Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όλα πάνε «ρολόι» μέχρι στιγμής!

Όλα πάνε «ρολόι» μέχρι στιγμής!

0
karnavali rolo1
 

Επί ποδός η πόλη …Έτοιμη για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014

 

Έλεγχοι στα καταστήματα από μικτά κλιμάκια. Η Αστυνομία θ’ αναλάβει τους μικροπωλητές. Δεν θα βγουν τα ΚΕΛΑΥΕ

 Στον ξέφρενο χορό της Αποκριάς «χορεύει» από το Σαββατοκύριακο η πόλη μας! Τα ηχεία που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου έδιναν το Σαββατοκύριακο τον αποκριάτικο τόνο και τον παλμό σ’ όλη την πόλη – παρότι δεν έλειψαν τα παρατράγουδα – και τα χορευτικά δρώμενα στην πλατεία από τους συλλόγους έφεραν τον κόσμο κοντά στο πνεύμα της Αποκριάς του γλεντιού και της χαράς.
 
Επί ποδός η πόλη …Έτοιμα τα πάντα…
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης προκειμένου να διασφαλίσουν και να διαφυλάξουν την ομαλότητα, την τάξη, την υγιεινή και την ασφάλεια στους επισκέπτες καθώς επίσης και την καλή φήμη της πόλης και του θεσμού του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού: «Όλα είναι έτοιμα πάμε πολύ καλά, πάμε πολύ δυνατά», δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης και ζητά την κατανόηση των καταστηματαρχών για τις δοκιμές ήχου που έγιναν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζουμε ότι όπως προαναφέραμε υπήρξαν διάφορα …παρατράγουδα το Σάββατο καθώς κάποιοι καταστηματάρχες που είχαν τα ηχεία μπρος στα μαγαζιά τους κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου ενοχλήθηκαν και …αυτοβούλως έκοψαν τα καλώδια προκαλώντας καταστροφές στα ηχεία. Ο κ. Φανουράκης ανέφερε επίσης ότι οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για την προσέλευση των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες Βουλγαρία – Τουρκία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη διαφήμιση του θεσμού με ειδικά φυλλάδια σε Βουλγαρικά και Τουρκικά που διανεμήθηκαν.
 
Η αστυνομία θ’ αναλάβει τους πλανόδιους μικροπωλητές – Θα απέχει από τους ελέγχους το Τμήμα Εμπορίου
Στα χέρια της Αστυνομίας Ξάνθης αποκλειστικά ανατίθεται η αστυνόμευση για το λαθρεμπόριο που ασκούν παράνομοι πλανόδιοι μικροπωλητές που κατακλύζουν τέτοιες μέρες την πόλη μας. Κι αυτά επειδή η δημοτική αστυνομία έχει καταργηθεί και το Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Ξάνθη που έχει επίσης την αρμοδιότητα για τους ελέγχους απέχει. Όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη κα Κανδυλίδου δεν πρόκειται αν βγουν για ελέγχους ούτε τα ΚΕΛΑΥΕ ούτε άλλα κλιμάκια καθότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υπαλλήλους να τα στελεχώσουν εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν πρόσφατα στην λαϊκή αφορά όταν δέχτηκαν επίθεση από μικροπωλητές επειδή τους επέβαλλαν πρόστιμα: «Δεν έχουμε ούτε υπαλλήλους αλλά ούτε και είμαστε διατιθεμένοι να θέτουμε σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα προκειμένου να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», τονίζει η κα Κανδυλιδου επισημαίνοντας ότι το Τμήμα Εμπορίου απλά θα συμμετέχει στο μεικτό κλιμάκιο μαζί με το τμήμα Υγείας. Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του Τμήματος κ. Λάμπρος Τσούργιανης το μεικτό κλιμάκιο θ’ αποτελείται από Επόπτες Υγείας και από ένα υπάλληλο του Τμήματος Εμπορίου και όλη την εβδομάδα θα διενεργεί ελέγχους στα μαγαζιά για την τήρηση των υγειονομικών όρων της ποιότητας των προϊόντων, των τιμών και των φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).
 
Από 5 – 10 ευρώ η είσοδος στα καταστήματα
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του σωματείου καφέ μπαρ Ανδρέας Ιντζές δεν υπάρχει κάποια κοινή απόφαση που να δεσμεύει τα μέλη του σωματείου. Ο κάθε καταστηματάρχης ανάλογα με το αν έχει δυναμική το κατάστημά του ή όχι θα βάλει ή όχι είσοδο: «Κάποια μαγαζιά που έχουν δυναμική θα βάλουν από 5 – 10 ευρώ είσοδο κάποια άλλα όχι. Είναι στο χέρι του καταναλωτή να επιλέξει που θα πάει να διασκεδάσει. Αν και νομίζω ότι το …μεγαλύτερο τζίρο θα τον κάνουν και πάλι τα περίπτερα. Θα παίρνουν τις μπύρες1,5 ευρώ από τα περίπτερα και θα διασκεδάζουν έξω από 5 – 6 μαγαζιά που θα λειτουργούν σαν πυρήνες. Χάνουμε έσοδα αλλά έτσι γίνεται. Αυτό που θέλω να πω στα μέλη μας είναι να πουλάνε καφέ και όχι μόνο ποτό. Είμαστε καφέ μπαρ…». Σ’ ότι αφορά τις τιμές σε καφέ και ποτό ο κ. Ιντζες προέβλεψε ότι στον καφέ δεν θα ξεπεράσει τα 2.50 ευρώ ενώ στο ποτό τα 6 ευρώ, τιμές πολύ λογικές – όπως είπε – και κάλεσε του καταστηματάρχες να μην υποπέσουν και διολισθήσουν στη λογική της αρπαχτής, καθότι αυτό δυσφημίζει την πόλη και τον θεσμό μας.
 
Οι επαγγελματίες έχουν ωριμάσει…
Την πεποίθησή του ότι οι επαγγελματίες της Ξάνθης θα επιδείξουν την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό τους και δεν θα ανεβάσουν τις τιμές ούτε θα εμφανιστούν κρούσματα αισχροκέρδειας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου: «Υπάρχει ωριμότητα και επαγγελματισμός στην αγορά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε καταλάβει πόσα σημαντικά είναι τα οφέλη από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και στην περίοδο αυτή. Είναι σημαντικό οι επισκέπτες μας να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της πόλη μας Έχει ωριμάσει ο θεσμός και η αγορά μας και ο κόσμος. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας και να τους προσφέρουμε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…