Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστός και υπό κατάληψη ο ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

Κλειστός και υπό κατάληψη ο ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

0
ika katalipsi2
 

Σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι. «Πασαρέλα» πολιτικών και συνδικαλιστών έξω από το ΙΚΑ

 

Αυτοί που τώρα αντιδρούν δεν ήταν που δεν ήθελαν τον ΕΟΠΥΥ;

 
 
Πήραν του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ τα… κλειδιά στην Ξάνθη γιατροί και εργαζόμενοι από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και στην αντικατάστασή του από τον νέο πάροχο Υγείας τον ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι έστησαν τα πανό τους στην είσοδο του κτιρίου και παρέμειναν έξω απ’ αυτό μοιράζοντας υλικό στους ασφαλιζόμενους που προφανώς αγνοούσαν τις εξελίξεις και προσέρχονταν κανονικά στον Οργανισμό για τα ραντεβού τους!
 
Σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ
Μετά την ψήφιση του νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ενημερώθηκαν από την περασμένη Πέμπτη εγγράφως ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα και ότι έπρεπε να παραδώσουν όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός καταργείται. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής αυτής κατάστασης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται από τα Δημόσια Νοσοκομεία είτε από ιδιώτες γιατρούς.
 
«Πασαρέλα» πολιτικών και συνδικαλιστών έξω από το ΙΚΑ
Το «Ε» επεχείρησε με ρεπορτάζ να καταγράψει τις θέσεις των γιατρών και των εργαζομένων, όμως συνάντησε την άρνηση τόσο του προέδρου των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης κ. Φωτίου όσο και του προέδρου των εργαζομένων. Εμποδίστηκε δε να καλύψει τα δρώμενα από τον συνδικαλιστή του ΚΚΕ μ- λ κ. Ασβεστόπουλο ο οποίος παρενέβη διακόπτοντας την προσπάθειά μας για ρεπορτάζ προκειμένου να αναπτύξει τις πολιτικές του θέσεις. Η γνωστή ιστορία του κάθε …πικραμένου συνδικαλιστή που βρίσκει αφορμή τέτοια γεγονότα για να δηλώσει την παρουσία του και να δικαιολογήσει το ρόλο του!
Νωρίτερα έκαναν πέρασμα απ’ εκεί ο , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, η πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Εριφύλη Παπαδοπούλου.
 
Αυτοί που τώρα αντιδρούν δεν ήταν που δεν ήθελαν τον ΕΟΠΥΥ;
Και το ερώτημα του τίθεται από το «Ε»: Οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ δεν ήταν αυτοί που κάθε τόσο απεργούσαν και μιλούσαν για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ;
Τώρα λοιπόν που καταργείται αυτός ο προβληματικός Οργανισμός γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι; Και γιατί προδικάζουν ότι και ο ΠΕΔΥ που θα τον αντικαταστήσει θα είναι προβληματικός;. Ας τον δουν πρώτα και μετά ας αντιδράσουν. Ή μήπως αντιδρούν γιατί κάποιοι θα ξεβολευτούν;
 
Στο πλευρό τους η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ Ξάνθης
 ika katalipsiΣτην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Μετά την ψήφιση του νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία κλείνουν την Δευτέρα 17/2/2014 τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούσαν στην Ξάνθη καθημερινά 500 ασθενείς. Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 8.000 εργαζομένους και καταργούν τις οργανικές τους θέσεις. Το κενό είναι αδύνατο να καλυφθεί από το νοσοκομείο που ασφυκτιά από έλλειψη προσωπικού, ή από συμβεβλημένους γιατρούς (που δεν υπάρχουν στην πόλη μας). Μεταφέρουν το κόστος της πρωτοβάθμιας στις τσέπες των όσων ασθενών έχουν ακόμη λεφτά, οι υπόλοιποι καλή τύχη!! H κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του μνημονίου, αφού απέκλεισε από τις υπηρεσίες υγείας 3.500.000 ανασφάλιστους, προχωράει τώρα στον αποκλεισμό των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν. Πρόκειται για πραγματικό κοινωνικό έγκλημα.  
Οι Ξανθιώτες μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ συγκεντρωνόμαστε την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2/2014 7 π.μ. στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ για να υπερασπιστούμε τις δημόσιες δομές υγείας.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…