Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Ξάνθη κατά του φορολογικού παραλογισμού

Η Ξάνθη κατά του φορολογικού παραλογισμού

0
logistes imerida
 

Φορείς της Ξάνθης συνυπογράφουν ψήφισμα κατά των φορολογικών προστίμων που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η του χρόνου

 

Ζητούν συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης προκειμένου να τους μεταφέρουν τους προβληματισμούς σύσσωμου του παραγωγικού ιστού της χώρας

 
 
Ως απόρροια της πρόσφατης ενημερωτικής εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ, οι φορείς που εκπροσωπούν σχεδόν στο σύνολο του τον μικρομεσαίο επιστημονικό, επιχειρηματικό, επαγγελματικό και γενικά παραγωγικό δυναμικό του τόπου μας, ένωσαν την κραυγή αγωνίας τους και υπέγραψαν ψήφισμα κατά των εξοντωτικών προστίμων και ποινών που επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις οι πρόσφατα ψηφισθείσες και ισχύουσες διατάξεις των νεότερων φορολογικών νόμων. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης. Ο σύνδεσμος Βιοτεχνών, Βιομηχάνων Ξάνθης, οι Σύλλογοι των Δικηγόρων, των Ιατρών, των Οδοντιάτρων, των Φαρμακοποιών και των Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης καθώς και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης συνυπέγραψαν ψήφισμα κατά το οποίο ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Μεϊμαράκη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και τους Βουλευτές Ν. Ξάνθης, μια συνάντηση προκειμένου να μπορέσουν να τους μεταφέρουν τους προβληματισμούς σύσσωμου του παραγωγικού ιστού της χώρας, για τα νομοθετημένα από τον περασμένο Ιούλιο και ισχύοντα από 1-1-2014 φορολογικά πρόστιμα, τα οποία κατά την γνώμη τους δεν στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά στην εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.
 
Τι αναφέρει το ψήφισμα:
«Σε μία εποχή, που ο μικρομεσαίος παραγωγικός ιστός της χώρας επιβάλλεται να διατηρηθεί στην ζωή, για να τρέξει την προσδόκιμη για όλους ανάπτυξη και ανάκαμψη της πατρίδας μας, η εύκολη και αβασάνιστη λύση της επιβολής καταστροφικών ποινών με ισοπεδωτικές διατάξεις, οι οποίες εξαφανίζουν κάθε ίχνος επιείκειας και αναλογικότητας, οδηγεί σίγουρα στην αντίθετη λύση. Σε αυτήν που θέλουν οι εχθροί και οι επιβολείς της χώρας, δηλαδή στην οικονομική καταστροφή και στην εξαφάνιση κάθε μορφής ανάπτυξης.
Η ανάγκη ορθολογισμού των πρωτοφανούς αυστηρότητας και πέραν κάθε νομιμότητας προστίμων, ενισχυόμενη από τα βάσιμα και λογικά επιχειρήματα που σας παραθέτουμε, προβάλλει επιτακτική και αδήριτη. Είναι αδύνατο και αδιανόητο σε ένα κράτος δικαίου η καθυστέρηση για μία μόλις εβδομάδα υποβολής δήλωσης 4 € να επιφέρει τριπλή ποινή και πρόστιμο έως 2.500 ευρώ, που σε ετήσια βάση ξεπερνάει τις 43.000 ευρώ.
Ζητάμε από τους ανώτερους πολιτειακούς άρχοντες να αφουγκραστούν την απέλπιδα κραυγή αγωνίας των παραγωγικών φορέων της χώρας, που σύσσωμοι μεταφέρουν το εύλογο και αυτονόητο αίτημα για ένα δίκαιο, ανθρώπινο και αναλογικό πλαίσιο φορολογικών κυρώσεων, που θα τιμωρεί σκληρά και παραδειγματικά τους πραγματικούς και κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες, αλλά θα επιτρέπει και την επιεική και αναλογική μεταχείριση του ανθρώπινου λάθους και της σε κατάσταση ανάγκης προκύπτουσας μικροπαράβασης. Η πολιτική της αδιάκριτης επιβολής τριπλών και τετραπλών προστίμων (ακόμη και σε περιπτώσεις εθελούσιας συμμόρφωσης ή αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας), εκτός του ότι παραβιάζει θεμελιώδεις νομικές και δικαιϊκές αρχές (για τις οποίες παραβιάσεις, αν δεν εισακουσθούμε, δεν καταλείπεται άλλη οδός προστασίας πλην της καταφυγής μας στη δικαιοσύνη), καταλύει κάθε έννοια δικαίου και απειλεί την εικόνα της Χώρας μας ως κράτους δικαίου. Δημιουργεί, δε, εύλογες αμφιβολίες και σκέψεις, ακόμη και για την σκοπιμότητα ή την αφετηρία της ψήφισης των εξοντωτικών αυτών διατάξεων.
Από την στιγμή, λοιπόν, που αναμφίβολα η πολλαπλή φορολογική τιμωρία, θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε προφανή ανισότητα συμμετοχής των φορολογούμενων στα δημόσια βάρη, η παραβίαση της αντίστοιχης συνταγματικής αρχής της φορολογικής ισότητας, καθιστά αναγκαία και άμεση την παρέμβασή σας, για την αποκατάσταση της τάξης και της ισονομίας.
Ζητάμε να ανακληθούν και να τροποποιηθούν άμεσα όλες εκείνες οι διατάξεις και τα μέτρα, που δεν στοχεύουν στην πραγματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, αλλά στην εξόντωση και στην τιμωρία αυτών που, με απέλπιδες αξιοπρεπείς προσπάθειες, απέμειναν να παράγουν σήμερα στην χώρα μας. Ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ στα φορολογικά πρόστιμα και μέτρα. Ζητάμε να σταματήσει και να αποτραπεί, η διαφαινόμενη αθρόα προσαγωγή των κυττάρων του παραγωγικού ιστού της χώρας, στο φορολογικό εκτελεστικό απόσπασμα της δαμόκλειας σπάθης των απάνθρωπων διατάξεων, που δεν κρίνουν, αλλά μόνο τιμωρούν. Η ενωμένη φωνή αγωνίας και ανησυχίας όλων των φορέων που συνυπογράφουν, ας γίνει η δύναμη που θα αφυπνίσει το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας για την αποτροπή μίας απειλούμενης να συντελεσθεί οικονομικής γενοκτονίας».
 
Επιμέλεια: Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για 6+1 Τεχνικούς Συμβούλους

Προχωρά η διαδικασία για τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, μεταξύ των οποίων και η Ανατολι…