Σχόλια 6/2/2014

0
Ο Εγκέλαδος δεν μας τρομάζει, εδώ αντέξαμε πέντε χρόνια τον Αγκέλα-δο!


 
 
Στο μαντρί των γομαριών ο Ροντούλης
Τον θυμάστε φαντάζομαι τον κύριο Αστέριο Ροντούλη. Πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ ο οποίος στη βουλή, σε ομιλία του, αποκάλεσε τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γομάρια!
Αυτός λοιπόν ο «πατέρας του έθνους», αφού έμεινε στις τελευταίες εκλογές εκτός βουλής, τελικά, κάνοντας μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, τα βρήκε με τη ΝΔ και ζήτησε μεταγραφή. Όπερ και εγένετο φυσικά!
Ο «γομαρίστας» από χθες ανήκει στη ΝΔ και τα απανταχού γομάρια είναι πλέον ήσυχα ότι θα έχουν και εκπρόσωπό τους στη βουλή, αφού βέβαια τον ψηφίσουν!
Μ’ αυτά και με άλλα, οι πολιτικοί μας έχουν υπονομεύσει και απαξιώσει το κύρος των ίδιων, των κομμάτων και βέβαια της βουλής. Διότι το τι λέγεται εκεί μέσα είναι να τραβάς τα μαλλιά σου δυστυχώς.
«Ε»


 
Περί οικονομίας
 Μπορεί αυτή η σημερινή οικονομία να βγει στις αγορές ή να επιβιώσει χωρίς νέο δάνειο, άρα χωρίς νέο Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα χώρα που μπορεί χωρίς αυστηρή επιτήρηση εφεξής να εκσυγχρονίσει το κράτος και την οικονομία της ή να εξασφαλίσει δημοσιονομικά την παραμονή της στο ευρώ;
Ενδεχομένως μπορεί. Χρειάζεται όμως χρόνο και επιμονή στην ίδια πολιτική, αλλά με διαφορετικά μέσα. Ήτοι με κοινωνική δικαιοσύνη, που σημαίνει φορολόγηση του πλούτου. Με αποτελεσματικότητα, που σημαίνει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με σχέδιο, που σημαίνει ανάπτυξη για να υπάρχει φορολογητέα ύλη.
Όσο για την ευημερία αργεί ακόμη. Προέχει η σωτηρία και γι’ αυτό χρειάζονται νέα δανεικά. Αυτά κανένα κόμμα δεν θα τα πει οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές. Αντίθετα θα πουλάνε φούμαρα.
«Ε»


 
 Μας δουλεύουν;
 Ο. Βουδούρης (ανεξάρτητος βουλευτής): «Δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μετανιώνω που ψήφισα το Μνημόνιο» (BHMA FM)
Ο άνθρωπος αυτός είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει μαζί με τον Κώστα Μορφίδη και τους υπολοίπους «συντρόφους» του τη μάχη για την κατάργηση των μνημονίων στην πράξη. Μας δουλεύουνε;
«Ε»


 
 Ελληνικό δημόσιο. Τι είναι;
 Μόλις χθες γράφαμε για τις «επιδόσεις» του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της ΔΟΥ Ξάνθης. Πρόσφατα δε για τα ΕΛΤΑ, τα οποία λόγω μειωμένου προσωπικού φέρνουν την αλληλογραφία 2 φορές την εβδομάδα!
Έτσι, όποιος περιμένει να λάβει ειδοποιητήρια οικονομικής υποχρέωσης (πληρωμή, δόσεις κλπ) είναι προτιμότερο να αναζητήσει αλλού την ενημέρωση.
Πρόσφατο κι όχι τελευταίο δείγμα. Λάβαμε εμείς στην εφημερίδα ειδοποίηση για Επιβολή Φόρου 303,80 ευρώ και με ημερομηνία πληρωμής μέχρι 31-01-14. Όλα καλά (λέμε τώρα) μέχρις εδώ. Μόνο που την ειδοποίηση λάβαμε χθες 5/2/14!
Ευτυχώς που είχαμε ενημερωθεί από το Λογιστήριο και εγκαίρως πληρώσαμε το φόρο ολόκληρο, αλλά «χάσαμε» την έκπτωση που είχαμε δικαίωμα!!
Υπόθεση ελληνικού δημοσίου. Για γέλια, για κλάμα, τι αλήθεια;
«Ε»


