Σχόλια 05/04/14

0
Μ. Εβδομάδα δεν θα δούμε το σίριαλ του Ιησού του Ναζωραίου αλλά του Μπαλτάκου του Φασισταραίου. Αυτός θα σταυρωθεί φέτος…


 
 
Τα λάθη των ηγετών
  Λένε πως η επιλογή των συνεργατών σε μια επιχείρηση, μια κυβέρνηση, πως είναι το παν για τη σωστή λειτουργία και απόδοση αυτών. Οι σωστοί συνεργάτες βοηθούν, στηρίζουν και κάνουν τη δουλειά τους έτσι όπως πρέπει, λειτουργώντας ενίοτε και ως ασπίδα.
Στην πρόσφατη όμως περίπτωση του Μπαλτάκου, περίτρανα αποδείχτηκε πως η επιλογή ήταν λάθος. Όπως λάθη στις επιλογές συνεργατών είχαν κάνει και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής. Άρα, όλοι αυτοί που επιλέγονται κατά καιρούς ή είναι κούφια μύδια ή καβαλάνε το καλάμι και τα μυαλά τους παίρνουν αέρα κι αρχίζουν τα λάθη.
Και στις δύο περιπτώσεις εγκαίρως οι ηγέτες οφείλουν να τους απομακρύνουν. Δεν το έκανε ο Σαμαράς παρότι γνώριζε τον Μπαλτάκο και το πλήρωσε ακριβά.
«Ε»


 
 Εμπάθεια
 Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν την εμπάθεια και την κακία τους για τους άλλους. Τους ενοχλεί η επιτυχία και κυρίως η ευτυχία τους. Κομπλεξικοί και μικρόνοες, δεν μπορούν να εξηγήσουν και να δεχτούν όλους αυτούς που δεν σκέφτονται και δεν ενεργούν σαν αυτούς.
Ανθρωπάκια δυστυχισμένα, τραγικά μόνα και στο περιθώριο της χαράς της ζωής. Αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι δυστυχείς διότι απολαμβάνουν όταν συκοφαντούν, όταν λένε ψέματα, όταν μειώνουν κάποιον χωρίς στοιχεία, όταν χαίρονται με τον πόνο του άλλου, εξοργίζονται που υπάρχουν άνθρωποι ευτυχισμένοι!
-Είναι για λύπη και σίγουρα χρήζουν θεραπείας.
«Ε»


 
Έρχεται ο Κουβέλης
 Θα μας επισκεφθεί σύντομα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης. Ο προγραμματισμός της περιοδείας του στην Περιφέρειά μας δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η ημερομηνία είναι γνωστή και θα είναι από 10 έως 12 Απριλίου.
Ποιες επαφές θα έχει, ποιους θα συναντήσει, θα πληροφορηθούμε τις επόμενες ημέρες όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα στις λεπτομέρειές του.
«Ε»


 
Υδράργυρος τέλος
 Αποκαταστάθηκε πλήρως ο χώρος στην πάροδο της Μπρωκούμη εκεί όπου ως γνωστόν είχε πέσει από μηχάνημα του Πανεπιστημίου ποσότητα υδραργύρου κατά τη διάρκεια μεταφοράς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χώρος έχει καθαρισθεί, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία πλέον.
Μετά από ένα διάστημα που ο χώρος αποξηλώθηκε και εν συνεχεία «μπετοναρίστηκε» πρόσφατα τοποθετήθηκαν οι πλάκες και όλα αποτελούν μια άσχημη ανάμνηση.
«Ε»


 
Μαγγανείας το ανάγνωσμα
 Δύο γυναίκες που παρουσιάζονταν ως ξεματιάστρες και γενικά ως γνώστριες να διαβάζουν τα χαρτιά, τα κουκιά και άλλα «εργαλεία» της μαγγανείας τους, στον 21ο αιώνα, ξεγέλασαν 6 άτομα! Και βέβαια κατάφεραν και απέσπασαν 15.765 ευρώ από τα ευκολόπιστα και αφελή θύματά τους.
Η ιστορία ξετυλίχτηκε σε χωριά του βορείου Έβρου. Συνήθως δε πλησίαζαν γυναίκες για να τις βοηθήσουν στις σχέσεις τους με τους άνδρες τους ή άλλα δικά τους πρόσωπα. Και με αφορμή αυτή, έμπαιναν στα σπίτια τους, τις παραμύθιαζαν, τις έπαιρναν χρήματα και όπου μπορούσαν ξάφριζαν και χρυσαφικά.
Τώρα θα πει κανείς και με το δίκιο του: Μα τόση αφέλεια; Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι με μαγγανείες θα λύσουν τα προβλήματά τους;
-Να που όπως φαίνεται, υπάρχουν αφελείς…
«Ε»


