Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Λίφτινγκ» σε ένα ακόμη κτίριο του Κέντρου

«Λίφτινγκ» σε ένα ακόμη κτίριο του Κέντρου

0
emporiki plateia
 

Τρέχει η μελέτη για την ανακαίνιση του Δημοτικού κτιρίου που μέχρι πριν λίγο καιρό στέγαζε το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας

 

Θα μεταφερθούν στο κτίριο υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να συγκεντρωθούν όλες στην Πλατεία για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

 
Σειρά και για την δική του ανακαίνιση παίρνει το κτίριο του Δήμου Ξάνθης που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία και στεγάζει το Υποθηκοφυλακείο, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό στο ισόγειο του λειτουργούσε το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας. Το κτίριο που μοιάζε ξένο σώμα δίπλα στην Κεντρική Πλατεία μετά την ανάπλαση της, αναμφίβολα αποτελεί την πιο άσχημη γωνία –με μικρή διαφορά από το κτίριο του ΕΒΕ- χαλώντας την γενικότερη εικόνα με τα σιντριβάνια, τα καφέ και το ανακαινισμένο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
 
Φεύγει η Εμπορική Τράπεζα, έρχονται οι υπηρεσίες του Δήμου
benis 5-webΗ λήξη της σύμβασης της Εμπορικής Τράπεζας με το Δήμο για το ισόγειο του εν λόγω κτιρίου και η συγχώνευση της με την Alpha Bank, οδήγησαν την Διεύθυνση της πρώτης να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον χώρο και να μεταφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα από τα καταστήματα που διαθέτει η Alpha Bank μέσα στην πόλη. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ασχοληθεί ο Δήμος με το συγκεκριμένο κατάστημα και να αποφασίσει επιτέλους την αξιοποίηση και ανακαίνιση του.
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Μπένη ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος προτίθεται να αξιοποιήσει το κτίριο και να προχωρήσει στην ανακαίνισή του. «Το σκεπτικό είναι να μπορεί ο πολίτης να πηγαίνει στην Κεντρική Πλατεία και να εξυπηρετείται» σημειώνει ο κ. Μπένης και εξηγεί «στον επάνω όροφο θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου που έχουν μείνει στο παλιό Δημαρχιακό Μέγαρο δυσχεραίνοντας την συνεργασία με το Δημαρχείο και ταλαιπωρώντας τους πολίτες. Όσον αφορά το χώρο που βρισκόταν το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας υπάρχουν δύο σκέψεις. Ή θα εκμισθωθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο έπειτα από την διαδικασία της δημοπρασίας, όπως συμβαίνει με όλα τα ακίνητα του Δήμου ή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να στεγαστούν κάποιες υπηρεσίες μας».
 
Σε πρώιμο στάδιο η μελέτη για την συντήρηση του κτιρίου
Αν και το κτίριο χρίζει άμεσης επέμβασης η μελέτη για την συντήρηση του βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα με τον κ. Μπένη θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του κτιρίου τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με την αναμόρφωση των χώρων. «Οι όροφοι εσωτερικά θα αναμορφωθούν προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των νέων υπηρεσιών που θα στεγαστούν, ενώ εξωτερικά θα γίνει ένα ενιαίο μοντέρνο κτίριο» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος.
Να σημειώσουμε βέβαια, ότι το κλίμα και η πολιτική βούληση δείχνει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την συντήρηση του πριν την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…