Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ήττα με… κάτω χέρια για τη Skoda Ξάνθη

Ήττα με… κάτω χέρια για τη Skoda Ξάνθη

0
pasitta
 

Άνετα πήρε τη νίκη (0-3) ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χθεσινό παιχνίδι στα Πηγάδια

 

Παρελθόν ο Μάουρερ που «πλήρωσε το μάρμαρο» με την απόλυση του – ανέλαβε ο Ν. Κεχαγιάς!

 
 
 Ένας απίστευτος ΠΑΣ, μια απίστευτα κακή Ξάνθη και ένα… απίστευτο 0-3, έφερε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα στη χθεσινή αναμέτρηση στα Πηγάδια με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να περνά με το θριαμβευτικό σκορ από την έδρα της ξανθιώτικης ομάδας και να πετυχαίνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα!
Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική καθώς οι νικητές θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ απέναντι σε μια Ξάνθη που δεν υπήρχε στο γήπεδο! Είναι χαρακτηριστικό πως οι ποδοσφαιριστές της Skoda είχαν μόλις μια καλή ευκαιρία σε στημένη φάση, στο φάουλ του Μάνταλου στο 56΄που βρήκε το δοκάρι. Ως αποτέλεσμα της ήττας, με την οποία η Ξάνθη συμπλήρωσε επτά παιχνίδια χωρίς ¨τρίποντο¨, ήταν η απομάκρυνση του Ράινερ Μάουρερ από την τεχνική ηγεσία.
 
«Ισοπεδωτικός» ΠΑΣ-άς
 Και τα τρία τέρματα του ΠΑΣ (7′ Τζημόπουλος, 31΄ Κοροβέσης, 58′ Ίλιτς) προήλθαν από εξαιρετικές αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων που επωφελήθηκαν τα τεράστια κενά τόσο στην μεσαία γραμμή της Ξάνθης όσο και στην άμυνα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κοροβέση.
Ο Γκαρσία και ο Φλίσκας που ανέλαβαν ανασταλτικά καθήκοντα δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν κατάλληλα ώστε να κρατήσουν το ρυθμό ενώ οι δυο κεντρικοί αμυντικοί Γούτας και Χοσέμι υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Σε αυτά αν προσθέσουμε και την κακή συνολική εικόνα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπήρχαν περιθώρια… αντίδρασης για την Ξάνθη σε κανένα σημείο του ματς. Ο ΠΑΣ που είχε και δυο δοκάρια (7΄Κοροβέσης, 76΄Γιάκος), συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στα Πηγάδια (τρίτη σερί νίκη) ενώ και ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 56’.
Φάσεις – Γκολ:
2’: Σέντρα συρτή του Ακόστα από δεξιά, έδιωξε ο Τσέμα με τα πόδια και ο Τσουκαλάς από κοντά έχασε την καλή ευκαιρία να σκοράρει.
7’: Ο Κοροβέσης βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε στο δοκάρι αλλά ο Τζημόπουλος με όμορφο πλασέ στην εξέλιξη της φάσης πέτυχε το 0-1.
12’: Σέντρα του Κάλβο, κεφαλιά του Σολάρι σε κόρνερ ο Βελλίδης.
27’: Ο Ίλιτς βγήκε από πλάγια θέση μόνος με τον τερματοφύλακα με το σουτ του να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τσέμα.
31’: Στην κόντρα επίθεση, ο Τσουκαλάς έσπασε την μπάλα στον Κοροβέση που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-2.
56’: Δοκάρι για τη Skoda Ξάνθη με το φάουλ του Μάνταλου!
58’: Ο Στρούνα βγήκε από δεξιά, έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Ίλιτς που με πλασέ πέτυχε το 0-3.
74’: Δοκάρι με τον Γιάκο για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Χοσέμι, Γούτας (70’ Τριάδης), Γκαρσία (46’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μάνταλος, Κάλβο (46’ Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Γιάκος (86’ Αυγενικου), Τζιμόπουλος, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Ίλιτς (81’ Κυβελίδης), Μπέριος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα (74’ Ντάσιος).
Εισιτήρια: 857 Εισπράξεις: 4467 €
 
Τέλος ο Μάουρερ – ανέλαβε ο Κεχαγιάς
 
maurerΠαρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης αποτελεί από χθες ο Ράινερ Μάουρερ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου, ως αποτέλεσμα της εντός έδρας ήττας από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Γερμανός προπονητής κοινοποίησε τη συνομιλία που είχε με τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να τερματίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.
Λίγη ώρα αργότερα, η ξανθιώτικη ομάδα ανακοίνωνε ότι ο Νίκος Κεχαγιάς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. «Προπονητής της ομάδας μας θα είναι ο Νίκος Κεχαγιάς» ανέφερε το χθεσινό δελτίο τύπου, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι ¨υπηρεσιακός¨ ή ¨μόνιμος¨ προπονητής στον πάγκο της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεχαγιάς έκατσε σε ακόμη ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν στον πάγκο, την 5η αγωνιστική στη νίκη με τον Άρη (2-0). Τότε η θέση είχε μείνει κενή έπειτα από την απομάκρυνση Καραγεωργίου, ενώ την επόμενη (6η) αγωνιστική είχε αναλάβει ο Μάουρερ.
“Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα”, δήλωσε ο Μάουρερ. “Δεν ξέρω τι πάθαμε σήμερα”, συμπλήρωσε, μην μπορώντας να βρει δικαιολογίες για την κάκιστη εμφάνιση στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ.
O 54χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Ξάνθης στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και κάθισε στον πάγκο σε 17 παιχνίδια (15 πρωταθλήματος, 2 κυπέλλου), έχοντας απολογισμό 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στα τελευταία 7 παιχνίδια μάλιστα η Ξάνθη είχε πέντε ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες.
Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΣ ο Γερμανός τεχνικός: «Για μένα σήμερα ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Δεν ξέρω τι πάθαμε. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Ήταν καθαρά τα γκολ που δεχθήκαμε. Μόνο για 10 λεπτά στο ξεκίνημα του β’ μέρους είμαι ευχαριστημένος. Σ’ αυτή τη διάρκεια είχαμε το δοκάρι του Μάνταλου αλλά ήταν μόνο 10 λεπτά καλά από τα 90. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα. Είμαι απογοητευμένος και πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Μετά το παιχνίδι ο κ. Πανόπουλος με ενημέρωσε ότι τελείωσε η συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα».
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του τόνισε: «Είχαμε καλή εικόνα και κερδίσαμε δίκαια. Σε ότι αφορά το παιχνίδι ξεκινήσαμε πολύ καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, κάναμε το 1-0 γρήγορα, και διαχειριστήκαμε καλά την εξέλιξη του αγώνα. Είχαμε διαβάσει καλά και τον αντίπαλο και τα τρία γκολ, τα δοκάρια και οι ευκαιρίες που είχαμε αποδίδουν την εικόνα του αγώνα και την εμφάνισή μας».
 
 
SUPER LEAGUE
 
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
Εργοτέλης – Βέροια 2-0
Ατρόμητος Αθ. – ΑΕΛ Καλλονής 2-0
Λεβαδειακός – Απόλλων Σμ. 1-1
Ολυμπιακός – Πανιώνιος 2-0
Πανθρακικός – Πλατανιάς 1-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (χθες)
Π.Α.Ο.Κ. – Ο.Φ.Η. (χθες)
Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014
19.30: Παναιτωλικός – Άρης (NS1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 65
2. Π.Α.Ο.Κ. 48*
3. Ατρόμητος Αθ. 46
4. Παναθηναϊκός 40*
5. Αστέρας Τρίπολης 39*
6. Πανθρακικός 34
7. Παναιτωλικός 30*
8. ΠΑΣ Γιάννινα 29
9. Εργοτέλης 27
10. Ο.Φ.Η. 27*
11. Skoda Ξάνθη 26
12. ΑΕΛ Καλλονής 26
13. Λεβαδειακός 24
14. Πανιώνιος 24
15. Πλατανιάς 22
16. Απόλλων 22
17. Βέροια 19
18. Άρης 13*
* Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των χθεσινοβραδινών αγώνων Αστέρας – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – ΟΦΗ, ενώ το παιχνίδι Παναιτωλικός – Άρης είναι προγραμματισμένο για σήμερα.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (24η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Πλατανιάς – Εργοτέλης (NS2)
17.15: Απόλλων Σμ. – Skoda Ξάνθη (NS1)
19.30: Βέροια – Ολυμπιακός (NS2)
Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Ατρόμητος Αθ. – Αστέρας Τρίπολης (NS2)
17.15: ΑΕΛ Καλλονής – Λεβαδειακός (NS2)
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NS3)
19.30: Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014
17.15: Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός (NS2)
19.30: Άρης – Πανιώνιος (NS1)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι διαιτητές και το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης στις δύο κατηγορίες, με…