Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Η μπάλα στους… προέδρους!

Super League: Η μπάλα στους… προέδρους!

0
proedroi sl

Οι ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας συνοδεύουν πλέον τους αγώνες του πρωταθλήματος

 

Επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις η Skoda Ξάνθη μετά το χθεσινό ρεπό

 
 
Όπως συνηθίζεται αρκετές χρονιές, έτσι και φέτος στο… περιθώριο έχει περάσει για τα καλά η αγωνιστική δράση στη Super League και στην επικαιρότητα επανήλθε η… διαιτησία.
Όσο πλησιάζουμε στο «φινάλε» του πρωταθλήματος (απομένουν έξι αγωνιστικές) η αγωνία κορυφώνεται, όχι για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής (ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τον τίτλο – απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση), ούτε στο ποιες θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη (ήδη ο 5ος Αστέρας Τρίπολης έχει διαφορά 14 βαθμών από τον 6ο Πανθρακικό).
Έτσι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας και ποια θα είναι η 3η από το τέλος που θα παίξει μπαράζ παραμονής με την 3η της Β’ Εθνικής.
 
Η «διαιτητική αλητεία» στο Λεβαδειακός – Παναιτωλικός και η εμπλοκή… Πανόπουλου!
 Η κουβέντα για τη διαιτησία έχει ανοίξει εδώ και καιρό, όμως με τα πρόσφατα «φαλτσοσφυρίγματα» ορισμένων Ελλήνων ¨ρέφερι¨ αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Ήδη πριν λίγο καιρό ο… έμπειρος σε τέτοια ζητήματα, Χρήστος Πανόπουλος, έκανε την αρχή με ανακοινώσεις προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ, της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κλπ., ενώ ακολούθησαν παράπονα (άλλες φορές δικαιολογημένα, άλλες όχι) από Άρη, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλη, ακόμη και από τον Παναθηναϊκό και εσχάτως από τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία του Κάκου στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!
Ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ομάδας πάντως δεν έμεινε μόνο στο να καυτηριάζει διαιτησίες και άλλα «στραβά» του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο όταν αφορούσαν την Skoda, αλλά έκανε ένα… βήμα παραπέρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν η ξανθιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε δελτίο τύπου όπου υπήρχε αναφορά στον διαιτητή Κάμπαξη ο οποίος ¨σφύριξε¨ στο παιχνίδι Λεβαδειακός – Παναιτωλικός!
Στο συγκεκριμένο ματς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 85’. Σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε ένας παίκτης τους για να ακολουθήσει 2η αποβολή παίκτη του Παναιτωλικού στο 90’! Από εκεί κι έπειτα οι Βοιωτοί παίζοντας με δύο παίκτες παραπάνω ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση (ανύπαρκτου) φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή και στο 90+4’ έκαναν την ανατροπή με εκτέλεση πέναλτι!
«Απίθανα πράγματα! ¨Υπέρλαμπρο αστέρι¨ από τη Χαλκίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλή συνέχεια υπερήφανο ελληνικό ποδόσφαιρο!!!», ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη μετά το τέλος του παραπάνω ματς Λεβαδειακός – Παναιτωλικός. Έτσι ο Χρ. Πανόπουλος ναι μεν δεν αναφέρει το όνομα του ρέφερι της εν λόγω αναμέτρησης, όμως σαφέστατα αναφέρεται σ’ αυτόν μιλώντας για το «υπέρλαμπρο αστέρι» από τη Χαλκίδα, μιας και είναι η έδρα του ρέφερι του ματς στη Βοιωτία.
Η… ανάμειξη του Πανόπουλου στο δικό τους παιχνίδι, έκανε την ΠΑΕ Λεβαδειακός και τον ιδιοκτήτη της Γ. Κομπότη, να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση – απάντηση προς τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, όπου τόνιζε: «Θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, αν την είχε γράψει οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από το συγκεκριμένο εθισμένο πρόσωπο».
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναιτωλικός και ο πρόεδρος της Φώτης Κωστούλας, συμμερίστηκαν τον Πανόπουλο καθώς στις δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας των Αγρινιωτών, αρχικά έκανε λόγο για «διαιτητική αλητεία» από πλευράς Κάμπαξη και αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Ξάνθης σχολίασε: «Δεν έχω σχέσεις με τον κ. Πανόπουλο, τον παρακολουθώ από τον Τύπο, με τις ανακοινώσεις που είναι πετυχημένες όπως η σημερινή. Είμαι σίγουρος πως αναφέρεται στον αγώνα τον δικό μας, απλά το έκανε κάπως καλυμμένα για να μην έχει προβλήματα με την αθλητική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, κι αυτή βλέπει μόνο προς τη μία πλευρά».
Η παραπάνω… τριλογία ήταν μία από τις… παράλληλες δράσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα που αναμένεται να μας κρατούν συντροφιά μέχρι το τέλος της σεζόν. Και όπως προαναφέραμε, καθώς οι βαθμολογικές διαφορές στις ομάδες που είναι χαμηλά είναι μικρές, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα… επεισόδια μέχρι το τέλος!
 
