Σχόλια 01/04/14

0
tsiakiroglou parousiasi1
Οι αντάρτες της ΝΔ έγιναν αρνάκια…γάλακτος


 
 
Θρακοσωτήρες
 Άλλος ένας έρχεται για να σώσει τη Θράκη. Κι αυτός, με γνώση που απέκτησε πρόσφατα, μέσα στον τελευταίο χρόνο επισκεπτόμενος Ξάνθη και Ροδόπη.
Ο λόγος για τον Τέρενς Κουΐκ, καθόλα συμπαθή βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος όπως ο Κολλάρος ο Εμφιετζόγλου, και άλλοι που ξαφνικά ένιωσαν ένα κύμα πατριωτισμού να τους κατακλύζει για την Θράκη και θεώρησαν υποχρέωσή τους να την σώσουν.
Δόξα το θεό που λέει και ο λαός μας, η Θράκη είναι εδώ, κίνδυνος ορατός από Ανατολάς δεν φαίνεται και η ζωή συνεχίζεται. Όσο για τα διάφορα σενάρια που κατά καιρούς κάποιοι «σωτήρες» εμπνέονται, ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Αρκετά έχουμε ακούσει περί σεναρίων χρόνια τώρα από τους Θρακοσωτήρες που θέλουν να μας σώσουν χωρίς καν να μας ρωτήσουν…
«Ε»


 
 Στην τελική ευθεία
 Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, σχεδόν όλοι, κλείνουν σιγά-σιγά τους συνδυασμούς τους. Ο χρόνος πιέζει και πλέον μένουν περίπου δύο εβδομάδες. Ότι είναι να γίνει σε ανθρώπινο δυναμικό, θα γίνει μέσα στα πλαίσια αυτά. Από την άλλη, ένας-ένας οι συνδυασμοί εμφανίζονται προς τους δημότες, ενώ όσοι δεν το έκαναν, προετοιμάζονται κι αυτοί για τη δημόσια εμφάνισή τους.
Πλέον μπαίνουμε στην ευθεία των εκλογών και τότε θα μιλήσει ο Ξανθιώτικος λαός.
«Ε»


 
 Νέα κόμματα
 Είναι προφανές πως την ίδια ώρα που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι Έλληνες οι οποίοι παρακολουθούν τις σύνθετες διεργασίες για τις ευαίσθητες ισορροπίες που διαμορφώνονται για τη μετεξέλιξη της ευρωζώνης και τη δημιουργία της «Ευρωζώνης ΙΙ», πληθαίνει ο αριθμός των πολιτικών, αλλά και των κάθε λογής διασήμων οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να ιδρύσουν το δικό τους «πολιτικό startup».
Στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ συζητείται με περίσκεψη το φαινόμενο όλο και περισσότερων προσώπων που αποφασίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να ενταχθούν σε ένα κόμμα προκειμένου να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, στην Ευρωβουλή ή στο τοπικό δημοτικό συμβούλιο. Πολιτικός αρχηγός έχει υπολογίσει ότι από τις εκλογές του 2012 έως σήμερα έχουν δημιουργηθεί 14 νέα κόμματα!
Ισχύει το παράδοξο νέες «πολιτικές βιοτεχνίες» ή «μονοπρόσωπες πολιτικές ΕΠΕ»να ιδρύονται διαρκώς σε μια εποχή που λόγω της κρίσης και της πιστωτικής ασφυξίας κλείνουν σωρηδόν οι πραγματικές βιοτεχνίες.
«Ε»


 
Αλήθειες
 Κανείς δεν ξέρει πόσο ανεπαρκείς είναι οι περισσότεροι πολιτικοί όσο οι δημοσιογράφοι. Και κανείς δεν αισθάνεται τόση σιγουριά ότι η ανεπάρκεια κάποιων δημοσιογράφων μπορεί να τους μετατρέψει σε υποχείρια όσο οι πολιτικοί. Τα ζευγάρια αλλάζουν, όχι όμως οι ρόλοι. Οι εξαιρέσεις αποτελούν εξαίρεση.
Το δε φαινόμενο ανθεί και στην πόλη μας προκαλώντας θλίψη και μόνον θλίψη…
«Ε»


 
Η συγκέντρωση Τσιακίρογλου
 Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση –γνωριμία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Σωτήρη Τσιακίρογλου. Ήταν μια φιλική συνάντηση γνωριμίας περισσότερο των υποψηφίων μεταξύ τους διότι ως γνωστόν ο δημοτικός συνδυασμός αποτελείται κατά 95% από τελείως νέα πρόσωπα.
Σημειώνουμε πως στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων πως ήταν κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης. Η ανοιχτή μεγάλη συγκέντρωση με το σύνολο των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
«Ε»


 
Ντροπή!
 Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα πληρώνουν οι καταναλωτές αυξημένο πράσινο τέλος για να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλει η ΔΕΗ από την χρήση των φωτοβολταϊκών.
Έτσι, το κόστος επιδότησης στα φωτοβολταϊκά πέφτει στις τσέπες των καταναλωτών.
-Ντροπή και πάλι ντροπή!
Βρήκαν τον εύκολο τρόπο στην κυβέρνηση, βρήκαν και τα υποζύγια. Οι άνθρωποι δεν είναι καθόλου καλά…
«Ε»


 
Ουρά για ένα φάρμακο
 Ταλαιπωρήθηκαν οι πολίτες όλης της χώρας από την απόφαση των φαρμακείων να κατεβάσουν ρολά. Μάλιστα, άρρωστοι, χρόνια πάσχοντες, γέροι στήθηκαν επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων ασφαλείας με σκοπό να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται, υπό τον φόβο νη μην εξαντληθούν και δεν μπορέσουν να τα προμηθευτούν στην ώρα τους. Ευτυχώς για τους Ξανθιώτες, από χθες, τα φαρμακεία της περιοχής μας λειτουργούν κανονικά βάζοντας τέλος σε αυτό το μαρτύριο.
Γ.Τ.


