Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Διαγράφει τον Κοσμίδη η ΝΕ μετά το «χείμαρρο» δηλώσεών του

Διαγράφει τον Κοσμίδη η ΝΕ μετά το «χείμαρρο» δηλώσεών του

0
kosmidis a
 

Θα ζητήσει να επικυρώσει την απόφαση η Ολομέλεια. «Η πλειοψηφία της οργάνωσης λειτούργησε στην περίπτωσή μου με παλαιοκομματική μεθοδολογία», απαντά ο Κοσμίδης

 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την Πέμπτη τη διαγραφή του από την τοπική οργάνωση μετά τις μακροσκελείς δηλώσεις του και τις αντιρρήσεις που εξέφρασε για τον τρόπο ανάδειξης των μελών που θα συνθέσουν το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης για τις επικείμενες εκλογές. Μάλιστα, ενημερώνει ότι το θέμα της αναστολή της ιδιότητας του μέλους θα αποφασιστεί και θα επικυρωθεί από την ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ στην αμέσως επόμενη συνέλευση.
Ο ίδιος ο Αντώνης Κοσμίδης μετά από αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη είναι νέοι τόσο στην οργάνωση, όσο και στη ηλικία και δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ενώ τους λείπει η εμπειρία» και συμπλήρωσε: «η πλειοψηφία της οργάνωσης λειτούργησε στην περίπτωσή μου με παλαιοκομματική μεθοδολογία, χωρίς να εφαρμόσει το καταστατικό, το οποίο επικαλούνται ή εφαρμόζουν κατά το δοκούν. Έτσι, χωρίς να αποφασίσει η βάση του κόμματος η Νομαρχιακή αποφάσισε για άλλη μια φορά να στηρίξει ένα δημοτικό συνδυασμό, τον οποίο μάλιστα είχαν υποστηρίξει και στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, παρότι τότε συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ με αξιόλογα στελέχη που σήμερα σε συμμετέχουν». Ειδικά για τη μεταχείριση της δικής του στάσης σχολίασε: «εφαρμόστηκαν αντικαταστατικές διαδικασίες εις βάρος μου γι’ αυτό και θα προσφύγω στο οργανικό τμήμα της κεντρικής επιτροπής για αναίρεση της απόφασης. Εγώ δήλωσα ευθαρσώς τις απόψεις μου που βάση έχουν τη συνεργασία στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Ορισμένοι δεν τις δέχτηκαν, όπως δε δέχθηκαν να βοηθήσω τον συνδυασμό με τις δυνάμεις που διαθέτω, παρόλο που το είχα δηλώσει γραπτά και προφορικά ότι θα υποστηρίξω την τελική πρόταση, παρά τη διαφωνία μου. Κάποιοι θέλουν τον παροπλισμό μου κι όχι τη συμμετοχή μου και αποδοχή της κοινωνίας στο πρόσωπό μου. Γιατί ο Κοσμίδης χρόνια τώρα δοκιμάστηκε στους αγώνες και κέρδισε την εκτίμηση των ξανθιωτών. Ο Αντώνης Κοσμίδης συνέχισε ακόμη λέγοντας: «δε θα μπορέσει κανείς να μου κλείσει το στόμα για να λέω την άποψή μου, που θεωρώ σωστή, ούτε να μου επιβάλουν κάποιοι αυτό που εκείνοι επιθυμούν και που είναι αντίθετο στις αρχές μου» και κλείνοντας έκανε μία επισήμανση για τη γενική στάση των μελών του κόμματος, αναφέροντας ότι: «υπάρχει μία διάχυτη λανθασμένη εντύπωση στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Τους θεωρούν εκμεταλλευτές και τυχοδιώκτες με πρόθεση να ξεγελάσουν τους πελάτες τους. Υπάρχουν, τους ενημερώνω, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες που αγωνιούν κάθε ημέρα για την επιβίωσή τους, που κάνουν σκληρό αγώνα στο άσχημο οικονομικό κλίμα και που προσπαθούν μαζί με άλλους να το αποτρέψουν. Όλοι αυτοί με ιδέες και προτάσεις τάσσονται υπέρ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί ακριβώς αυτοί είναι οι πελάτες τους».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…