 
Τα επικίνδυνα άκρα
 Πολύ σοφά, ο λαός μας λέει πως «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».
Είναι δε «πίτουρα» στην περίπτωσή μας τα άκρα. Και για τον πρωθυπουργό μας η ακροδεξιά. Η οποία τον έχει σφιχταγγαλιάσει και κάνει αυτή παιγνίδι. Φάνηκε από την ιστορία με τον Μπαλτάκο. Η οποία έχει και συνέχεια. Όπως είχε φανεί και με τον Φαήλο Κρανιδιώτη που επίσης βρίσκεται δίπλα στο Σαμαρά και πρεσβεύει και αυτός ακροδεξιές απόψεις και θέσεις.
Συμπέρασμα λοιπόν: Θα πρέπει ο Σαμαράς να κάνει βήματα μπροστά και να απεγκλωβιστεί από το ακροδεξιό άκρο που ως ένα βαθμό το κάλυπτε με τη σιωπή του. Όμως η αφορμή δόθηκε, η κοινωνία το ζητά, η ώρα ήρθε για τη λήψη απόφασης και κόψιμο των όποιων συνδέσμων.
Απεδείχθη για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνα είναι τα άκρα και πόσο δεν έχουν μπέσα και είναι δύσκολο έως αδύνατο να τα εμπιστευθεί κανείς σοβαρός άνθρωπος.
«Ε»


 
Με τα πίτουρα και ο ΣΥΡΙΖΑ;
 Με τα πίτουρα όμως φαίνεται ότι ανακατεύτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να υιοθετήσει, χωρίς να το καλοσκεφθεί, την επιχειρηματολογία των χρυσαυγιτών, περί καθοδήγησης της δικαιοσύνης, δίνοντας με τον τρόπο αυτό άλλοθι στην Χ.Α. προσδοκώντας επικοινωνιακά οφέλη κατά του πρωθυπουργού.
Για να έρθει πολύ γρήγορα η επιβεβαίωση του ρητού διά στόματος Παναγιώταρου, ότι η Χ.Α. έχει κι άλλους πολιτικούς καταγεγραμμένους, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους Παναγούλη και Βούτση.
Πήραν αέρα οι χρυσαυγίτες και απειλούν τώρα θεούς και δαίμονες. Από κατηγορούμενοι και υπόδικοι, έγιναν κατήγοροι και απειλούν να τινάξουν στον αέρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εκβιάζοντας για να απαλλαγούν από τη δικαιοσύνη.
Με τα εγκληματικά αυτά αποβράσματα αποδεικνύεται ότι κανείς δεν πρέπει να συνδιαλέγεται και να συμπορεύεται έστω και ευκαιριακά…


 
Ο Ερντογάν το δηλώνει, δε σέβεται τη δικαιοσύνη…
 Σε μία ακόμα προκλητική δήλωση κατά της δικαιοσύνης προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ανοίξει πάλι το twitter. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι θα εφαρμόσει μεν την απόφαση αλλά δεν την σέβεται καθώς η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει τις «αξίες» της χώρας.
Η πρόσβαση στο Twitter είχε αποκλειστεί τη νύχτα της 20ής προς 21η Μαρτίου, με εντολή Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να τερματίσει την καθημερινή μετάδοση μέσω Διαδικτύου κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος της κυβέρνησής του μέχρι τις εκλογές, όπως και έγινε.
Μετά τα θετικά γι’ αυτόν αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και με τις δηλώσεις αυτές, δείχνει ότι έχει αποφασίσει να εφαρμόσει στην Τουρκία τους δικούς του νόμους και να θέσει τον εαυτό του υπεράνω κάθε κριτικής. Θα πρέπει συνεπώς να αναμένουμε νέο αιματηρό κύκλο αντιδράσεων από τους δημοκρατικούς πολίτες της γείτονος…


 
Πρέπει ο χειριστής να είναι απόφοιτος Λυκείου!
 Είναι πραγματικά να τρελαίνεσαι με το αθηνοκεντρικό κράτος. Καλείται η αιρετή περιφέρεια και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να πάρει όλα τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο και ενώ έχει 6 μηχανήματα δεν έχει ούτε ένα χειριστή! Είχαν ένα και με απόφαση υπουργού τον μετέθεσαν στην Λάρισα! Κάνουν και ξανακάνουν αιτήματα στο ΑΣΕΠ να τους επιτρέψουν να πάρουν ένα που δεν έχει πάει λύκειο βρε αδελφέ αλλά μπορεί να χειριστεί το μηχάνημα και δεν τους το επιτρέπουν και τους αναγκάζουν να το αναθέτουν σε ιδιώτες ή να παίρνουν περιστασιακά από τους δήμους.
Έλεος πια με την δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης!
Μ.Ξ.


 
Έκπληξη…
 …όχι βέβαια η προσχώρηση του Μανόλη Φανουράκη στο συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, η οποία έχει συμφωνηθεί εδώ και αρκετές μέρες, αλλά περισσότερο το ύφος –σχεδόν ποιητικό- της δημόσιας δήλωσής του, που σε ελάχιστα σημεία θυμίζει την αμεσότητα που έχουμε συνηθίσει στον απερχόμενο πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού.
Είναι γεγονός ότι τα πολιτικά τεκταινόμενα έχουν κάνει τα κομματικά στεγανά να τείνουν να εκλείψουν ή να λάβουν τέλος πάντων ένα διαφορετικό χαρακτήρα και γι’ αυτό η «μετεγγραφή» του Μανόλη Φανουράκη στην έως τώρα μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης ίσως θα πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο σε επίπεδο πολιτικής παρουσίας, επιλογών και ενεργειών του ιδίου, είτε κάποιος θέλει να τον επαινέσει ή να τον επικρίνει.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …