Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Προβληματισμός από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα

Skoda Ξάνθη: Προβληματισμός από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα

0
paiktes piso
 

Χαρακτήρα «τελικού» παίρνει το σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ Καλλονής

 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες ώστε να μη μπλέξει σε περιπέτειες…

 
 
 
 Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Skoda Ξάνθη μετά και τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα με 2-0, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα της 24ης αγωνιστικής απομάκρυνε οριστικά την ομάδα από το στόχο της πρώτης πεντάδας και σα να μην έφτανε αυτό την αναγκάζει να βλέπει με… φόβο τις ομάδες χαμηλότερα απ’ αυτήν.
 
Δουλειά επάνω σε άμυνα και ψυχολογία παικτών
 Το κλίμα στην ξανθιώτικη ομάδα που ήταν ήδη βαρύ λόγω των γεγονότων τις προηγούμενες ημέρες (ατύχημα Πανόπουλου, αλλαγή προπονητή, συμπεριφορά Γκαρσία, κ.α.) έγινε… αβάσταχτο μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και τον τρόπο που αυτή ήρθε. Τα λάθη στην άμυνα και ο τρόπος «καρμπόν» που δέχθηκε τα δύο γκολ η Ξάνθη (από εκτέλεση πλάγιου άουτ η μπάλα έφτασε στην περιοχή και την έσπρωξαν οι αντίπαλοι επιθετικοί στα δίχτυα της Ξάνθης και στις δύο περιπτώσεις) δείχνουν ότι εκτός από τα αποτελέσματα λείπει και η ψυχολογία στη Skoda και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψει τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Κεχαγιάς, ώστε να επέλθει βελτίωση ενόψει της συνέχειας που αναμένεται δύσκολη.
 
«Τελικός» το παιχνίδι με την Καλλονή
 Στενεύουν τα περιθώρια για τη Skoda Ξάνθη όσο περνούν οι αγωνιστικές και αυτή παραμένει «κολλημένη» στους 26 βαθμούς, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κοντά ή χαμηλότερα από αυτήν ανεβάζουν τη συγκομιδή τους. Για να μην αρχίσουν οι… περιπέτειες και η Ξάνθη εμπλακεί με τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή (υποβιβάζονται 2 απευθείας και η τρίτη από το τέλος θα δώσει μπαράζ), θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο ματς με την ΑΕΛ Καλλονής που για τους παραπάνω λόγους παίρνει χαρακτήρα… τελικού.
«Είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για εμάς και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Το επόμενο παιχνίδι (απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής) θα πρέπει να το κερδίσουμε, είναι στην έδρα μας. Πρέπει να αντιδράσουμε και να κερδίσουμε. Δεν ήμασταν αντάξιοι της κρισιμότητας, δεν είχαμε το απαιτούμενο πάθος και τη θέληση για τη νίκη. Δεχτήκαμε δύο γκολ από πλάγιο άουτ, δεν ξέρω εάν έχει ξανασυμβεί. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του αρχηγού της Skoda, Σπύρου Βάλλα, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο.
 
Σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία
 Η αποστολή της Ξάνθης επέστρεψε την Κυριακή στη βάση της όπου οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Απόλλωνα έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής και τεχνικής. Χθες (Δευτέρα) οι παίκτες είχαν ρεπό και η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα με διπλή προπόνηση πρωί – απόγευμα.
Τα προβλήματα δεν λείπουν για ακόμη μία εβδομάδα στη Skoda Ξάνθη και τον προπονητή της Νίκο Κεχαγιά, ο οποίος ενόψει του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου στα Πηγάδια απέναντι στην Καλλονή δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώστα Φλίσκα (αποβλήθηκε με κόκκινη στο προηγούμενο παιχνίδι), ενώ με τραυματισμούς επέστρεψαν οι Σολτάνι, Κάλβο, Μπέρτος και Κομεσίδης, η κατάσταση των οποίων θα εξακριβωθεί σήμερα, όπως και το αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν το Σάββατο.
 
«Δεν συμβαδίζουν οι φιλοσοφίες Γκαρσία – Skoda Ξάνθη»
 Εκτός των παραπάνω προβλημάτων, ένας ακόμη «πονοκέφαλος» ακούει στο όνομα Πάμπλο Γκαρσία. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο «Ε» στο φύλλο του Σαββάτου, ο Ουρουγουανός αποχώρησε από την προπόνηση επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς με τον Απόλλωνα και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε η παρακάτω ανακοίνωση από την ξανθιώτικη ΠΑΕ:
«Ο προπονητής μας απέκλεισε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία από την αποστολή για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής θεώρησε επαγγελματικό να αποχωρήσει από την προπόνηση.
Στην ομάδα μας, τέτοιου είδους «επαγγελματικές» συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της». Όπως γίνεται αντιληπτό, δύο επιλογές υπάρχουν για τη συνέχεια σχετικά με τον Γκαρσία, ή να «συμμορφωθεί» και να βοηθήσει καταθέτοντας όλες τις δυνάμεις του, ή να αποχωρήσει, κάτι που δεν αποκλείεται και θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
 
 
SUPER LEAGUE
 
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πλατανιάς – Εργοτέλης 0-1
Απόλλων – Skoda Ξάνθη 2-0
Βέροια – Ολυμπιακός 0-5
Ατρόμητος Αθ. – Αστέρας Τρίπολης 3-1
ΑΕΛ Καλλονής – Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-0
Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ. 2-1
Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός (χθες)
Άρης – Πανιώνιος (χθες)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 68
2. Π.Α.Ο.Κ. 51
3. Ατρόμητος Αθ. 49
4. Παναθηναϊκός 43
5. Αστέρας Τρίπολης 42
6. Πανθρακικός 34*
7. ΠΑΣ Γιάννινα 32
8. Παναιτωλικός 31
9. Εργοτέλης 30
10. ΑΕΛ Καλλονής 29
11. Ο.Φ.Η. 27*
12. Skoda Ξάνθη 26
13. Απόλλων Σμ. 25
14. Λεβαδειακός 24
15. Πανιώνιος 24*
16. Πλατανιάς 22
17. Βέροια 19
18. Άρης 14*
*= Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός και Άρης – Πανιώνιος.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (25η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)
17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (NS1)
19.30: Ολυμπιακός – Πλατανιάς (NS2)
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)
17.15: Άρης – Βέροια (NS2)
17.15: Παναιτωλικός – Απόλλων (NS7)
17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (NS4)
19.30: Πανθρακικός – Παναθηναϊκός (NS1)
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
19.30: Εργοτέλης – Ο.Φ.Η. (NS1)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …