Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γερό «ψαλίδι» στους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΑΣ

Γερό «ψαλίδι» στους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΑΣ

0
eas

21 υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 40%. Δύο κινδυνεύουν με απόλυση

 

Για ανάγκη εξυγίανσης της Ένωσης κάνει λόγο ο πρόεδρος Κ. Χατζηελευθεριάδης

 
 
Σχέδιο εξυγίανσης της ΕΑΣ Ξάνθης με περιστολή δαπανών και μείωση του εργασιακού κόστους έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, όμως η απόφαση αυτή δεν βρίσκει όλους τους υπαλλήλους της σύμφωνους. Μάλιστα δύο απ’ αυτούς κινδυνεύουν να απολυθούν από σήμερα – σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ της ΕΑΣ – αν δεν δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παρότι τους έχει προταθεί βελτιωμένη πρόταση που προβλέπει ευνοϊκότερους και συγκεκριμένα μειώσεις μισθών της τάξης του 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους 21 που εξ αρχής δέχτηκαν μειώσεις μισθού της τάξης του 40%. Και βέβαια εδώ τίθεται και θέμα ηθικής τάξης για την ευνοϊκότερη αυτή μεταχείριση σε κάποιους που επιμένουν να μην δεχτούν να συμβιβαστούν με τα νέα δεδομένα που αποτελούν σχεδόν τον κανόνα στον ιδιωτικό τομέα!
 
Οι 21 υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μείωση 40%
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Κώστας Χατζηευλευθεριάδης η ΕΑΣ πρέπει άμεσα να εφαρμόσει πρόγραμμα εξυγίανσης και συμπίεσης των δαπανών της σύμφωνα με την μελέτη βιωσιμότητας που έχει κάνει προκειμένου να μην οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Αυτός είναι ο λόγος που το Δ.Σ αποφάσισε μείωση των μισθών και υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους: «Το έργο της ΕΑΣ είναι σημαντικό. Αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον παραγωγό και έχει παρεμβατικό λόγο στις τιμές. Πρέπει να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των δαπανών της με βάση τα νέα δεδομένα που ισχύουν σ’ όλο τον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να υλοποιήσουμε την απόφαση μας. Δεν θέλουμε να φτάσουμε να διώξουμε κανένα αλλά δεν μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων να βάζουν πλάτη και μόνο 4 συνδικαλιστές και δύο άλλες εργαζόμενες να αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. », επισημαίνει ο κ. Χατζηευλευθεριάδης
 
2 κινδυνεύουν με απόλυση…Η μία το …διαπραγματεύεται!
Να σημειώσουμε ότι το μόνιμο προσωπικό στην ΕΑΣ είναι 29. Εξ αυτών οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Από τους υπόλοιπους 25 οι 21 έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις αποδεχόμενοι μειώσεις σε ποσοστό 40%. Απομένουν 4 εκ των οποίων οι δύο έχουν συνδικαλιστική ασυλία και επομένως με απόλυση κινδυνεύουν οι δύο, εκ των οποίων η μία έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πιθανόν εξ αυτού να είναι ανένδοτη. Ουσιαστικά δηλαδή το θέμα εστιάζεται σε μία υπάλληλο η οποία μέσω του δικηγόρου της διεκδικεί καλύτερους όρους. Ερωτηθείσα μάλιστα από το «Ε» αν αναγνωρίζει θέμα ηθικής τάξης απέναντι στους συναδέλφους της αν τελικά επιτύχει το σκοπό της είπε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να διαπραγματεύεται και να προασπίζεται τα συμφέροντά του! Να σημειώσουμε ότι αν η υπάλληλος δεχτεί μείωση του 40% ο μισθός της θα διαμορφωθεί στα 858 ευρώ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …