Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προεκλογικό σκηνικό δύο ταχυτήτων στον Τόπειρο

Προεκλογικό σκηνικό δύο ταχυτήτων στον Τόπειρο

0
topeiros
 

Αργεί να ξημερώσει στην «Νέα Εποχή». Ζητείται ο επικεφαλής που θα τους ενώσει

 

Με την σημαία του ανεξάρτητου ο Μίχογλου. Ανοιχτή σε κάθε προσέγγιση για στήριξη η Καραλευθέρη

 
«Θολό τοπίο» στο προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Τοπείρου. Η δυστοκία στην πλειοψηφούσα παράταξη να αποφασίσει επί τόσους μήνες που τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Στέλιος Χαταζηευαγγέλου, με ποιον επικεφαλής θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο, εκτός του ότι δημιουργεί αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσα στο συνδυασμό με ορατό πλέον το ενδεχόμενο ρήξης της ενότητας και διάλυσής του, επηρεάζει και τους άλλους συνδυασμούς ως προς τον σχεδιασμό τους και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους καθότι και οι υπόλοιποι δύο (Μίχογλου – Καραλευθέρη) ψαρεύουν στα ίδια νερά υποψηφίους προκειμένου να ενισχύσουν το ανεξάρτητο προφίλ τους που αν μην τι άλλο είναι η νέα «μόδα» που θα «φορεθεί» πολύ στις εκλογές του 2014!
 
Ζητείται κάποιος να τους ενώσει…
Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι προσπάθειες των 4 υποψηφίων (Δαλάτσης – Δελής – Τσιλιγγίρης – Λειβαδίτης) να καταλήξουν μεταξύ τους σε έναν επικεφαλής και να ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου της «Νέας Εποχής». Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αφού κανείς δεν κάνει πίσω αλλά και επιπλέον κανείς δεν είναι διατιθεμένος να μπει στον συνδυασμό με άλλον επικεφαλής! Αυτό καταδεικνύει ότι όλοι τους έχουν τη φιλοδοξία να ηγηθούν και κανείς δεν «χωρατεύει», πράγμα ως ένα βαθμό θεμιτό. Το επικίνδυνο όμως είναι η επιμονή τους να «στυλώνουν τα πόδια» χωρίς καμιά διάθεση διαλλακτικότητας που δημιουργεί δυσαρέσκεια στην παράταξη και χάνεται πολύτιμες χρόνος για τους υποψήφιους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας έχουν εκδηλωθεί και «βεντετισμοί» από κάποιους ενώ άλλοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, στοιχεία επικίνδυνα για την ενότητα της παράταξης. Πηγές αναφέρουν ότι ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου παρότι δεν έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες είναι όμως εγγυητής της ενότητας και ανησυχεί πολύ για το μέλλον της παράταξης. Στη δεδομένη στιγμή οι διεκδικητές ξεκίνησαν επαφές με τους αιρετούς του δημοτικού συμβουλίου και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να μετρήσουν τα κουκιά τους και αναλόγως να πράξουν καθώς τη λύση θα τη δώσει η ψηφοφορία. Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες που διερευνώνται από το «Ε» ότι κάτι ακόμη πρόκειται να «σκάσει» στην πλειοψηφούσα παράταξη που όμως δεν αφορά τις εκλογές  
 
Με την σημαία του ανεξάρτητου ο Μίχογλου
Κι ενώ η πλειοψηφούσα παράταξη παρουσιάζεται αποσυσπειρωμένη η παράταξη της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Θωμά Μιχολγου αντίθετα εμφανίζεται πολύ ενωμένη και ετοιμάζεται εντός των ημερών να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μιχογλου μέχρι τις 15 Μαρτίου ο συνδυασμός του θα έχει κλείσει. Μάλιστα δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι συνδημότες του να μπουν στον συνδυασμό του και προκειμένου να μην τους δυσαρεστήσει αφήνει εκείνους να αποφασίσουν από κάθε τοπικό διαμέρισμα. Βέβαιη θεωρείται – κατά τον Θωμά Μίχογλου – η συμμετοχή του Στέλιου Μωραϊτη καθώς και του βασικού κορμού του συνδυασμού του που θα πλαισιώσουν νέοι υποψήφιοι με πιο ανεξάρτητο προφίλ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της παράταξης Μιχογλου για τις εκλογές του 2014. Να δώσει πιο αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά στο συνδυασμό του που ως γνωστόν το 2010 κατέβηκε με το χρίσμα της Ν.Δ.
 
Καραλευθέρη: Όστις θέλει πίσω ελθείν – Θετικά μηνύματα από την νεολαία
Στο «στρατόπεδο» της Μαρίας Καραλευθέρη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη συγκρότηση του συνδυασμού της. Η ίδια διαψεύδει αυτούς που διέδωσαν ότι θα λειτουργήσει στον αντίποδα του Στέλιου Χατζηευαγγέλου αλλά παραδέχτηκε ότι η ρευστότητα που διαιωνίζεται στην πλειοψηφούσα παράταξη επηρεάζει και τον δικό της συνδυασμό δεδομένου ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στη τοπική αυτοδιοίκηση όλοι έχουν κοινή δεξαμενή υποψηφίων. Στη φημολογία δε θα την στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Έχω ανακοινώσει ότι κατεβάζω ένα ανεξάρτητο συνδυασμό. Δεν θα είχα αντίρρηση λοιπόν να με στηρίξουν όλοι όσοι πιστεύουν σε μας και στο πρόγραμμά μας. Δεν έχω δεσμεύσεις από κανένα κόμμα…». Τέλος η κα Καραλευθέρη δηλώνει ότι θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της τέλος Φλεβάρη και επισημαίνει με μεγάλη ικανοποίηση ότι διαπιστώνει το ενδιαφέρον των νέων παιδιών να είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό της και ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ίδια και ευοίωνο καθώς καταδεικνύει ότι σε μια εποχή που υπάρχει μια γενικευμένη απαξίωση σε κόμματα και πολιτικούς υπάρχουν νέοι που ενδιαφέρονται ν’ αλλάξουν τα πράγματα άρα υπάρχει ελπίδα…: «Αρκετά νέα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν και αυτό είναι το μήνυμα αυτών των εκλογών»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…