Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο Κοινωνικό Ιατρείο από την «Μέριμνα Θράκης»

Νέο Κοινωνικό Ιατρείο από την «Μέριμνα Θράκης»

0
merimna egainia

Μια «κιβωτός» για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας εγκαινιάστηκε και λειτουργεί επί της οδού Ηπείρου 32

 

«Ψυχή» της νέας κοινωνικής δομής, ο ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης

 
 
Μια νέα κοινωνική δομή που επιχειρεί να καλύψει το έλλειμμα της πολιτείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόνοια στους ανασφάλιστους και ανήμπορους συμπολίτες μας, δημιουργήθηκε από την Ιατροκοινωνική Μέριμνα Θράκης, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – «και όχι ΜΚΟ, που δεν έχει λάβει ποτέ δεκάρα τσακιστή από κανένα φορέα ή μεγαλοσχήμονα για αυτό και δεν έχουμε εξαρτήσεις κανενός είδους», όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, που δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για το νέο Κοινωνικό Ιατρείο Ξάνθης – το δεύτερο που λειτουργεί μετά αυτό της Μητρόπολης Ξάνθης – το οποίο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, παρουσία αρκετού κόσμου και χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.
 
Μια «κιβωτός» για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας
«Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο της Μέριμνας με όλες τις ιατρικές ειδικότητες θα δώσει την φροντίδα εκείνη, που θα απαλύνει, θα διευκολύνει τον πολίτη.
Είναι μία – επιτρέψτε μου να το πω έτσι – «κιβωτός», χωρίς να δημιουργεί εξαρτήσεις και υποχρεώσεις, με μοναδικό αποτέλεσμα την προσφορά στον ίδιο τον πολίτη», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καμαρίδης ο οποίος επί χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο που Δροσερού στο δήμο και μόλις πρόσφατα απομακρύνθηκε. Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Ηπείρου 32. Περιλαμβάνει ένα χώρο αναμονής και γραμματειακής υποστήριξης και ένα εξεταστήριο. Όπως επεσήμανε ο κ. Καμαρίδης θα παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους, απόρους, κοινωνικά αποκλεισμένους πολίτες και σε όσους συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών υγείας.
Παράλληλα, θα εξυπηρετεί και υπερήλικες ασφαλισμένους για ειδικά θέματα.(κλείσιμο ραντεβού σε νοσοκομεία, μετρήσεις της πίεσης, σακχάρου κλπ)
Η καινοτομία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου της Μέριμνας είναι ότι θα εκδίδει παραπεμπτικά προς Ιατρούς και Εργαστήρια της Ξάνθης, που έχουν συμβληθεί δωρεάν και θα καλύπτουν καθημερινά τα περιστατικά στα ιατρεία τους.
 
Παράρτημα του Κοινωνικού Ιατρείου στο Δροσερό
Τέλος αναφερόμενος στις δράσεις που σκοπεύει η Μέριμνα να υλοποιήσει είπε:
Έχουμε ετοιμάσει μία σειρά παρεμβάσεων κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, όπως η δημιουργία παραρτήματος στον οικισμό Δροσερό Ξάνθης -ως συνέχεια της εκεί 10ετους προσφοράς μας, μετά από την απομάκρυνσή μας από την εκεί δημοτική δομή- για να καλυφθεί και εκεί το κενό της ιδιαίτερης κατάστασης που όλοι γνωρίζουμε και να αποσυμφορηθεί το γενικό νοσοκομείο.
Θέλουμε να Αλλάξουμε το χλωμό κοινωνικό τοπίο, σε μια κοινωνία με ελπίδα και όραμα, με συνοχή, αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη. Στηρίζουμε κοινωνικά δίκτυα, κάνουμε τον εθελοντισμό θεσμό».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…