 
«Έκλεισε» με τα δικαστήρια ο Τσέπελης
 Το τελευταίο του δικαστήριο είχε χθες στο τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής ο Μανόλης Τσέπελης, σχετικά με την υπόθεση της εκχέρσωσης στη Χρύσα. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 20 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 20.000 €, ωστόσο σε δεύτερο βαθμό του επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με τριετή αναστολή. Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωσή του και των συγκατηγορούμενών του για το αδίκημα των αυθαίρετων εκσκαφών, καθώς και για την αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας γης, καθώς το αδίκημα έχει παραγραφεί και ζήτησε να καταδικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράνομης εκχέρσωσης δημόσιας γης. Το δικαστήριο απάλλαξε τον Μανόλη Τσέπελη από την πρώτη κατηγορία και τον καταδίκασε για τις άλλες δύο., μειώνοντας την ποινή καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε δόλος ή πρόθεση διεκδίκησης της γης. Συνήγορος του Μανόλη Τσέπελη ήταν ο Στέργιος Γιαλάογλου, ενώ για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ μετά και από αυτό το δικαστήριο «κλείνει» ο κύκλος των δικών και πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στις αποφάσεις του για τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να οριστηκοποιηθούν σύντομα.
Ε.Δ.


 
Πρώτο ραντεβού γνωριμίας του συνδυασμού Πούλιου την ημέρα των ερωτευμένων
 Την Παρασκευή στις 14 Φεβρουαρίου την ημέρα των ερωτευμένων έδωσε ραντεβού στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» ο συνδυασμός του Χρίστου Πούλιου προκειμένου να γνωριστούν παλιοί και νέοι μεταξύ τους και να γίνουν ομάδα καθώς τους περιμένει αγώνας. Η επιλογή της ημέρας μάλλον δεν έγινε τυχαία και θα έχει και αυτή το συμβολισμό της δεδομένου ότι ο συνδυασμός είναι πολύ ανανεωμένος με πολλά νέα παιδιά να πλαισιώνουν τον κεντρικό κορμό. Πληροφορίες μου λένε ότι ο Χρίστος Πούλιος επενδύει πολιτικά στα νέα παιδιά, θέλει να κατεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας στο συνδυασμό του, προσδοκώντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον της νεολαίας!
Και ως γνωστόν όπου νιάτα κι έρωτας …για ζωή, για δημιουργία, για νέες ιδέες και οράματα!!!
Μ.Ξ. 


 
 Βάζουν νερό στο κρασί τους…
 Σε καλό δόμο είναι οι διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με την διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και μάλλον θα καπνίσουν …την πίπα της ειρήνης. Το Δ.Σ. του σωματείου είχε συνάντηση την Δευτέρα με τον διευθυντή Γρηγόρη Σαββίδη και τον νομικό σύμβουλο Στέργιο Γιαλάογλου και οι δυο πλευρές φαίνεται ότι είναι αποφασισμένες να βάλουν νερό στο κρασί τους. Η διοίκηση τους γνωστοποίησε ότι είναι διατιθεμένη να αποδεχτεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης υποχωρώντας ως προς τις ατομικές συμβάσεις που προωθούσε και οι εργαζόμενοι φάνηκαν διατιθεμένοι να δεχτούν μειώσεις μισθών σε ένα ποσοστό που θα συναποφασιστεί και να εφαρμοστεί και το πρόγραμμα εθελουσίας που είχε παγώσει. Το Σαββατοκύριακο θα κάνουν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι και θα πάρουν αποφάσεις…
Τελικά ο καλόπιστος διάλογος είναι η καλύτερη πρακτική για την επίλυση προβλημάτων….
Μ.Ξ.


