Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1.198 φιάλες αίμα από την Ξάνθη με «ΑΓΑΠΗ»

1.198 φιάλες αίμα από την Ξάνθη με «ΑΓΑΠΗ»

0
aimodosia eyxaristies

Συμπολίτες από όλο το νομό, νέοι ξανθιώτες κατά 50% ανταποκρίθηκαν μαζικά σε μεγάλη καμπάνια αιμοδοσίας του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών

 

Μαθήματα εθελοντισμού έδωσαν μαθητές και σχολεία που συμμετείχαν στη δράση. 482 νέα μέλη στον τοπικό σύλλογο

 
 
Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται και στην μικρή μας Ξάνθη συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλα αποθέματα «αγάπης», ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 29 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τρεις της Καβάλας από τις 22 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2014. Οι αιμοδοσίες αυτές ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου πρώην Πρόεδρου του συλλόγου της «αγάπης» Παντελή Αγγελίδη (1988-2000) από την επάρατο νόσο.
Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 1.198 συμπολίτες από τους οποίους οι 831 ήταν άντρες και οι 367 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 671 (ποσοστό 56,01% επί συνόλου!). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 482 νέα μέλη (ποσοστό 40,23% επί συνόλου).
Τα μέλη της «Αγάπης» ανανεώνουν το ραντεβού τους με τις οργανωμένες αιμοδοσίες για τα μέσα του Αυγούστου όπου από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες κυρίως στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης προκειμένου να καλυφθεί μέρος των θερινών αναγκών σε αίμα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμές θερμότατες ευχές του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας το τολμηρό και πρωτόγνωρο -τουλάχιστον για την περιοχή μας -εγχείρημα των δεκαπέντε συνεχόμενων ημερών αιμοδοσίας. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουν στους μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων και τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!
Σημειώνεται δε για μια ακόμη φορά ότι συλλέχθηκαν αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα ηλικίας από λίγων ημερών έως και 14 ετών τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων. Τα αίματα που «μαζεύτηκαν» είναι αίματα αγάπης και αίματα που όπως έχει τονίσει ο σύλλογος πολλές φορές δε μπορούν να συλλέξουν τα τοπικά νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας λόγω χρόνιας έλλειψης προσωπικού στα τμήματα αιμοδοσίας. .
Την πρωτοβουλία στήριξε και ο συνδιοργανωτής των εκδηλώσεών η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μαζί με τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ). «Όλοι σχεδόν οι φορείς της εκπαίδευσης στην Ξάνθη έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή και κάθε χρόνο γινόμαστε ακόμη δυνατότεροι καταρρίπτοντας τα διάφορα επιχειρήματα ότι η δεινή οικονομική κατάσταση όλων μας επηρεάζει την προσφορά αίματος. Όπου υπάρχει υποδομή χρόνων, όπου υπάρχει καλλιεργημένη εθελοντική συνείδηση, συνεχής ενημέρωση και αναπτυγμένη κοινωνική αλληλεγγύη, τέτοιοι είδους ισχυρισμοί καταπίπτουν. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και στις καλές ημέρες εφευρίσκανε διάφορες προφάσεις προκειμένου να μη προσφέρουν το αίμα τους. Είναι οι ίδιοι που και πάλι μέσα σε ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών με πρωινές και απογευματινές αιμοδοσίες, με αιμοδοσίες σε ημέρες Σάββατο και Κυριακή αλλά και αργίες όπως της 25ης Μαρτίου, σε αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο τους ή σε κοντινές αποστάσεις εντούτοις πάλι δεν πρόλαβαν να έρθουν, πάλι δεν μπόρεσαν να έρθουν, πάλι είχαν δουλειές , πάλι είχαν δικαιολογίες… Δεν έχουμε την απαίτηση να μυηθούν οι πάντες στον εθελοντισμό και να προσφέρουν αλτρουιστικά. Ούτε υποχρεώνουμε κάποιους να «δώσουν» αίμα αν δεν θέλουν πόσο μάλλον αν δεν μπορούν κιόλας. Όμως είναι ανήθικο κάποιοι να έχουν βοηθηθεί στο παρελθόν είτε οι ίδιοι είτε τα οικεία τους πρόσωπα, να είναι υγιείς και εντούτοις να μην προσέρχονται καν στις κατά τόπους αιμοδοσίες. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όσο σκληρά και αν ακούγονται», σημειώνεται από την πλευρά του συλλόγου αιμοδοτών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…