Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Καρότο και μαστίγιο» στη ΣΕΚΑΠ

«Καρότο και μαστίγιο» στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap psila 2-empros

4 νέες απολύσεις – Οι τρεις τρίτεκνοι! Εκ περιτροπής εργασία σ’ αυτούς που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις

 

 Ράβει ο Γρηγόρης Σαββίδης – Ξηλώνει ό Ανίσιμωφ. Η ΟΣΕΓΟ καταγγέλλει την διοίκηση της ΣΕΚΑΠ

 
 
 Την τακτική του «καρότου κα του μαστίγιου» εφαρμόζει η διοίκηση στη ΣΕΚΑΠ αφού από την μια φαίνεται διαλλακτική και δεσμεύεται να προχωρήσει στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζόμενους αφού αυτοί με τη σειρά τους δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους, κι απ’ την άλλη κάνει απολύσεις και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν κανένα κοινωνικό κριτήριο
 
4 νέες απολύσεις – Οι τρεις τρίτεκνοι!
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Κωνσταντίνο Κουρτίδη η διοίκηση τα έκανε όλα… νόμιμα και με βάση τους αντεργατικούς νόμους καθότι πριν 4 μήνες προειδοποίησε με εξώδικο τους εργαζόμενους ότι πρόκειται να τους απολύσει και τώρα απλά τήρησε την απόφασή της. Σκοπός της – όπως λέει ο κ. Κουρτίδης – τί άλλο; Να γλυτώσει τις αποζημιώσεις καθότι θα κληθεί να πληρώσει τις μισές!. Βέβαια δεν έλαβε υπ’ όψιν της κανένα κοινωνικό κριτήριο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι τρεις από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν είναι τρίτεκνοι!
 
Εκ περιτροπής εργασία σ’ αυτούς που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις
Άλλο ένα «τερτίπι» της διοίκησης προκειμένου να πιέσει τους εργαζόμενους όσοι δεν υπέγραψαν να υπογράψουν με το «στανιό» ατομικές συμβάσεις είναι επίσης σύννομη εκ περιτροπής εργασία. Δηλαδή δουλειά 3 μήνες το χρόνο. Όπως αναφέρει ο κ. Κουρτίδης η εκ περιτροπής εργασία εφαρμόζεται σ’ αυτούς που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση και δεν το θεωρεί διόλου τυχαίο αυτό!
 
Ράβει ο Γρηγόρης Σαββίδης – Ξηλώνει ό Ανίσιμωφ
Δεν πάει καιρός που γράφαμε ότι επήλθε συμφωνία με εργαζομένους και του Διευθυντή Γρηγόρη Σαββίδη για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Αλλά μάλλον ο ανιψιός Σαββίδης κανόνισε χωρίς τον Ανίσιμωφ και κατ’ επέκταση του θείου του και ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη. Έτσι η υπόσχεση έμεινε στα λόγια γιατί τα έργα είναι απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία, τακτικές που πυροδοτούν και πάλι ένα κλίμα αντίδρασης των εργαζομένων εκεί που πήγαν να ηρεμήσουν τα πράγματα.
 
Η ΟΣΕΓΟ καταγγέλλει την διοίκηση της ΣΕΚΑΠ
Εγκαλεί με σκληρό τόνο τη Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ η Ομοσπονδία των Συνεταιριστικών Υπαλλήλων. Στην ανακοίνωσή της που εξέδωσε χθες μετά από σύσκεψη στα γραφεία της στην Αθήνα στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης αναφέρει: « Η ΟΣΕΓΟ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αντεργατική-αντικοινωνική και εκβιαστική πρακτική της νέας Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους οδηγεί σε κοινωνικά αδιέξοδα(ανεργία-αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών κτλ).
Καλούμε τη νέα Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ να σταματήσει την τακτική εξόντωσης των εργαζομένων και να σεβαστεί επιτέλους:
•την Ελληνική Εργατική Νομοθεσία Ν.1876/90 για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
•τον Ν.1264/82 για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων(προστασία και διευκόλυνση συνδικαλιστικής δράσης).
•το Π.Δ 178/2002 για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης.
•την θέση του Υφυπουργού Εργασίας όπως διατυπώθηκε στις 16/10/2013 στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο με πρωτοβουλία των εργαζομένων και εδόθη κατεύθυνση για επανεξέταση των απολύσεων και ενθάρρυνση της διαδικασίας για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.
•την υφιστάμενη διαδικασία για την επεξεργασία προγράμματος εθελουσίας εξόδου που διενεργείτε με συνεργασία ΠΑΣΕΓΕΣ-ΟΣΕΓΟ.
Το Ελληνικό Δημόσιο τους χάρισε 81.000.000€ για να αναπτύξουν την εταιρία έτσι ώστε να αναπτυχθεί και η απασχόληση και όχι για να την συρρικνώσουν και να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Η περιουσία της Ελληνικής Κοινωνίας πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας και όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthpoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …