λειτουργούν και θα παρέχουν υπηρεσίες, το ίδιο βέβαια και στις Βρυξέλες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καμία διαδικασία δεν σταματά, οι υπηρεσίες δουλεύουν, δεν κατεβάζουν τα μολύβια και οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά.
Οι εκλογές είναι μια άλλη υπόθεση, σοβαρή και υπεύθυνη που διαιωνίζει την δημοκρατική λειτουργία του συστήματος, όμως δεν είναι και η αφορμή να σταματήσουν οι λειτουργίες με τη δικαιολογία των εκλογών.
Εξάλλου, διοίκηση στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας θα έχουμε, όχι αλλαγή κυβέρνησης.
«Ε»


 
Ναι στις στειρώσεις αδέσποτων
 Είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη εκστρατεία στειρώσεων στην περιοχή μας με τη συνδρομή γερμανικής φιλοζωϊκής οργάνωσης και οργανώσεως της Ξάνθης.
Βέβαια απαιτείται η συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου για να βοηθήσει ουσιαστικά στην εκστρατεία στειρώσεων. Όπως απαιτείται και η συνδρομή των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών στην όλη προσπάθεια. Διότι εάν δεν γίνει στείρωση στα αδέσποτα ζώα, κυρίως στους σκύλους, η περιοχή μας δεν θα καταφέρει να μειώσει σημαντικά το πρόβλημα. Και τώρα, με την γερμανική συνδρομή της φιλοζωϊκής, είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει έλεγχος του θέματος των αδέσποτων.
Και βέβαια, μαζί με την πόλη της Ξάνθης, σταδιακά, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στους άλλους δήμους, όπου εκεί είναι παντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση.
«Ε»


 
Μηνύσεις εις βάρος του Τύπου
 Ουδείς αμφιβάλλει ότι οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον των δημοσιογράφων όχι μόνο αποτελούν βάναυσο πλήγμα εναντίον της ελευθεροτυπίας αλλά λειτουργούν και ως αποτρεπτικό βαθύτερης έρευνας και ελέγχου εκ μέρους των δημοσιογράφων.
Οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του Τύπου που τείνουν να εξελιχθούν σε επιδημία δεν βοηθούν ούτε την ελεύθερη ενημέρωση ούτε τον ελεύθερο διάλογο και κατ’ επέκταση ούτε την ίδια τη δημοκρατία.
Να σημειωθεί ότι σε καμία πολιτισμένη χώρα τα αδικήματα Τύπου δεν χαρακτηρίζονται αυτόφωρα και πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, ακόμη και αν διαπράξουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
«Ε»


 
Προσπαθούν
 Κάποιοι προσπαθούν να μιμηθούν τον Ανδρέα στην υποσχεσιολογία. Ξεχνάνε ότι ο Ανδρέας αποκαλούσε (παράλληλα) την εσωτερική του αντιπολίτευση ως ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ.
VEN. KAR.


 
Μετά τους πανηγυρισμούς…
 Καλοί οι πανηγυρισμοί για την έξοδο στις αγορές, θετικό και το κλίμα που δημιουργήθηκε για τη χώρα διεθνώς, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η καταστροφή που υπέστη η ελληνική οικονομία την περίοδο 2010-2013 είναι τεράστια και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και έφτασε τα 40 δις ευρώ, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος στο 175,1% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 318,7 δις ευρώ. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο τέλος του 2013 στα 182,05 δισ. ευρώ, από 193,34 δισ. ευρώ το 2012, από 208,53 δισ. ευρώ το 2011 και από 222,15 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.
Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στα 318,7 δισ. ευρώ (175,1% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2013, από 303,9 δισ. ευρώ (157,2% του ΑΕΠ) το 2012, από 355,1 δισ. ευρώ (170,3% του ΑΕΠ) το 2011 (σ.σ. μεταξύ 2011 και 2012 πραγματοποιήθηκε το PSI) και από 329,5 δισ. ευρώ (148,3% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2010.
Αφού λοιπόν κουρνιάσουν οι πανηγυρισμοί, καλά θα κάνουν εκεί στην κυβέρνηση- και όχι μόνο – να βρουν τρόπο για να αντιστραφεί αυτή η καταστροφική πορεία, ν’ αρχίσει επιτέλους η ανάπτυξη, σε υγιή και παραγωγική βάση. Τα νούμερα είναι σκέτη απελπισία…


 
Άλλη μια ελληνική πρωτοτυπία
 Κι όμως την Κυριακή καταναλωτές προπηλακίστηκαν επειδή…κοίταζαν βιτρίνες! Συνέβη κι αυτό στον εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας. Ομάδες απεργών ιδιωτικών υπαλλήλων, θεώρησαν ότι για να υπερασπιστούν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα δεν αρκεί μία πορεία διαμαρτυρίας, αλλά έφτασαν στο σημείο να βρίζουν και να χτυπούν πολίτες επειδή χάζευαν τις βιτρίνες! Με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ.
Έχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς σ’ αυτή τη χώρα. Να χρειάζεται η παρουσία των ΜΑΤ για να μπορεί ο κόσμος να βγει στην αγορά; Μα πού έχουμε φτάσει τέλος πάντων;
Έλεος πια με τις σοβιετικού τύπου απαγορεύσεις. Ζούμε σε ευρωπαϊκή χώρα και κάποιοι θα πρέπει να το συνηθίσουν…


