Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έκοψε την πίτα αγάπης του ο Ερυθρός Σταυρός

Έκοψε την πίτα αγάπης του ο Ερυθρός Σταυρός

0
vasilopita eruthros stauros 1
 

 Χ. Μαργαριτοπούλου: «Μέσα στην μιζέρια και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας μην χάνουμε την ελπίδα μας. Αύριο όλα μπορεί να πάνε καλύτερα»

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο χώρο της οργάνωσης

 
Μέσα Φεβρουάριου και ακόμη φορείς και σύλλογοι κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη τους, αλλά και σε όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα μαζί τους να συνυπάρξουν και να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς. Στα πλαίσια αυτού του εθίμου άνοιξε το πρωί της Κυριακής τις πάντα ανοιχτές πόρτες του το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σπύρος Κάλφας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χρήστος Καλογουλίδης.
 
Μεγάλη σημασία έχει η ψυχολογική στήριξη που παρέχει ο οργανισμός σε όσους το έχουν ανάγκη
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων ο οποίος αφού ευλόγησε την πίτα απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό στον οποίο σημείωνε ότι η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού είναι πολύ σημαντική καθώς πέρα από τις υπηρεσίες και τα υλικά αγαθά που προσφέρει, στηρίζει και ψυχολογικά τους πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε και η Πρόεδρος του Παραρτήματος, Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, η οποία σημείωσε «ότι στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, όπου παρατηρούμε την κατάρρευση των θεσμών η κοινωνία της πόλης μας στήριξε τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά». Βέβαια, η ίδια σημείωσε ότι υπήρξε αρκετή στήριξη και από τα κεντρικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της ακριτικής μας θέσης.
«Πέρα από το φιλανθρωπικό μας έργο εκπαιδεύομε τους πολίτες στις Α’ βοήθειες και τους παρέχουμε πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει η ίδια και συμπληρώνει «ο Ερυθρός Σταυρός είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνίας, καρναβάλι, γιορτές Παλιάς Πόλης, ημέρες μνήμης, αγώνες, αλλά είναι και δίπλα σε μεμονωμένους πολίτες που το έχουν ανάγκη, όπως είναι παιδιά στην παιδιατρική που έχουν κακοποιηθεί, έχουν εγκαταλειφτεί, κάνουν μετάγγιση αίματος ή άποροι γέροι που είναι κατάκοιτοι».
«Μέσα στην μιζέρια και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας μην χάνουμε την ελπίδα μας. Αύριο όλα μπορεί να πάνε καλύτερα» κατέληξε η κα Μαργαριτοπούλου, οι οποία επέλεξε να κλείσει το λόγο της με αυτό το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …