Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Τέρενς Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ

Ο Τέρενς Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ

0
terens xanthi
 

 Στο παρά πέντε ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες όλοι οι πολιτευτές πλην της Ξάνθης

 

Όχι είπε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη Χαράλαμπος Ευστρατίου

 
 
Στο παρά πέντε …το πήραν απόφαση στους ΑΝΕΛ να κατεβάσουν συνδυασμό στην περιφέρεια ΑΜ -Θ και για το λόγο αυτό «επιστράτευσαν», το «βαρύ πυροβολικό τους» τον βουλευτή επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Κομοτηνή. Η επιλογή αυτή σχετίζεται άμεσα και με την συχνή παρουσία του κ. Κουίκ στη Θράκη και γενικότερα με τις παρεμβάσεις του και την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας στην Βουλή.
 
Όλοι οι υπ. αντιπεριφερειάρχες του Τέρενς Κουίκ
Παράλληλα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κουίκ έγιναν γνωστά και τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του οι οποίοι και προέρχονται από την ίδια κομματική «δεξαμενή», Συγκεκριμένα στην Καβάλα θα είναι υποψήφια η πολιτευτής του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 Στέλλα Γκανιάτσου, ενώ στην Δράμα κατεβαίνει ένας άλλος πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ., ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης. Επίσης ένας άλλος πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ., ο Κώστας Μπουζουκίδης, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Ροδόπη, ενώ ο νυν βουλευτής του κόμματος στον Έβρο, Μαρίνος Ουζουνίδης, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
 
Όχι είπε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη Χαράλαμπος Ευστρατίου
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, απέρριψε την πρόταση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος με επικεφαλής τον κ. Κουίκ ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου και – όμως μας είπε – τις επόμενες μέρες θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι έντονα δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι τα κεντρικά στελέχη αγνοούν τις αιτιάσεις των τοπικών στελεχών να γίνει κάτι στην ώρα του και με σχεδιασμό και κάνουν βεβιασμένες κινήσεις στο παρά πέντε με τις οποίες όμως καλούνται τα τοπικά στελέχη να βάλουν πλάτη και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
 
Ψάχνουν για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
Το γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση του κόμματος ως προς την απόφαση να κατεβάσει συνδυασμό στην περιφέρειά μας το παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Δούζης. Ωστόσο υποστήριξε αυτή την επιλογή επισημαίνοντας: «Θέλαμε ένα πρόσωπο προβεβλημένο. Ο κ. Κουίκ είναι προβεβλημένος και σημαντικό στέλεχος των ΑΝΕΛ και επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της περιοχής μας Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν πολιτογραφηθεί Θρακιώτης». Αναφορικά με την εκκρεμότητα στην Ξάνθη ο κ. Δούζης επιφυλάχθηκε να γνωστοποιήσει ότι συνεχίζεται η διαδικασία εξεύρεσης υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη χωρίς να αναφερθεί στον κ. Ευστρατίου. Είπε όμως ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο κ. Κουίκ ο οποίος και θα επισκεφθεί την Ξάνθη την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συζητήσεις με στελέχη των ΑΝΕΛ.
 
Αποχώρηση δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ
Παράλληλα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κουίκ στη περιφέρειά μας ανακοινώθηκε και η αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ της κας Γιαταγάνα Χρυσούλας – Μαρίας, βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης και του κ. Γιοβανόπουλου Κώστα, βουλευτού Ημαθίας. Να σημειώσουμε ότι η Χρυσούλα Γιαταγάνα που παραιτήθηκε ήταν υπεύθυνη γι’ αυτή την περιοχή αναφορικά με τις εκλογές ΟΤΑ και είχε καταγγείλει παρεμβάσεις του συναδέλφου της στη δουλειά της! Σε ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτησή τους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: «Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.
Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ….».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…