Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κόντρα στον Τσιτιρίδη ο Γαλανόπουλος;

Κόντρα στον Τσιτιρίδη ο Γαλανόπουλος;

0
galanopoulos adedy
 

 Κινήσεις Γαλανόπουλου με «αυτοδιοικητικές δυνάμεις» – Απτόητος δηλώνει ο Τσιτιρίδης και ανακοινώνει νέα ονόματα. Ο Δουλγκέρ από το Σέλερο μαζί του…

 

Πήρε τη σκυτάλη στη «Νέα Εποχή» ο Κώστας Δαλάτσης. Ετοιμάζει συνδυασμό. Ερωτηματικό τι θα κάνουν οι 3 διεκδικητές


 
Συνωστισμός υποψηφίων δημάρχων παρατηρείται και στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού μας, τον δήμο Αβδήρων. Πλάι στους γνωστούς Τσολακίδη, Τσιτιρίδη, Αντωνιάδη, Νεοφυτίδη και νέα υποψηφιότητα ξεπροβάλλει και μάλιστα βρίσκεται στα «σκαριά»!
 
Ετοιμάζεται να επιχειρήσει ξανά ο Δ. Γαλανόπουλος
Πρόκειται για τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης που κατάγεται από την Λευκότερα του δήμου Αβδήρων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαλανόπουλος επεχείρησε να συγκροτήσει συνδυασμό και κατά τις εκλογές του 2010 όμως απέσυρε την υποψηφιότητα του. Πριν λίγες μέρες ερωτηθείς από το «Ε» για τις ανάγκες ρεπορτάζ με θέμα τις υποψηφιότητες στο δήμο Αβδήρων δήλωσε παρών αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τώρα ερωτηθείς εκ νέου επιβεβαιώνει ότι γίνονται συζητήσεις και υπάρχει έτοιμος ένας πυρήνας «από αυτοδιοικητικές δυνάμεις», όπως τις αποκάλεσε που τον προτρέπουν και τον ενθαρρύνουν να ηγηθεί ενός συνδυασμού. Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους λέγοντας: «Δεν είναι αυτοσκοπός μου να κάνω συνδυασμό και να πάω κόντρα στον Γιώργο Τσιτιρίδη», ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός συνδυασμού έχοντας ως επιχείρημα ότι ο Γιώργος Τσιτιρίδης παρότι ήταν επί 3, 5 χρόνια στην αντιπολίτευση … «δεν τραβάει» όπως χαρακτηριστικά είπε και έχει δυσκολία να συγκροτήσει συνδυασμό: «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να βρούμε 100 υποψήφιους αλλά αυτοί που θα συγκροτήσουν τον συνδυασμό να μπορούν να τραβήξουν ψηφοφόρους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος». Ο κ. Γαλανόπουλος παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσιτιρίδη και ότι συζήτησαν χωρίς ωστόσο να καταλήξουν κάπου.
 
Δεν πτοείται ο Τσιτιρίδης…Ο Δουλγκέρ από το Σέλερο μαζί του…
Tsitiridis-webΑπ’ την πλευρά του ο κ. Τσιτρίδης μιλώντας στο «Ε» διαψεύδει τον κ. Γαλανόπουλο ότι δεν μπορεί να κάνει συνδυασμό λέγοντας: «Ο συνδυασμός μας είναι κατά 85 – 90% έτοιμος και σύντομα θα ανακοινώσουμε ονόματα υποψηφίων». Σ’ ότι αφορά τον κ. Γαλανόπουλο επιφυλάχθηκε μόνο να σχολιάσει: «Όποιος θέλει να κατέβει ιδού ο δήμος Αβδήρων….Δημοκρατία έχουμε»! Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσιτιρίδης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους νέους υποψήφιους που έχει εξασφαλίσει. Μεταξύ αυτών δυο νέα ονόματα ο Νίκος Χατζόπουλος στα Άβδηρα και ο Δουλγκέρ Τζελαϊντήν από το Σέλερο. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Δουλγκέρ ήταν πρώην νομαρχιακός σύμβουλος με επικεφαλής τον Φώτη Καραλίδη. Το γεγονός ότι ο κ. Δουλγκέρ θα είναι στο συνδυασμό του Γιώργου Τσιτιρίδη ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο πρώην δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ και η ομάδα του θα μεταπηδήσουν από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου κ. Τσολακίδη στον συνδυασμό του κ. Τσιτιρίδη. Ωστόσο ο κ. Μπηρόλ επιμένει στο ίδιο τροπάρι …ότι δηλαδή θα κατεβεί ανεξάρτητος αλλά πλέον ουδείς τον πιστεύει!    
Σ’ ότι αφορά την στάση της πρώην Δημάρχου Αβδήρων κας Εύας Τσακίρη διαψεύδει δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να δίνει τις ευλογίες της στον Δημήτρη Γαλανόπουλο: «Πρώτον, δεν είμαι ιερωμένος για να δίνω ευλογίες και δεύτερο δεν επιτρέπω σε κανένα να χρησιμοποιεί το όνομά μου χωρίς πρώτα να με ρωτήσει»!
 
Πήρε το O.Κ. με το σπαθί του ο Δαλάτσης στον Τόπειρο
dalatsis closeΤη σκυτάλη της παράταξης Χατζηευαγγέλου «Νέα Εποχή» πήρε ο Κώστας Δαλάτσης στον Τόπειρο κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο αναποφασιστικότητας, αναβλητικότητας και εσωστρέφειας. Ο κ. Δαλάτσης βγήκε μπροστά ανακοινώνοντας πρώτα στο «Ε» την υποψηφιότητά του κάνοντας …ματ στους συνυποψήφιους του Χρήστο Δελή, Μάκη Τσιλιγγίρη και Κώστα Λειβαδίτη οι οποίοι επιμένουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι τώρα αν τελικά θα συμμετέχουν ή όχι και αν θα στηρίξουν ή όχι τον συνδυασμό του Ο κ. Δαλάτσης σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Φώτη Πυροστιάνη και του Χρήστου Φεταχίδη και μιας ομάδας παλαιών συμβούλων ενώ πρόθεση του είναι να εμπλουτίσει το συνδυασμό του με νέο αίμα! Ιδιαίτερα στην μειονότητα έχει μεγάλη αποδοχή και έτοιμο το συνδυασμό του με υποψηφίους σε όλα τα χωριά. Όπως μάθαμε είχε συνάντηση με τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου ο οποίος και του …έκλεισε το μάτι! Συνάντηση είχε επίσης και με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην βουλευτή Τσετίν Μάντατζη ο οποίος επίσης είδε με καλό μάτι την υποψηφιότητα Δαλάτση προσμετρώντας βέβαια και την διεισδυτικότητα που έχει στην μειονότητα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…