Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δήμαρχος Τοπείρου ο Μάκης Τσιλιγγίρης

Δήμαρχος Τοπείρου ο Μάκης Τσιλιγγίρης

0
tsiliggiris makis
 

 Μοναδική η υποψηφιότητά του. Τη στήριξε ομόφωνα η παράταξη. «Παρών» δήλωσε η αντιπολίτευση

 

Μ. Τσιλιγγίρης: «η παράταξη έδειξε ότι δεν υπάρχει διχόνοια». Κωλύεται να επιστρέψει στη θέση του δημάρχου μετά την προσωρινή παύση ο Φώτης Πυροστιάνης

 
Με άκρως συνοπτικές διαδικασίες στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τοπείρου που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής εκλέχθηκε δήμαρχος ο Μάκης Τσιλιγγίρης.
Η παράταξη «Νέα Εποχή» συνεδρίασε πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να τεθούν οι υποψηφιότητες και να διαμορφωθεί η εισήγηση. Τελικά, η υποψηφιότητα του Μάκη Τσιλιγγίρη ήταν η μοναδική και αυτή παρουσίασε ο Χρήστος Δελής, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο Σώμα.
Ομόφωνα τον υποστήριξε η παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση ψήφισε «παρών», ανάγοντας σε «εσωκομματική υπόθεση της πλειοψηφίας» τη διαδικασία. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε μόλις μία δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης, που εργαζόταν.
 
Πρώτη δήλωση Τσλιγγίρη: «η παράταξη βγήκε ενωμένη»
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μάκης Τσιλιγγίρης τόνισε στο «Ε» ότι: «το σημαντικότερο είναι ότι η παράταξη έδειξε πόσο δεμένη είναι. Υπήρξε ομοφωνία και δεν εκδηλώθηκε καμία διχόνοια, όπως θα ήθελαν κάποιοι» και πρόσθεσε «εμένα προσωπικά η παράταξη με βοήθησε σήμερα, στηρίζοντάς με». Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες δικαστικές περιπλοκές που θα τον οδηγούσαν στην «τύχη» του Φώτη Πυροστιάνη που τέθηκε σε προσωρινή αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, ο κ. Τσιλιγγίρης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα στο δήμο, αλλά χαρακτηριστικά σχολίασε: «βέβαια, με τη δικομανία του κ. Μίχογλου, ποτέ δεν ξέρεις…».
 
Δεν επιστρέφει στη θέση του δημάρχου ο Πυροστιάνης
Όπως πληροφορηθήκαμε πάντως, σύμφωνα με την ΑΔΜΘ, εντοπίζεται κώλυμα στην επιστροφή του Φώτη Πυροστιάνη στη θέση του δημάρχου μετά τη μηνιαία παύση του, καθώς ο κώδικας προβλέπει μετά την παύση επιστροφή στην πρότερη θέση, που είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου. Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο Μάκης Τσιλιγγίρης θα ολοκληρώσει την ταραγμένη αυτή θητεία της «Νέας Εποχής» έως τον Αύγουστο. Γι’ αυτό ωστόσο απόλυτα πεπεισμένος δεν φαίνεται ο κ. Δελής, που με μια σιβυλλική δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στην πορεία.
Κατά τα άλλα, προχωρούν οι συζητήσεις των επίδοξων υποψήφιων επικεφαλής και αναμένεται νέα συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…