Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανακοίνωσε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του ο Α. Γιαννακίδης

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του ο Α. Γιαννακίδης

0
 

Τρεις συνεχίζουν και μπαίνουν δύο καινούργιοι, όπως προέβλεψε το «Ε»

 

Ευχαριστεί τους συνεργάτες και ζητά ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της ΑΜΘ. Για «νοθευμένο κρυφοπασοκικό ψηφοδέλτιο», μιλά ο Γ. Παυλίδης

 
 
Πλήρως επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του «Ε» η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του Άρη Γιαννακίδη και του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας» για την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες της «Κοινωνικής Συμμαχίας» είναι:
-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Σταύρος Καβαρατζής (σήμερα περιφερειακός σύμβουλος Έβρου)
-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: Παύλος Δαμιανίδης (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης)
-Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: Φώτης Καραλίδης (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης)
-Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Αρχέλαος Γρανάς (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας)
-Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: Μελέτης Μαυρίδης (σήμερα Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου).
 
Πρώτο κάλεσμα Γιαννακίδη
Στο πρώτο του κάλεσμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο περιφερειάρχης και εν νέου υποψήφιος Άρης Γιαννακίδης σημειώνει, μεταξύ άλλων: «από την πρώτη στιγμή, που με την ιστορική του εκείνη απόφαση, ο λαός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εμπιστεύτηκε στην παράταξή μας την βαρύτατη ευθύνη της διοίκησης της πρώτης αιρετής Περιφέρειας, συμφωνήσαμε πως ο δρόμος προς το μέλλον διέρχεται μόνο μέσα από την υπέρβαση όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που την καθήλωσαν επί δεκαετίες και την έσπρωξαν στο αναπτυξιακό περιθώριο: του τυφλού κομματισμού, της αναξιοκρατίας, της τοπικιστικής αντίληψης, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, της αδιαφάνειας και της αναβλητικότητας. Η Περιφέρεια πλήρωσε και πληρώνει τίμημα βαρύ, δυσανάλογο για το δικό της μπόι. Είδε τα παιδιά της, το μέλλον να οδηγούνται σε αδιέξοδο, είδε ξανά να διαμορφώνεται ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα, διαπίστωσε με θλίψη που αν δεν γύριζε σελίδα, μοιραία θα οδηγούνταν σε μία απόλυτη περιθωριοποίηση.
Η νέα πραγματικότητα δεν μπορεί ωστόσο να γεννηθεί χωρίς ρήξεις και ανατροπές.
Η δική μας απάντηση στην κρίση από την πρώτη στιγμή ήταν η εμπέδωση ενός κλίματος ενιαίας λειτουργίας και συμπεριφοράς, συνοψιζόμενο στο σύνθημα «ενιαία περιφερειακή συνείδηση». Η Περιφέρεια αποτελεί τον νέο πολιτικό ΤΟΠΟ. Το Ορμένιο, το Νευροκόπι, η Σαμοθράκη, η Κομοτηνή, η Θάσος, ο Εχίνος, συναποτελούν συνθετικές ψηφίδες του ίδιου υφάσματος, τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλων. Η ενιαία διεκδίκηση, η ομοφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, ενίσχυσαν την φωνή μας, τράνεψαν τη θέση μας, απάντησαν με επιτυχία όπου χρειάστηκε…». Ακόμη, αναφέρει το αξιακό εξάπτυχο του συνδυασμού που αποτελείται από α) διαφάνεια, β) αξιοκρατία, γ) κοινωνική αλληλεγγύη, δ) ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και ε) ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και αυτοπραγμάτωσης για όλους και στ) πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής προοπτικής ο ίδιος συμπληρώνει ότι: «το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης. Μέσα από την αξιοποίηση του καταφέραμε να πετύχουμε εξαιρετικούς, ιστορικούς στόχους που μνημονεύονται πλέον πανελληνίως και μας κατατάσσουν μεταξύ των πρώτων. Αυτή η εξέλιξη είναι η έμπρακτη εφαρμογή των αρχών μας στην πράξη. Είναι η απόλυτη αποτύπωση της δουλειάς μας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 και σήμερα παράγει και αποδίδει καρπούς. Και οι καρποί δεν είναι άλλοι από το τεράστιο ενδιαφέρον που η περιοχή μας πλέον, ως συγκριτικό πλεονέκτημα, αποκτά και φυσικά οι νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται και επιβεβαιώνουν τον δρόμο στον οποίο κινούμαστε».
 
Τονίζει ότι πρόκειται για ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο
Ο Άρης Γιαννακίδης στο ίδιο κείμενο ευχαριστεί όλους τους αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου, ενώ ιδιαιτέρως μνημονεύει τη συνεργασία του με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια.
Τέλος, ο ίδιος συμπληρώνει: «η «Κοινωνική Συμμαχία» συνεχίζει. Στις προσεχείς εκλογές θα προτείνει στους πολίτες ένα πραγματικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, μακριά και πάνω από αναχρονιστικές κομματικές ταυτοποιήσεις, με άξια στελέχη που έχουν ως μόνο χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον τόπο, την Περιφέρειά μας και απεριόριστη όρεξη για προσφορά.Και οι δικές τους θυσίες υπογραμμίζουν αυτήν την διάθεση. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Περιφέρειας μας, όλοι εσείς θα επιβραβεύσετε αυτήν πρόταση και θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».
 
Αμφισβητεί την πολυσυλλεκτικότητα ο Γιώργος Παυλίδης
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και εν νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης αμφισβητεί με οξείς χαρακτηρισμούς την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού Γιαννακίδη, δηλώνοντας: «από την περιβόητη “υπερκομματική επιλογή” ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (όπως διέδιδε τόσο καιρό ότι ο ίδιος θα είναι) ξέπεσε… σε διακομματικό ανέκδοτο: Σε νοθευμένο κρυφοπασοκικό ψηφοδέλτιο, με ευκαιριακές μετακινήσεις για τις οποίες «άδειασε» τους συνεργάτες του, γέννημα της απελπισίας του και της ανάγκης, στην προσπάθεια κάλυψης της πολιτικής του γύμνιας.
Τώρα, παρότι ο ίδιος είναι ο δράστης της ολέθριας κατρακύλας στην περιφέρεια μας, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανεργίας, της κατάστασης που επικρατεί, εμφανίζεται σαν να μην διοικούσε ο ίδιος, προσποιούμενος τον αθώο και τιμητή! Ομολογεί ότι απουσίαζε και απέτυχε παντού. Εδώ, όμως, τελείωσαν τα ψέματα! Ο τόπος, η περιφέρεια, χρειάζεται διοίκηση όχι οπερέτα!».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…