Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μούσκεμα» θα μας τα κάνει ο καιρός

«Μούσκεμα» θα μας τα κάνει ο καιρός

0
karnavali vroxh

 Το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς αναμένεται συννεφιασμένο με συνεχείς βροχοπτώσεις

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία θα αγγίξει μέχρι και το 99%

 
 
Και φτάνουμε σιγά σιγά στην κορύφωση του Θρακικών Λαογραφικών Εορτών με το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς. Οι εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν, εδώ και καιρό και οι μουσικές σκηνές και τα ηχεία έχουν ήδη πάρει την θέση τους. Έτοιμοι όμως είναι και καρναβαλιστές και σύλλογοι, οι οποίοι ετοιμάζονται να γεμίσουν με κέφι τους δρόμους της πόλης δίνοντας μια «γροθιά» στην μιζέρια που έχει πλακώσει τους πολίτες από τα πολιτικοοικονομικά γεγονότα των τελευταίων ετών. Μια προσπάθεια που, σύμφωνα με στοιχεία των μετεωρολόγων, δεν θα υποστηρίξει και ο καιρός, ο οποίος αναμένεται να τα κάνει «μούσκεμα» και τις τέσσερις μέρες.
 
Χορεύοντας στην βροχή
Ένας συννεφιασμένος ουρανός, με υποσχέσεις για ασθενείς βροχοπτώσεις και 11 βαθμοί Κελσίου θα συντροφεύσουν τους μικρούς Καρναβαλιστές το μεσημέρι της Παρασκευής στην δική τους Παιδική Παρέλαση. Οι μικροί μασκοφόροι χοροπηδώντας και χορεύοντας θα καταλάβουν ελάχιστα την υγρασία που θα υπάρχει και θα κυμαίνεται στο 79%. Επιπλέον, τα 2 μποφόρ των ανέμων που θα πνέουν από τα νότια θα δίνουν την ψευδαίσθηση ενός πιο ζεστού κλίματος.
Βροχοπτώσεις θα μουσκέψουν την πόλη το μεσημέρι του Σαββάτου, χαλώντας λίγο τις συναυλίες που θα ξεκινήσουν στην Κεντρική Πλατεία στη μια το μεσημέρι. Ωστόσο, οι θερμοκρασία θα έχει σκαρφαλώσει 3 βαθμούς, ενώ η υγρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη ημέρα. Άσχημα τα νέα για τους φίλους του καρναβαλιού, αλλά όχι και για τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης, καθώς η βροχή θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καταλήγοντας σε καταιγίδα γύρω στις 2 τα ξημερώματα.
Υπό τον κυριακάτικο συννεφιασμένο ουρανό με αρκετές σταγόνες να πέφτουν στην γιορτινή Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με τους καρναβαλιστές να νιώθουν στο πετσί τους τους 11 βαθμούς και την υγρασία που θα αγγίξει το 97% στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Όσο πλησιάζουμε στην καύση του Τσάρου η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά στους 8 βαθμούς πτώση που θα γίνει πιο αισθητή από το ρεύμα του ποταμού Κόσυνθου, όπου και θα λάβει χώρα η εκδήλωση.
Στο έδαφος όμως θα μείνουν και οι χαρταετοί, αφού η Καθαρά Δευτέρα θα είναι ακόμη πιο καθαρή, χάρη στις βροχοπτώσεις που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η υψηλότερη θερμοκρασία (10 βαθμοί) θα σημειωθεί στις 2 το μεσημέρι με την υγρασία να παραμένει στα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας.
Παρά τις ορέξεις του καιρού οι καρναβαλιστές θα διασκεδάσουν και θα περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο, καθώς έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν πτοούνται από τα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, ευχόμαστε ο καιρός να μας εκπλήξει ευχάριστα!
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…