Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φυλάκιση ενός έτους σε 20χρονο χρυσαυγίτη για συμπλοκή με αντιεξουσιαστές

Φυλάκιση ενός έτους σε 20χρονο χρυσαυγίτη για συμπλοκή με αντιεξουσιαστές

0
sybloki xrysaugitis anarxikoi
 

 Κύκλος βεντέτας ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ με επίθεση κουκουλοφόρων στον 20χρονο σε μπαρ της πόλης

 

Μορφή αντίποινων είχε η σωματική βλάβη που προκάλεσε σε νεαρό το επόμενο βράδυ

 
 
Μια ιδιότυπη βεντέτα φαίνεται ότι ξεκίνησε στην πόλη μας ανάμεσα σε 20χρονο που αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της Χρυσής Αυγής και ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία εμφανίστηκε εξοργισμένη από τις ενέργειες (άγνωστες μέχρι τώρα) του νεαρού.
Η κόντρα πήρε διαστάσεις το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 20χρονος, που καθόταν με άλλους νέους σε τραπεζάκι καφέ μπαρ της οδού Ορφέως δέχθηκε σφοδρή επίθεση από 6-7 κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον χτύπησαν και έφυγαν μέσα σε δευτερόλεπτα.
Όπως ήταν αναμενόμενο το περιστατικό προκάλεσε πανικό στους θαμώνες και το προσωπικό του καταστήματος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι κουκουλοφόροι φώναζαν στον 20χρονο «χρυσαυγίτη» και «φασίστα», ο τελευταίος προσπάθησε να διαφύγει εντός του καταστήματος, όπου και ένας από την ομάδα του έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Τουλάχιστον δύο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κρατούσαν ρόπαλα. Η ομάδα των νεαρών τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 20χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρο. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν άμεσα και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας.
Το περιστατικό ωστόσο δεν τελείωσε εκεί, αλλά αντίθετα αποτέλεσε την αφορμή για μια ιδιότυπη βεντέτα, αφού το επόμενο βράδυ ο 20χρονος, επιτέθηκε σε νεαρό που καθόταν σε καφέ της πλατείας Αντίκα, τον οποίο χτύπησε (και αυτός με μπουκάλι στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες) θεωρώντας τον μέλος της ομάδας ατόμων που τον είχαν χτυπήσει το προηγούμενο βράδυ.
Το Σάββατο ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης και τη Δευτέρα δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Από το δικαστήριο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Πρόκειται πάντως για μία ειδική περίπτωση που εκτυλίσσεται στην πόλη μας, αφού ο 20χρονος είχε απασχολήσει και πέρυσι με τη συμπεριφορά του, με επίθεση σε συμμαθητές του μέλη της ΚΝΕ που είχε θέσει και ζήτημα αποβολής του από το σχολείο.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…