Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρέλαση για την απελευθέρωση υπό δρακόντεια μέτρα

Παρέλαση για την απελευθέρωση υπό δρακόντεια μέτρα

0
parelasi 25mar141

 Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη. Σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων οι πολίτες

 

Απουσίαζαν από την εξέδρα των επισήμων οι βουλευτές Ζεϊμπέκ Χουσείν, Αλέξανδρος Κοντός και Δημήτρης Σαλτούρος

 
parelasi 25mar142
 
Η Ξάνθη τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. Μέρα της εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού.
 
Σε αστυνομικό κλοιό η παρέλαση
Υπό δρακόντεια μέτρα και με τους πολίτες σε απόσταση ασφαλείας από την Πλατεία Ελευθερίας, όπου ήταν η εξέδρα των επισήμων, διεξήχθη η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, αλλά και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης αλλά και του Ειδικού Σχολείου της Γενισέας, εθελοντές του Ερυθρού Ελληνικού Σταυρού, Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι παρέλασαν περήφανα με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης. Τους αγωνιστές του έθνους τίμησαν με την σειρά τους Τμήματα του Στρατού, Πρόσκοποι και Οδηγοί.
 
Κάνανε την δική τους «επανάσταση»
Την δική τους επανάσταση έκαναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Κοντός, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος. Ο πρώτος παρακολούθησε την παρέλαση μακριά από την εξέδρα των επισήμων, δίπλα στους κομματικούς του φίλους, ενώ ο δεύτερος αν και ανέβηκε αρχικά στην εξέδρα, στην συνέχεια και λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης αποχώρησε διακριτικά. Τέλος, ο κ. Σαλτούρος απουσίασε εντελώς από τις εκδηλώσεις του εορτασμού της εθνικής επετείου.
 
Παντελεήμων: «Στην δική μας θέληση είναι να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής»
Τους χαιρετισμούς στου στους κατοίκους της ακριτικής Θράκης και της Ξάνθης απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιος Καρούτζος. «Τιμή και δόξα σε αυτούς που μας έκαναν σήμερα να νιώθουμε ελεύθεροι και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πραγματικά ένα μήνυμα ενότητας, αγώνα του ελληνικού λαού, γιατί όποτε έχει δείξει ότι είναι πραγματικά ενωμένος ξεπερνάει κάθε δυσκολία» αναφέρει σε δηλώσεις του ο ίδιος μετά το πέρας της παρέλασης.
«25η Μαρτίου, διπλή γιορτή, ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο Ευαγγελισμός του γένους. Οφείλουμε δοξολογίες στον άγιο Θεό γιατί ήρθε κοντά μας, δια της Θεοτόκου, αλλά εκφράζουμε και την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους, οι οποίοι θυσίασαν θέσεις, αξιώματα, περιουσίες, αλλά και την ίδια τους την ζωή για να μας παραδώσουν μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά και να μας διδάξουν ότι στις δυσκολίες δεν θα πρέπει να υποχωρούμε, δεν θα πρέπει να υποκύπτουμε και ότι στην δική μας θέληση είναι να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής. Ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να πάρουμε όλοι μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, που μας χρειάζεται όλους να μείνουμε ομόψυχοι και ενωμένοι. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους» ευχήθηκε με την σειρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.
Τέλος, το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Καραλίδης σημειώνοντας «25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή για τον ελληνισμό. Μέρα απελευθέρωσης για το έθνος. Ας γίνει μέρα ελπίδας για να απαλλαγούν οι έλληνες από τα οικονομικά προβλήματα και την κρίση. Χρόνια πολλά σε όλους και συγχαρητήρια σε όσους παρέλασαν σήμερα».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» του Γιάννης Στρούμπα στην Κομοτηνή

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής Η Δημοτική Βιβλι…