Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φύτεψε ένα δέντρο, δώσε ζωή!

Φύτεψε ένα δέντρο, δώσε ζωή!

0
dentrofuteush evmoiro

 Το Τμήμα Πρασίνου σε συνεργασία με τα Σχολεία του Ευμοίρου φύτεψαν δέντρα περιμετρικά του Πετροχωρίου

 

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στα πλαίσια της προσπάθειας του Τμήματος Πρασίνου για ευαισθητοποίηση των πολιτών

 
 
Η 21η Μαρτίου, κατά την οποία αρχίζει η εαρινή ισημερία και αποτελεί την πρώτη μέρα της άνοιξης, έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με σκοπό για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.
Εξαιτίας των αρνητικών εξελίξεων στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών αυτή η επαφή του ανθρώπου με το δάσος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Στην χώρα μας τα δάση βρίσκονται, δυστυχώς, στο έλεος των φυσικών καταστροφών, των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Ειδικότερα, το 15% του δασικού πλούτου της Ελλάδας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες, ενώ από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται. Το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας πέρα από την αδιαφορία και την άγνοια των πολιτών συνθέτεται από τον μικρό αριθμό δασοφυλάκων, την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και τους αδιόριστους ειδικούς επιστήμονες.
 
Τ. Θεοδωρίδης: «Οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση»
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, το οποίο καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να πρασινίσει την πόλη, σε συνεργασία με τα Σχολεία του Ευμοίρου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής δεντροφύτευση περιμετρικά του οικισμού του Πετροχωρίου.
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, το Τμήμα Πρασίνου μαζί με τα Σχολεία του Ευμοίρου πραγματοποιήσαμε δεντροφύτευση περιμετρικά του Πετροχωρίου, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσει άλλη μια στην Σταυρούπολη μαζί με το Σχολείο του οικισμού και τους παλιούς προσκόπους» αναφέρει στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης και συμπληρώνει «οι προσπάθειες αυτές γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας μας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά, με σκοπό να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Για να γίνει ο Δήμος πιο πράσινος θα πρέπει πέρα από τις προσπάθειες μας να υπάρξει και η συμπαράσταση των πολιτών».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…