Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 8 θέσεις εποχικών στη ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης

8 θέσεις εποχικών στη ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης

0

 Αναμένει άμεση έγκριση για 600 μόνιμες θέσεις η ΔΕΗ

 
 
Προκήρυξη για την κάλυψη 600 θέσεων μόνιμου προσωπικού ετοιμάζει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ με αίτημα που έχει αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι θέσεις αφορούν κυρίως τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. πτυχιούχους Μηχανικούς, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικά Προσωπικό. Η Επιχείρηση αναμένει την τελική έγκριση από το υπουργείο, το οποίο ωστόσο ενδέχεται να τροποποιήσει των αριθμό των θέσεων, ενώ η διαδικασία πρόσληψης θα διεξαχθεί μέσω του ΑΣΕΠ, το οποίο είναι αρμόδιο για την υλική έγκριση του σχεδίου προκήρυξης, την έκδοση της, αλλά και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.
 
Οκτάμηνες συμβάσεις στη ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης
Με 41 εποχικά εργαζομένους θα στελεχωθούν δύο υπηρεσίες της ΔΕΗ και δύο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ΑΕ. Τις θέσεις θα καταλάβουν απόφοιτοι Λυκείου και πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών.
Στη ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκαν οκτώ θέσεις εποχικών δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων έξι για Διοικητικούς Γραμματείς, μία για Σχεδιαστή μέσω συστημάτων Η/Υ και μία για Χειριστή Γερανού. Πληροφορίες: 2310 360250.
 

16 θέσεις εποχικού προσωπικού στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής

 

Προθεσμία έως 13 Μαρτίου

 
Έως την Πέμπτη 13 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για 16 θέσεις εποχικού προσωπικού στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ. Έξι θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΥΕ Εργατών, ενώ από τρεις στις ΔΕ Διοικητικών Υδρομετρητών Καταμετρητών και ΔΕ Υδραυλικών. Επίσης, θα προσληφθούν δύο Οδηγοί και δύο Ηλεκτρολόγοι, όλοι κατηγορίας ΔΕ. Πληροφορίες: 2531025555.
 
 

Τρεις θέσεις προϊσταμένων στο δήμο Τοπείρου

 

Αιτήσεις υποψηφιότητας έως 24 Μαρτίου

 
Ο δήμος Τοπείρου προκήρυξε την πλήρωση των κάτωθι θέσεων προϊσταµένων Τµηµάτων του Οργανισµού εσωτερικής υπηρεσίας του ∆ήµου Τοπείρου:
1. Τµήµα ∆ιοικητικών-Οικονοµικών υπηρεσιών
2. Τµήµα Κοινωνικής Προστασίας
3. Τµήµα Τεχνικών υπηρεσιών
Η αίτηση υποψηφιότητας και το βιογραφικό σηµείωµα υποβάλλονται στη τµήµα ∆ιοικητικού/Προσωπικού µέσα σε αποκλειστική προθεσµία δέκα εργάσιµων που αρχίζει την 10-03-2014.
 
 

1.015 επιστήμονες, αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ

 

Ο διαγωνισμός ενδεχομένως να δημοσιοποιηθεί και μέχρι το Πάσχα

 
Προσλήψεις 300 επιστημόνων στην ΕΛΑΣ. 100 αστυνομικών στην ΕΚΑΜ και 115 ειδικών φρουρών στην TPΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και στο Μετρό φέρνει ο νέος Νόμος για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Στο μεταξύ, ολοταχώς προχωρά ο διαγωνισμός για τους 500 Ειδικούς Φρουρούς στα δικαστήρια, μετά την έγκριση που απέσπασε το αίτημα για την αύξηση των οργανικών θέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πλέον απομένει η γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το κονδύλι που θα αφορά τις νέες προσλήψεις προκειμένου να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός, ενδεχομένως και μέχρι το Πάσχα.
 
Επιστήμονες
Στο άρθρο 42 του νόμου, προβλέπεται η σύσταση 300 νέων οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων προ κειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Σώματος σε επιστήμονες (π.χ.. για την Οικονομική Αστυνομία, την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλπ).
 
115 ειδικοί φρουροί
Στην πρόσληψη 50 ειδικών φρουρών με σκοπό τη φύλαξη των επιβατών, των υποδομών και του εξοπλισμού της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) θα προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. ενώ προβλέπονται επιπλέον 35 θέσεις ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των σταθμών και των εγκαταστάσεων της ΤΡΑ1ΝΟΣΕ και 30 για την ΣΤΑΣΥ (Μετρό).
Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μεν από την Αστυνομία, αλλά θα εργαστεί στους οργανισμούς σταθερών συγκοινωνιών (απ όπου και θα πληρώνεται) για την φύλαξη των υποδομών του.
 
Οι προϋποθέσεις για τους τρίτεκνους και οι αλλαγές σε κριτήρια – μοριοδότηση
Στο νέο νόμο για την Αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ περιλαμβάνεται διάταξη που καθορίζει τις προϋποθέσεις πρόσληψης των τριτέκνων ως Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία Ταυτόχρονα αίρονται τα ηλικιακό κριτήρια και η προϋπόθεση αγαμίας των τέκνων γα τη μοριοδότησή τους ως γονέων τριών τέκνων ή τέκνων τριτεκνης οικογένειας και ως προϋπόθεση καθιερώνεται πλέον ο υποψήφιος να είναι γονέας ή μέλος οικογένειας με τρία ζώντα τέκνα.
 
 

500 θέσεις διοικητικών και τεχνικών στον ΟΤΕ

 

Ανοιχτός ο διαγωνισμός για 14 μηχανικούς στον ΟΤΕ Plus AE

 
Σε προσλήψεις προχωρά ο ΟΤΕ μέσα στο 2014, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της τεχνικής και εμπορικής εξυπηρέτησης των πελατών. Πρόκειται για 500 τουλάχιστον νέες θέσεις τηλεπικοινωνιακών μηχανικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που θα ανακοινώνονται σταδιακά προκειμένου να καλύψουν τα κενά που προέκυψαν από την εθελούσια έξοδο 1.800 στελεχών του, αλλά και από τις συνταξιοδοτήσεις του περασμένου έτους.
Ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός πρόκειται να ενισχύσει με νέο προσωπικό το τεχνικό τμήμα του, αλλά και τα τμήματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, ενώ θα προσλάβει μηχανικούς, καθώς και διοικητικούς υπαλλήλους στα υποκαταστήματα που διαθέτει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, υπολογίζεται να προσληφθούν περίπου 200 τεχνικοί και 300 διοικητικοί-πωλητές έως το τέλος του έτους.
Ανοιχτός είναι ο διαγωνισμός για 14 μηχανικούς στον ΟΤΕ Plus A
 

Νέο voucher για 50.000 νέους έως 29 ετών

 

Ευκαιρία για την είσοδο στην αγορά εργασίας δίνει ο ΟΑΕΔ μέσω επιταγής που περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική

 
Μέσα στον Απρίλιο ξεκινάει το πρόγραμμα voucher όπου θα δώσει την ευκαιρία να καταρτιστούν μέσω των ΚΕΚ και να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης 50.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ στο σύνολο του θα αφορά 75.000 ωφελούμενους αφού ο προϋπολογισμός του που έχει καθοριστεί προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών. Παρέχει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η συνολική αμοιβή για την κάθε θέση, αναμένεται και πάλι να διαμορφωθεί στα 2.700 ευρώ ανά εργαζόμενο, με προοπτικές να επιδοτηθούν στη συνέχεια οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ώστε οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher δεν θα έχουν διαφοροποιήσεις από το περσινό πρόγραμμα. Στα προγράμματα voucher εκτός από τις 50.000 θέσεις που αφορούν γενικές ειδικότητες ανέργων θα πραγματοποιηθούν και πιο εξειδικευμένα που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων όπως το πρόγραμμα για 3.300 φορτοεκφορτωτές όπου αντικείμενο του προγράμματος Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος θα αποτελεί η παροχή στους εν λόγω εργαζομένους ηλικίας 18 έως 60 ετών ,υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις έως την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί αφού έχει ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων στις 31-12-2015. Εκτός όμως από τα παραπάνω προγράμματα voucher θα υλοποιηθούν και σε διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως η υγεία και οι μηχανικοί. Τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν σταδιακά εντός του έτους. Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εργασίας είναι ότι η τελική συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη αφού εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωνε συνεχώς επιλογή επιτυχόντων από τις λίστες των επιλαχόντων που ήταν αποτέλεσμα των πολλών διαγραφών επιτυχόντων λόγω μη ενεργοποιησης της επιταγής. Το υπουργείο Εργασίας είχε συστήσει επιτροπή για τον απολογισμό του έργου ώστε να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στις διαδικασίες .
 
Η Ελλάδα εναρμονίζεται με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων
 
Τα πτυχία κατατάσσονται σε οκτώ επίπεδα. Στο ίδιο επίπεδο τα πτυχία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ
 
Με σκοπό να εναρμονιστεί η Ελλάδα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, η κατάταξη των πτυχίων που παρέχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα περιγράφεται πλέον σε οκτώ επίπεδα.
Η εν λόγω πρόταση έγινε δεκτή από την ΕΕ και υπολείπονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Το σημαντικό είναι ότι τα πτυχία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ εντάσσονται στο ίδιο επίπεδο (στο 6), κάτι που ζητούσαν οι διοικήσεις των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων είναι ένα πλαίσιο αναφοράς προσανατολισμένο στα μαθησιακά αποτελέσματα, που επιτρέπει την ταξινόμηση (επαγγελματικών, ακαδημαϊκών κ.ά.) προσόντων κατά επίπεδα. Στην πράξη λειτουργεί ως ένας μηχανισμός «μετάφρασης» των προσόντων που αποκτούν εκπαιδευόμενοι και εργαζόμενοι. Με τον όρο «προσόντα» στην ορολογία του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων εννοούμε πτυχία, διπλώματα, τίτλους σπουδών που προέρχονται τόσο από το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα όσο και από δραστηριότητες που εντάσσονται στη μη τυπική και άτυπη μάθηση και έχουν πιστοποιηθεί ως προς το περιεχόμενό τους.
Η κατάταξη των πτυχίων για τη χώρα μας γίνεται ως εξής:
Επίπεδα 1, 2 και 3 είναι απολυτήρια δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης αντίστοιχα. Ακολουθούν: Επίπεδο 5 -Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΕΠΑΛ. -Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΙΕΚ. -Δίπλωμα/Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής). Επίπεδο 6 (BACHELOR’S DEGREE) -Πτυχίο Πανεπιστημίου -Πτυχίο ΤΕΙ. -Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (πολυτεχνικές, γεωπονικές σχολές). Επίπεδο 7 (MASTER’S DEGREE). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Επίπεδο 8 (DOCTORATE) Διδακτορικό Δίπλωμα. Η κατάταξη αυτή είναι εναρμονισμένη με τα όσα έχουν τηρηθεί κατά τη σύνταξη του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και έχουν ενσωματωθεί σε αυτό.
Η κατάταξη διευκολύνει την μετακίνηση των εργαζομένων από και προς την χώρα μας
Με τη ρύθμιση αυτή η χώρα μας θα διαθέτει μια πλήρη κατάταξη των διαφόρων τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα 8 επίπεδα, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η μετακίνηση εργαζομένων από και προς την Ελλάδα.
 
 

Ιδιώτες συνεργάτες ζητά η ΕΛΣΤΑΤ

 

Θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών

 
Η ΕΛΣΤΑΤ προσλαμβάνει προσωπικό και ζητά άτομα που επιθυμούν να απασχοληθούν ως ιδιώτες συνεργάτες στις διενεργούμενες στατιστικές εργασίες. Οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της Στατιστικής Αρχής θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι την 5η Απριλίου 2014.
Το Μητρώο αυτό, που τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, θα έχει ισχύ για 8 μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2014. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.
Οι Ιδιώτες Συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων).
Το έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.
Η αμοιβή των Ιδιωτών Συνεργατών καθορίζεται σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες μέτρησης του έργου των Ιδιωτών Συνεργατών και προκαθορισμένης αμοιβής ανά μονάδα έργου. Η αμοιβή για τη συλλογή ερωτηματολογίων γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που παραδίδει έγκαιρα ο κάθε Ιδιώτης Συνεργάτης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…