Ρεπό χθες – επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις στη Skoda
 Η σαββατιάτικη ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης «στεναχώρησε» την Skoda Ξάνθη. Το τυχερό γκολ του Μπαράλες έκρινε μία αναμέτρηση στην οποία προσπάθησαν οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά να διπλασιάσουν το σερί στα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, γεγονός που θα τους έδινε άλλους τρεις βαθμούς και διαφορετικό «αέρα» προς το φινάλε της φετινής Superleague.
Η ξανθιώτικη ομάδα το πρωί της Κυριακής χωρίστηκε σε δύο γκρουπ με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος να ακολουθούν ασκήσεις αποθεραπείας και τους υπόλοιπους ασκήσεις τεχνικής. Η αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής έφερε και την 7η κίτρινη κάρτα στον Δήμο Μπαξεβανίδη, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει στα δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Η απόφαση για το ποια θα είναι αυτά θα παρθεί τις επόμενες μέρες. Προβλήματα τραυματισμών, ενώ η ξανθιώτικη ομάδα που είχε ρεπό χθες θα επιστρέψει σήμερα στις προπονήσεις ξεκινώντας έτσι την προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα – εκτός έδρας – με τον… Παναιτωλικό!
 
SUPER LEAGUE
 
28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο.Φ.Η. – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Παναθηναϊκός – Άρης 4-1
Ατρόμητος Αθ. – Πανιώνιος 4-0
Απόλλων Σμ. – Πλατανιάς 3-1
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-1
Πανθρακικός – Εργοτέλης 2-1
Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός 2-1
ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια (χθες)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Ολυμπιακός 74
2. Ατρόμητος Αθ. 58
3. Π.Α.Ο.Κ. 58
4. Παναθηναϊκός 53
5. Αστέρας Τρίπολης 51
6. Πανθρακικός 37
7. ΠΑΣ Γιάννινα 36
8. Ο.Φ.Η. 35
9. Παναιτωλικός 34
10. ΑΕΛ Καλλονής 33*
11. Λεβαδειακός 33
12. Εργοτέλης 32
13. Skoda Ξάνθη 32
14. Πανιώνιος 31
15. Απόλλων Σμ. 29
16. Πλατανιάς 25
17. Βέροια 24*
18. Άρης 19
Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (29η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
15.00: Βέροια – Ατρόμητος Αθ.
17.15: Ο.Φ.Η. – Απόλλων Σμ.
19.30: Ολυμπιακός – Πανθρακικός
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός
17.15: Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
17.15: Πανιώνιος – Λεβαδειακός
17.15: Πλατανιάς – ΑΕΛ Καλλονής
19.30: Άρης – Π.Α.Ο.Κ.
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014
19.30: Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθη
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …