Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σπείρα διαρρηκτών «ξάφρισε» Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

Σπείρα διαρρηκτών «ξάφρισε» Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

0
diarriktes

Συνελήφθησαν δέκα άτομα για «επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο του 2012. Εξιχνιάσθηκαν 114 περιπτώσεις διαρρήξεων

 

Στα «χέρια» των δραστών βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 360.000 ευρώ

 
 
Ολοκληρώθηκε η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, σχετικά με εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται σε σωρεία διαρρήξεων σπιτιών, στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δέκα μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές. Πρόκειται για δέκα άτομα, ηλικίας από 29 έως 64 ετών.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2012 – Μάρτιος 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη – διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σπιτιών.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), οι δράστες επέλεγαν τις οικίες, όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
Επίσης, για την μετάβαση τους στους τόπους των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες που αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα της περιοχής, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία και δρώντας απογευματινές κυρίως ώρες, διέρρηξαν στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης 114 οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά:
•Χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας 338.000 ευρώ περίπου
•Το χρηματικό ποσό των 31.500 ευρώ
•Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών
•Ένα κυνηγετικό όπλο
Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν συμμετοχής σε αυτήν άλλων ατόμων.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…