 
Ας ψηφίσουν τον καλύτερο….
 Δεν έδωσαν επίσημα χρίσμα στον Μπάμπη Δημαρχόπουλο από την ΝΔ μάλλον επειδή δεν χρειάζονταν και όχι επειδή είχαν άλλου είδους αναστολές. Αν δει κανείς το συνδυασμό του Μπάμπη Δημαρχόπουλου καταλαβαίνει τι πολιτικό προσδιορισμό έχει και ας αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος. Άλλωστε αυτό φάνηκε από την επίσκεψη Κεφαλογιάννη την Παρασκευή στην ΝΟΔΕ όπου έδωσε το παρών σύσσωμος ο συνδυασμός μετά του επικεφαλής (φωτο) και του υπαρχηγού Μανώλη Τσέπελη. Παρών επίσης ήταν και ο επικεφαλής του συνδυασμού στον Τόπειρο Θωμάς Μίχογλου μετά του υποψηφίου Στέλιου Μωραϊτη και άλλα τοπικά στελέχη.
Απών ήταν ο βουλευτής κ. Κοντός ο οποίος ήταν στην Αθήνα. Για τον αντ’ αυτού Δημήτρη Μπένη ουδείς λόγος παρουσίας…γιατί να το κρύψει άλλωστε;
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η προτροπή του Μανώλη Κεφαλογιάννη (ο οποίος δεν φάνηκε να γνωρίζει και πολλά για τα τοπικά μας) να ψηφίσουν τον καλύτερο!
Μ.Ξ.


 
Παραμένει στην Ξάνθη ο κ. Γκοδοσίδης
 Μπορεί να προήχθη σε Ταξίαρχο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης όμως δεν φεύγει από την Ξάνθη. Τοποθετείται μεν στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά με καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Ξάνθης, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα.
Έτσι η Ξάνθη δεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του κ. Γκοδοσίδη που θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπητούς αστυνομικούς διευθυντές. Άλλωστε γι αυτό το έργο του επιβραβεύτηκε από την ΕΛΑΣ.
Μ.Ξ.


 
Δειλά εμπορικά χαμόγελα
 Τα πασχαλινά αβγά, οι λαμπάδες, τα παραδοσιακά δώρα και γενικά οι αγορές φαίνεται ότι επηρεάζονται και αυτά ανοδικά από το γενικότερο θετικό κλίμα στην οικονομία της χώρας. Τα αισιόδοξα μηνύματα της πασχαλινής αγοράς προβλέπουν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μια μικρή αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με πέρυσι. Τα χαμόγελα και οι προσδοκίες των επιχειρηματιών είναι δικαιολογημένα, καθώς μιλάμε για τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και λόγω των εθίμων συντηρείται σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων-βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εμπορικών.
Για να καταλάβει κανείς για τι αριθμούς μιλάμε, αξίζει αν σημειώσουμε ότι κάθε Πάσχα λόγω του εθίμου καταναλώνουμε και «τσουγκρίζουμε» πάνω από 200 εκατ. αβγά, ανάβουμε περισσότερο από δυο εκατομμύρια λαμπάδες και καταναλώνονται περισσότερο από δυο εκατομμύρια σοκολατένια αβγά.
Τώρα για το αν αυτά τα λεφτά θα πάνε σε πολυεθνικές ή θα στηρίξουν την τοπική αγορά είναι άγνωστο…
Γ.Τ.


 
Το είδαμε και αυτό!
 Με υπεύθυνη δήλωση πήγαν να κοινωνήσουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Κεντρί Ιεράπετρας, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι για τη Θεία Κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνες δηλώσεις δόθηκαν στους μικρούς μαθητές την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να κοινωνήσουν το επόμενο πρωί, δηλαδή στις 11 Απριλίου, στην εκκλησία του χωριού. Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση ξάφνιασε κάποιους γονείς, οι οποίοι πρώτη φορά έβλεπαν υπεύθυνη δήλωση για την «προετοιμασία» των παιδιών τους εν όψει της Θείας Κοινωνίας.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Μιχάλης Ψαρουδάκης, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία ήταν αποκλειστικά του συλλόγου διδασκόντων, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν οι σχέσεις τους με τους γονείς των μαθητών να είναι απολύτως ξεκάθαρες και να ενημερώνονται για όλες τις ενέργειες που γίνονται στο σχολείο και δεν προβλέπονται από τον Νόμο.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Οι συμφωνίες στο ΠΑΣΟΚ Συνεχίζονται οι συναντήσεις των δύο μονομάχων του β’ γύρου στο ΠΑΣΟ…