 
Κακό συνήθειο!
 Τι κακό συνήθειο που έχουν ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης και θέλουν να έχουν τον λόγο σε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είτε έχουν να πουν κάτι ουσίας είτε όχι. Αυτή η τακτική τους κάθε άλλο πάρα υπεύθυνους πολιτικούς δεν τους κάνει, καθώς κουράζουν τα υπόλοιπα μέλη, τραβώντας την διαδικασία, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος και οι δυνάμεις από άλλα θέματα περισσότερο σημαντικά. Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πολλοί Σύμβουλοι άρχισαν να αποχωρούν 3,5 ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ενώ είχαν ακόμη να συζητηθούν 10 θέματα.
Γ.Τ.


 
Δεσμευτείτε!
 Προτάσεις και δέσμευση εδώ και τώρα ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους της πόλης τα μέλη του συλλόγου για την Παλιά Πόλη, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή ζητώντας τις προτάσεις και τις προθέσεις τους για τον παραδοσιακό οικισμό. Οι ίδιοι έθεσαν εκ προοιμίου ένα πρώτο «σκελετό» των προβλημάτων που απασχολούν την παλιά πόλη, όπως είναι η νυχτερινή ζωή στα σοκάκια, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η αισθητική αλλοίωση καθώς και η δυνατότητα σύστασης φορέα διαχείρισης και προστασίας της Παλιάς Πόλης.
Η πρωτοβουλία, για την οποία θα πούμε περισσότερα στο αυριανό φύλλο, είναι καταρχάς θετική καθώς ωθεί τους επικεφαλής των συνδυασμών να τοποθετηθούν επί του θέματος, ώστε τουλάχιστον να γίνει μία σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα του παραδοσιακού οικισμού, που ποτέ έως τώρα δεν έγινε. Φτάνει οι υποψήφιοι να ανταποκριθούν…
Ε.Δ.


 
 Τ. Ερντογάν: «Και τώρα, θα πληρώσετε»
 Μετά την πολιτική θύελλα των τελευταίων μηνών, που ξεκίνησε από τις σαρωτικές διαδηλώσεις, έφτασε στο σκάνδαλο με τις μίζες και κορυφώθηκε με την πολεμική για τον «σουλτάνο» που κλείνει το Διαδίκτυο, ο Ερντογάν και το κόμμα του ανεμίζουν πλέον τη νίκη τους στις κάλπες ως απόδειξη πως η «καρδιά της Τουρκίας» τούς ανήκει. Ο Ερντογάν μετά τη σαρωτική νίκη του AKP στις δημοτικές εκλογές πανηγυρίζει με απειλές προς τους αντιπάλους του, λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουν».
Όσον αφορά την πορεία που θα επιλέξει ο ίδιος ο Ερντογάν, μετά από αυτές τις εκλογές, οι πιθανές επιλογές είναι δύο: Είτε να επιλέξει να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες πρώτες προεδρικές εκλογές (προβλέπονται για τον Αύγουστο) είτε να επιδιώξει επανεκλογή για τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία με τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου.
Το αποτέλεσμα που είχε χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον ίδιο τον δικαίωσε, οπότε εξετάζει και τις δύο προοπτικές. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι με βάση τον εκλογικό χάρτη του CNNTurk σε όλα τα παράλια και τη γειτονική ανατολική Θράκη, πλην της περιφέρειας της Άγκυρας, πρώτο αναδεικνύεται το αντιπολιτευόμενο CHP και ο Κιλιτσντάρογλου.
Ε.Δ.


 
 Απολύθηκε η …ασυμβίβαστη υπάλληλος της ΕΑΣ
 Ήταν ανένδοτη στο να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση του μισθού της στο 40% όπως υπέγραψαν οι 21 από τους 29 υπαλλήλους της ΕΑΣ όταν η διοίκηση τους γνωστοποίησε ότι έχει αποφασίσει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις της τάξης του 40% και πλήρωσε τα επίχειρα της απόφασης της . Την Παρασκευή της επιδόθηκε η καταγγελία της σύμβασής της και η νόμιμη αποζημίωση της. Να σημειώσουμε ότι το σωματείο ζήτησε να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις αποδεχόμενο μειώσεις της τάξης του 20%. Η άλλη υπάλληλος που κινδύνευε επίσης με απόλυση και βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τη διοίκηση τελικά δεν απολύθηκε, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα βρήκαν…Να σημειώσουμε ότι από τους εναπομείνατες 6 οι 3 επίσης τα βρήκαν με τη διοίκηση και έφυγαν με εθελουσία ενώ οι άλλοι τρεις έχουν συνδικαλιστική ασυλία(τι σου είναι ο συνδικαλισμός…και δεν δουλεύεις και δεν μπορούν να σε διώξουν!)
Any way…Επειδή ασχοληθήκαμε με το θέμα το σωματείο μας ενημέρωσε ότι θα στηρίξουν με ένδικα μέσα την υπάλληλο που απολύθηκε.
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …