Σχόλια 06/3/2014

0
Οι Ευρωπαίοι διυλίζουν τον κώνωπα στην Ελλάδα (γάλα ημέρας) και καταπίνουν την κάμηλο στην Ουκρανία (ναζιστικοί χαιρετισμοί πρωθυπουργού)


 
 
Επιστροφή Γιαννακίδη
 Από την Καβάλα όπου βρέθηκε με αφορμή συνέντευξη Τύπου για διοργάνωση ημερίδας, κάνει αναφορά για την «επιστροφή» του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Κι ανάμεσα στα άλλα τονίζει το προσωπικό του θέμα με την υγεία του που τον ταλαιπώρησε τελευταία και παράλληλα ευχαριστεί τα ΜΜΕ, τους συνεργάτες του και την Κοινή Γνώμη για το σεβασμό που έδειξαν στο όλο θέμα.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι παραμένει επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.
Συνεχίζει λοιπόν την ενεργή πολιτική του δράση ο Γιαννακίδης και όλη η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε θεωρείται λήξασα πλέον διότι δεν έχει αντικείμενο.
«Ε»


 
Νέες φήμες για αντάρτικο
 Για σήμερα Πέμπτη τοποθετούν κάποιοι την δημοσιοποίηση της πρόθεσης κάποιων ανταρτών να εκδηλώσουν την επιθυμία τους να συμπράξουν για να δημιουργήσουν μια νέα παράταξη για τις Περιφερειακές εκλογές. Πρόκειται, λέγεται μετ’επιτάσεως, για στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που δεν συμπεριλήφθησαν στα ψηφοδέλτια των Παυλίδη και Γιαννακίδη. Αυτοί, θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν κίνηση αντιπερισπασμού στους δυο μονομάχους έχοντας ως επικεφαλής, κατά πληροφορίες, τον κ. Μωϋσίδη από τη Δράμα.
Τέλος, μέχρι στιγμής, η κίνηση των δυσαρεστημένων της Περιφέρειας φαίνεται να μην έχει βρει εκπρόσωπό της στην Ξάνθη.
«Ε»


 
Ποτάμι και Ελιά
 Από δω η «Ελιά» από κει «Το ποτάμι» και στο μέσον ο ψηφοφόρος. Ο οποίος κοιτάζει με απορία όλα όσα γίνονται γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν.
Προηγήθηκε την Τρίτη η δημοσιοποίηση ονομάτων και θέσεων του Ποταμού του Στ. Θεοδωράκη. Θα ακολουθήσουν το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια της «Ελιάς». Θα γίνει γνωστό το σύμβολο και το όνομα που θα έχει το νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.
Στη συνδιάσκεψη, όπως λέγεται, έχουν κληθεί όλοι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ το 2010. Θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι πασόκοι θα ανταποκριθούν. Κάποιοι, εδώ και καιρό είναι αλήθεια, αρνούνται να διαφημίσουν την κομματική τους ταυτότητα και το παίζουν ανεξάρτητοι…
«Ε»


 
Και μετά τι;
 Ρωτήσανε το Σταύρο Θεοδωράκη για το αν είναι με το Μνημόνιο ή όχι. Η απάντησή του είναι αποκαλυπτική μιας ολόκληρης πολιτικής που οικοδομήθηκε στην λεγόμενη αντιμνημονιακή στάση. Είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα:
«Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο. Άρα ανήκει στο παρελθόν. Το μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή της χώρας δεν είναι να συζητά για τις μεγάλες αποφάσεις του παρελθόντος. Η μεγάλη ανάγκη είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Και όταν λέμε εθνικό σχέδιο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τα εθνικά σχέδια δεν είναι κομματικά κιτάπια. Θα δημιουργηθεί από την κοινωνία. Από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει το αδιέξοδο και θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει τα Μνημόνια. Όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει μια ανασφάλεια για το μέλλον.»
«Ε»


 
 Κανείς από Ξάνθη
 Στα ονόματα των πρώτων συνεργατών του ο Σταύρος Θεοδωράκης που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνεται κανένας Ξανθιώτης. Ίσως αργότερα κάνει την εμφάνισή του κάποιος με το «ποτάμι». Εξάλλου, ποτάμι είναι αυτό, ίσως κατεβάσει κανέναν…
«Ε»


 Καθυστερούν οι λογαριασμοί
 Συμπολίτης μας τηλεφώνησε για να μας πει για ένα θέμα με τα ΕΛΤΑ που βέβαια έχουμε θίξει κατ’ επανάληψη. Πρόκειται γι’ αυτό της καθυστέρησης διανομής των λογαριασμών της ΔΕΗ. Έτσι ως γνωστόν, οι συνδρομητές της ΔΕΗ λαμβάνουν ειδοποιήσεις λογαριασμών αφού η ημερομηνία πληρωμής έχει λήξει!
Ο συμπολίτης μας έλαβε το λογαριασμό στις 3 Μαρτίου, ενώ η αναγραφόμενη ημερομηνία εξόφλησης ήταν η 26η Φεβρουαρίου. Φαινόμενο πλέον συνηθισμένο γιατί όντως στα ΕΛΤΑ υπάρχει πρόβλημα διανομέων.
Πρόβλημα, ξεπρόβλημα, θα πρέπει να βρεθεί επιτέλους μια λύση.
«Ε»


 
Η Ανακύκλωση και ο δήμος Αβδήρων
 Πήρε σβάρνα όλους τους δήμους ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και δήμαρχος Δράμας κ. Χαρακίδης προκειμένου να ενημερώσει για το έργο της ΔΙΑΜΑΘ ως φορέα υλοποίησης του περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και για την Ανακύκλωση. Πρώτα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης και χθες ήταν προσκεκλημένος στο δημοτικό συμβούλιο του Αβδήρων. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αβδήρων είναι ένα βήμα μπρος από το δήμο Ξάνθης στην Ανακύκλωση έχοντας τοποθετήσει μπλε κάδους σ’ όλα τα σχολεία του δήμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφαρμόζει την ανακύκλωση αλλά τουλάχιστον είναι κάτι μπρος στο τίποτε στου δήμου Ξάνθης!
Μ.Ξ.


 
 Δημοπράτηση του έργου περίφραξης του λιμανιού του Λάγος
 Χθες επίσης στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων δημοπρατήθηκε το έργο περίφραξης του λιμανιού του Πόρτο Λάγος. Η δημοπράτηση καθυστέρησε καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο διαγωνισμό από την μελέτη η οποία προέβλεπε ένα συρματόπλεγμα που δεν υπήρχε στην αγορά και αναγκάστηκε ο δήμος να τροποποιήσει τις προδιαγραφές που έθετε η μελέτη.
Μ.Ξ.


 
 Η Καβάλα δε το βάζει κάτω
 Συνεχίζουν τα μπλεξίματα για τη διέλευση του αγωγού TAP στη γειτονική Καβάλα, όπου το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ έχουν καταθέσει εναλλακτική πρόθεση όδευσης. Δε λένε όχι, αλλά επιμένουν σθεναρά στα επιχειρήματά τους, ώστε το έργο να μη γίνει σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων της. Στην Ξάνθη πάλι συμπεριφερόμαστε λες και ο αγωγός θα περάσει με…. «γέφυρα» από πάνω και δε θα έχει καμία επίπτωση στην περιοχή. Το θέμα δεν είναι γιατί δεν αντιδράμε, αλλά γιατί δε το συζητάμε καν…
Ε.Δ.


 
Μπελά στο κεφάλι τους…
 Άσχημα τα πράγματα για το δήμο Ξάνθης και κυρίως για τη δημοτική περιουσία, αφού όπως φαίνεται τη δικαστική οδό θα πάρει η υπόθεση της διάβασης δεξιά από το παλιό δημαρχείο που οδηγεί στα θερινά «Ολύμπια». Δεν είχε τεθεί θέμα νωρίτερα; Δεν είχε υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και όλο το καθεστώς διαμορφώθηκε στη βάση της καλής πίστης; Και εν πάσι περιπτώσει έχει ο δήμος τους απαιτούμενους τίτλους για να μη χάσει την κυριότητα; Θα καταφέρει να πάρει τα αστυνομικά μέτρα για να δουλέψουν τα συνεργεία; Και τελικά, το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει ευθύνη από την πλευρά του δήμου που οδήγησε στην αμφισβήτηση της κυριότητας.
Ε.Δ.


 
Μύρισε άνοιξη…
 Με ήλιο καλημέρισε η χθεσινή μέρα τους Ξανθιώτες, ύστερα από μια πενθήμερη βροχόπτωση. Ο καιρός φαίνεται να βάζει τον ανοιξιάτικο μανδύα του και να προσφέρει στους πολίτες μια πιο εύθυμη διάθεση γεμίζοντας τα καφέ της πόλης. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να χαρούν και πολύ την αλλαγή αυτή του καιρού, καθώς την «πάτησαν» το τετραήμερο του καρναβαλιού με αποτέλεσμα να βρίσκονται κουκουλωμένοι στα κρεβάτια τους.
Γ.Τ.


 
Ένα ακόμη ελληνικό Όσκαρ
 Με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια έφυγε από τα «2014 Academy Awards» ο Ελληνο-Αμερικανός παραγωγός, Αντώνης Καταγκάς. Η συμμετοχή του στην παραγωγή της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» μαζί με τον Steve McQueen, τον Brad Pitt και τον Jeremy Kleiner του χάρισε το Όσκαρ, καθώς βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία για το 2014. Ο διάσημος παραγωγός, έχει συμμετάσχει στην παραγωγή περισσοτέρων από 30 ταινιών τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά όπως φαίνεται η τυχερή του χρονιά ήταν το 2014.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…