Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεν ντρέπονται για το κομματικό τους «κοστούμι» στο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ντρέπονται για το κομματικό τους «κοστούμι» στο ΣΥΡΙΖΑ

0
Adabufis 2-empros
 

Ανταμπούφης – Καλιαμπάκας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την δεκτικότητα για συμμετοχή των πολιτών στους συνδυασμούς τους

 

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής των Κ. Μορφίδη

 
 
 Μπορεί αυτό που θα φορεθεί περισσότερο απ’ όσο ποτέ φέτος στις εκλογές της αυτοδιοίκησης να είναι το …κουστούμι του «ανεξάρτητου» – τάση που παρατηρείται κυρίως σε συνδυασμούς που παλαιότερα είχαν (και επιζητούσαν πως και πως) τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ – όμως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιείται. Αυτός και το ΚΚΕ είναι τα μόνα ίσως κόμματα που δεν …ντρέπονται να πουν ότι κατεβάζουν και στηρίζουν ανοιχτά κομματικούς συνδυασμούς τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο Ξάνθης και Αβδήρων για το νομό μας!
 
Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοράνε το κοστούμι του «ανεξάρτητου»
Την ικανοποίησή του από την διαδικασία συγκρότησης συνδυασμών τόσο στο Δήμο Ξάνθης με επικεφαλής τον Νίκο Ανταμπούφη όσο και στο Δήμο Αβδήρων με επικεφαλής τον Νίκο Καλιαμπάκα, εξέφρασε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Ανέφερε ότι τόσο στο δήμο Αβδήρων όπου είναι ένα καινούργιο «γήπεδο» όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε «ξαναπαίξει» όσο και στο δήμο Ξάνθης όπου όμως υπάρχει η «μαγιά» Ανταμπούφη υπάρχει μεγάλη αποδοχή και ενδιαφέρον για συμμετοχή του κόσμου συνδέοντας το άμεσα αυτό ως τάση με την διεισδυτικότητα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κοινωνικό ιστό και την ανοδική πορεία στην πολιτική σκηνή: «Οι επικεφαλής των συνδυασμών μας είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι οι συνδυασμοί μας είναι κομματικοί. Όμως αυτό που είναι ευχάριστη έκπληξη για μας είναι ότι δεν έχουμε μέχρι στιγμής συναντήσει την άρνηση από υποψηφίους. Και είναι άνθρωποι που δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι έντιμοι, νέοι άνθρωποι με όρεξη για προσφορά. Και στο Δ. Ξάνθης ο σύνδεσμος με επικεφαλής τον Νίκο Ανταμπούφη πλαισιώνεται από μια ευρύτερη ομάδα πολιτών που δεν ανήκουν στο κόμμα». Ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το δήμο Ξάνθης ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στο συνδυασμό Ανταμπούφη ενώ παράλληλα θα δοθεί βαρύτητα στην Σταυρούπολη και μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε μια κλειστή εκδήλωση στην περιοχή. Επίσης την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη της περιφερειακής συντονιστική επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή όπου και θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έχει τεθεί επικεφαλής ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
 
Ανταμπούφης: «Προχωράμε πολύ καλά…»
Ο Νίκος Ανταμπούφης μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι ο κεντρικός πυρήνας του συνδυασμού έχει διαμορφωθεί και ότι μέσα στον Μάρτιο θα υπάρχουν ανακοινώσεις υποψηφίων σε δημόσια εκδήλωση.: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όπως είναι γνωστό ακολουθούμε μια άλλη μεθοδολογία όπως αποφασίσαμε στην σύσκεψή μας. Οι θέσεις μας διαμορφώνονται μέσα από διαβούλευση. Το πλαίσιο που έχουμε θέσει χωράει και πολίτες που δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας χαροποιούν είναι ότι δεν έχουμε ακούσει «όχι» Υπάρχει μια δεκτικότητα του κόσμου ένα καλό κλίμα και σ’ αυτό παίζει ρόλο και ο ΣΥΡΙΖΑ».
 
Καλιαμπάκας: «Ανοίγει πόρτες …η μαγική λέξη: «ΣΥΡΙΖΑ»
Την ίδια διαπίστωση μ’ αυτή του κ. Ανταμπούφη και Χατζηθεοδώρου υπογραμμίζει ο Νίκος Καλαιμπάκας στο δήμο Αβδήρων κατά το «κυνήγι» υποψηφίων: «Δεν έχουμε φάει «πορτα». Η μαγική λέξη που τις ανοίγει είναι η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ». Θέλουν να στρατευτούν μαζί μας…Έχουμε μεγάλη δυναμική στα Άβδηρα αλλά και στην μειονότητα. Προχωράμε πολύ καλά…», δηλώνει ο κ. Καλιαμπάκας κάνοντας παράλληλα μια επισήμανση που προκαλεί αίσθηση. Σε ερώτησή μας πότε θα ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του απάντησε ότι δεν προτίθεται να το κάνει παρά μόνο όταν ο συνδυασμός θα είναι έτοιμος επειδή όπως χαρακτηριστικά είπε: «¨Έχουμε μάθει ότι όταν ανακοινώνονται κάποια ονόματα πέφτουν πάνω στους υποψήφιους κάποιοι και κάποια κέντρα και τους πιέζουν, τους εκβιάζουν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Το καταγγέλλω και το καταδικάζω και δεν πρόκειται να υποβάλλω τους υποψηφίους του συνδυασμού μου σ’ αυτή τη δοκιμασία»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…