Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επίθεση προς όλους από Ι. Καμαρίδη για το έργο της πλατείας

Επίθεση προς όλους από Ι. Καμαρίδη για το έργο της πλατείας

0
kamaridis ippokratis
 

Κατηγορεί για εξόφληση πριν την οριστική παραλαβή, επιρρίπτει ευθύνες και στην αντιπολίτευση και δηλώνει ότι η υπόθεση ερευνάται από το επιτελείο του

 
«Κατηγορώ» εναντίον πασών των δημοτικών παρατάξεων και προσώπων απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ιπποκράτης Καμαρίδης, αναφορικά με την οριστική παραλαβή του έργου της ενοποίησης της κεντρικής πλατείας. Ο κ. Καμαρίδης αρχικά στηλιτεύει το γεγονός ότι ο εργολάβος πληρώθηκε με την προσωρινή παραλαβή, ενώ το έργο παραλήφθηκε οριστικά στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Μάλιστα για το εν λόγω έργο δηλώνει ότι ο συνδυασμό του επιφυλάσσεται να λάβει θέση «αφού ελέγχονται από ειδικούς συνεργάτες της παράταξής μας, όλα τα πεπραγμένα: από την αρχική διακήρυξη, τη σύμβαση, τις τροποποιήσεις, τις τμηματικές πληρωμές και φυσικά την υφή του έργου από πλευράς ποιότητας και συμβατικών υποχρεώσεων». Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του τονίζει: «εκείνο όμως που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, όσο και η παραπαίουσα Αντιπολίτευση (κατά πλειοψηφία βέβαια λόγω σκοπιμοτήτων και γνωστών ισορροπιών), ενέκριναν με προσωρινή παραλαβή – εμείς γνωρίζουμε τμηματική όλα αυτά τα χρόνια – να πληρώνουν τον εργολάβο του έργου κατά προτεραιότητα, όταν άλλοι προμηθευτές του Δήμου, στοιβάζονται όλα αυτά τα χρόνια και περιμένουν να πληρωθούν από τις προμήθειες που κάνουν στο Δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν εξ’ αυτού του λόγου, της ρουσφετολογικής αντιμετώπισης δηλαδή των εξοφλήσεων υποχρεώσεων. Και δεν θα ήταν περισσότερο παράξενο όλο αυτό, αν ο εργολάβος του έργου, δεν είχε τις γνωστές σχέσεις με τον νυν Αντιδήμαρχο και «αντ’ αυτού» του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης, αλλά και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου, οποίος ήταν και «επιβλέπων» στο έργο». Τέλος, αναφέρει: «παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας τις πρακτικές αυτές που χαρακτηρίζουν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Εκείνο που αποτελεί δέσμευση για εμάς προς τους Ξανθιώτες είναι ότι οι εξοφλήσεις των προμηθευτών του Δήμου θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας της κάθε προμήθειας και του κάθε έργου και όχι με ρουσφετολογικές τακτικές που κρατούν «δέσμιους» τους επαγγελματίες μας».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεταφέρονται στην πλατεία Ελευθερίας οι προτομές από την κεντρική πλατεία

Θα συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα   Τακτική μέσ…