Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μπάσκετ για τα… καρναβάλια!

Μπάσκετ για τα… καρναβάλια!

0
basket karnavali

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο «All Star Game» των πολιτιστικών/καρναβαλικών συλλόγων Ξάνθης

 
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα
 

 
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (24/2) το… καρναβαλικό Τουρνουά Μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων, το οποίο διοργανώνεται εδώ και 2 χρόνια στην Ξάνθη με σκοπό την υπέρ ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα «Ιαπετός».
Το απόγευμα της Δευτέρας λοιπόν, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης (ΔΑΚ) στήθηκε ένα καρναβαλικό και μπασκετικό πάρτι.
Την αρχή έκαναν οι μικροί του Αρίωνα και της Ασπίδας (τμήματα 2003-2004), οι οποίοι στον εναρκτήριο αγώνα της εκδήλωσης παρουσίασαν την αίγλη και την ομορφιά που θα πρέπει να έχει ένας αγώνας μπάσκετ, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός είναι χαρά και διασκέδαση.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι… μεγάλοι, σ’ ένα άκρως θεαματικό και… καρναβαλικό «All Star Game», με τους αθλητές των Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης που πήραν μέρος στο όμορφο «event», να μασκαρεύονται με καρναβαλικές στολές των Συλλόγων τους και να παρουσιάζουν στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το κλειστό γήπεδο της Ξάνθης ένα πλούσιο μπασκετικό θέαμα με αρκετές εντυπωσιακές φάσεις.
Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι «Ανεπρόκοποι», «Απαράδεκτοι», «Βάτραχοι», «Εμ-πυρ-ογνώμονες», «Γέφυρα», «Οδρύσσες», «Τεχνουργείο», «Πρόσκοποι», «ΧΟΞ» και ο Σύλλογος Παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών Ξάνθης, ενώ συντονίστρια στη βραδιά ήταν η Χαρά Τσακίρη (πρόεδρος του Συλλόγου «Απαράδεκτοι»).
Στο αποκριάτικο ραντεβού, το «παρών» έδωσαν και αθλητές του μπάσκετ οι οποίοι έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ξανθιώτικη αλλά και γενικότερα στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Ο λόγος για τους Κώστα Χαραλαμπίδη, αρχηγός της μπασκετικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ο συμπαίκτης του στον «δικέφαλο του Βορρά» και διεθνής με τις εθνικές ομάδες, Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος μάλιστα ήταν σε πολλά κέφια, παρουσιάζοντας στο κοινό ουκ ολίγες θεαματικές φάσεις, ο Ξανθιώτης καλαθοσφαιριστής Κωνσταντίνος Τσότσος, ο οποίος αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην ομάδα του Ηρακλή και επίσης ο παλιός γνώριμος της Ξάνθης, Δημήτρης Μασλαρινός, ο οποίος αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην ομάδα «Ξάνθη Α.Σ.».
Να σημειώσουμε πως, στην είσοδο του γηπέδου υπήρχε το γνωστό από το πρωτάθλημα μπάσκετ των Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης, «κουτί της Αγάπης», στο οποίο όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν όπως προαναφέραμε στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Ιαπετός». Μάλιστα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης σε μία κίνηση ανθρωπιάς έδωσε σε δημοπρασία μία φανέλα του ΠΑΟΚ από τον πρόεδρο του «Δικεφάλου», Μπάνε Πρέλεβιτς, την οποία αγόρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι», με τα χρήματα να πηγαίνουν στο Σύλλογο «Ιαπετός».
Στη διάρκεια της όμορφης βραδιάς, το «Ε» συνομίλησε με τον Κώστα Χαραλαμπίδη, αρχηγό του ΠΑΟΚ και εκ των ιδρυτών της «GBA Academy», ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση.
«Είναι χαρά, τιμή και ευχαρίστηση να βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην πόλη της Ξάνθης, σε ένα «event» από το οποίο μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Χαίρομαι να συμμετέχω σε τέτοιες εκδηλώσεις, ειδικά όταν ο κόσμος δίνει τέτοια ανταπόκριση και αγάπη, όπως έδωσε σήμερα το κοινό της Ξάνθης. Ελπίζω να γίνουν ακόμα περισσότερες και παρόμοιες εκδηλώσεις στη συνέχεια και όλοι μαζί να καταφέρνουμε κάθε φορά να κάνουμε ανθρώπους χαρούμενους».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…