 
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα…μέσα
 Με αυξημένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και συνειδητοποιημένοι για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε δεκάδες συμπολίτες μας προσπαθούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη είτε με το να αφήνουν τρόφιμα έξω από κάδους είτε με το να αφήνουν ρούχα και παπούτσια σε διάφορα σημεία της πόλης. Βέβαια, αυτές οι ενέργειες παρά το φιλανθρωπικό σκοπό που έχουν δεν είναι αποδεκτές καθώς έχουν σαν αποτέλεσμα να μετατρέπουν την πόλη σε μια τεράστια χωματερή. Υπάρχουν αρκετά σημεία στην πόλη (ιδρύματα, οργανώσεις, ειδικοί κάδοι) που δέχονται ρούχα, παπούτσια, σχολικές τσάντες με σκοπό να τα δώσουν σε όποιον το έχει ανάγκη διατηρώντας τα ταυτόχρονα καθαρά και σε καλή κατάσταση. Όσον, αφορά τα τρόφιμα που περισσεύουν από το οικογενειακό τραπέζι, καθώς δεν υπάρχουν κάποιοι κάδοι που θα μπορούσαν να τα δέχονται, όποιος θέλει να αφήσει καλό θα ήταν να τα τοποθετεί σε μια καλά κλεισμένοι σακούλα και να τα κρεμάει στα πλαϊνά του κάδου και όχι από πάνω ή δίπλα.
Γ.Τ.


 
Δυσκολεύει η στάθμευση στην 12 Αποστόλων
Θα ζοριστούνε λίγο οι κάτοικοι της οδού 12 Αποστόλων καθώς από τις 4 Φεβρουαρίου και έως τις 10 εκτελούνται έργα στην οδό για την τοποθέτηση κολώνων του ΟΤΕ, κάτι που καθιστά το παρκάρισμα απαγορευτικό. Το συνεργείο μάλιστα τοποθέτησε απαγορευτικές κορδέλες και ενημερωτικά σημειώματα κατά μήκος του δρόμου με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους, αλλά και κάθε επίδοξο οδηγό που θα θέλει να σταθμεύσει.
Γ.Τ.


 
1,5 φορείο στα επείγοντα!
 Μπαίνεις καλά ως συνοδός αρρώστου στα επείγοντα και βγαίνεις ο ίδιος … άρρωστος από το νοσοκομείο Ξάνθης! Επικρατεί κυριολεκτικά ένα πανδαιμόνιο και ένας πανικός που είναι ν’ απορείς πως δεν παθαίνουν κρίσεις πανικού οι γιατροί και οι νοσηλευτές (μη τον λες…) που έρχονται σε επαφή καθημερινά μ’ αυτή την τρέλα στην κυριολεξία! Σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει νοσοκομείο ευρωπαϊκής χώρας, ειδικά αν ακούσεις με τ’ αυτιά σου γιατρό να προτρέπει το συνοδό να πάει στον διοικητή να του διαμαρτυρηθεί για να διαθέσει φορείο για να μεταφερθεί ο βαριά ασθενής πατέρας του στην κλινική ώστε να του γίνει μετάγγιση! Τον άφησαν επί 3 ώρες στα επείγοντα ενώ ο άνθρωπος έπρεπε επειγόντων να του βάλουν αίμα γιατί δεν είχε φορείο να τον μεταφέρουν στον πάνω όροφο! Και να μαθαίνεις ότι τα επείγοντα που καθημερινά περνούν 400 περιστατικά εξυπηρετούνται από 2 φορεία ένα εκ των οποίων εξυπηρετεί και την μαιευτική και τις άλλες κλινικές!
Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά σου λένε!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…