Σχόλια 3/2/2014

0
tsepelis 1
Απάντηση παππού στην TV για την κρίση: «τι να κάνουμε παιδί μ’ προσπαθούμε να…αποβιώσουμε»
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Αναχρονισμός
 Όταν τα επιχειρήματα είναι σαθρά υπάρχει κίνδυνος γελοιοποίησης. Εξηγώ τι εννοώ. Μερίδα Μουσουλμάνων αντιδρά στο γεγονός ότι το Κοράνι διδάσκεται στα σχολεία από ιεροδιδασκάλους των Θρησκευτικών. Τι υποστηρίζουν αυτοί; Ότι το Κοράνι θα πρέπει να διδάσκεται στα τεμένη!
Ξεχνούν ή θέλουν να ξεχνούν ότι ο φυσικός χώρος διδασκαλίας ενός μαθήματος (και στην περίπτωση του Κορανίου) είναι η αίθουσα του σχολείου κι όχι το τζαμί. Ξεχνούν επίσης ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης κι όχι των Αραβικών Εμιράτων ή της Ανατολής (Αφγανιστάν κλπ).
Η ελληνική πολιτεία δρώντας προοδευτικά στο θέμα αυτό, διόρισε ιεροδιδασκάλους για να γίνεται η διδασκαλία από ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ιδιότητα, σε συνθήκες σωστές, σε θρανία, με φωτισμό και θέρμανση. Ευτυχώς πρόκειται για μερίδα αντιδρούντων που ξεκινά από φανατικούς θρησκόληπτους.
Ζούμε όμως στον 21ο αιώνα, όχι στο Μεσαίωνα.
«Ε»


 
Δημοσκόπηση
 Πέμπτη απόγευμα γίναμε μάρτυρες μιας νέας δημοσκόπησης για τα δημοτικά –κυρίως –πράγματα της περιοχής μας. Η γνωστή εταιρία Kapa Research λοιπόν, πραγματοποίησε έρευνα ρωτώντας δύο κυρίως πράγματα.
α) ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα εάν γινόταν εκλογές και β) ποιον από τους υποψηφίους δημάρχους, Δημαρχόπουλο, Μπένη, Πούλιο, Ανταμπούφη, Κολλάρο και Τσιακίρογλου θα ψήφιζε ο ερωτώμενος δημότης Ξάνθης για δήμαρχο στις προσεχείς εκλογές.
Τέλος, υπήρχαν και ερωτήσεις για την απερχόμενη δημοτική αρχή εάν ο δημότης ήταν ή όχι ικανοποιημένος από το έργο της στην τετραετία.
Βέβαια εκείνο που δεν έγινε γνωστό ακόμη είναι για λογαριασμό ποιανού υποψηφίου έγινε η δημοσκόπηση, κι αν τα στοιχεία αυτής θα δημοσιοποιηθούν.
«Ε»


 
Κλείνει υποκατάστημα Εμπορικής
 Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης στην Κεντρική Πλατεία, με τη λήξη του συμβολαίου που έχει με το δήμο Ξάνθης, θα σταματήσει να λειτουργεί. Εξάλλου γι’ αυτό ακόμη δεν έχουν αλλάξει τις επιγραφές στις πινακίδες, γνωστού όντως ότι η Εμπορική έχει απορροφηθεί από την Άλφα Τράπεζα και πως διαθέτει ήδη υποκατάστημα στην οδό Καραολή όπου πριν λίγο λειτουργούσε κατάστημα της Εμπορικής.
Ανακατατάξεις πολλές στον τραπεζικό τομέα. Οι τράπεζες από 10-12 έμειναν 4 οι μεγάλες συν την Αττικής.
«Ε»


 
 Να του δώσουν βραβείο
 Αυτόν τον 55χρονο από χωριό της Κομοτηνής που έστησε εργαστήριο παρασκευής τσιγάρων κακώς τον συνέλαβαν. Απεναντίας θα πρέπει να τον βραβεύσουν ως τον επιχειρηματία της χρονιάς. Ο άνθρωπος χωρίς υψηλό λειτουργικό κόστος έστησε επιχείρηση παραγωγής τσιγάρων. Τα οποία βέβαια πουλούσε και φθηνότερα από τα άλλα γιατί δεν πλήρωνε φόρο όπως οι καπνοβιομηχανίες.
Οφείλουμε πάντως να του βγάλουμε το καπέλο. Με λίγα κεφάλαια πρωτοπόρησε σ’ έναν τομέα που χρειάζονται εκατοντάδες εκατομμύρια. Σας το είπα. Ο άνθρωπος έχει ταλέντο που θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί. Με την φυλάκισή του θα πάει χαμένη η αξία του και η χώρα θα χάσει έναν αυριανό βιομήχανο.
Γιατί, όλοι οι μεγάλοι, λίγο-πολύ έτσι ξεκίνησαν. Από χαμηλά, από ένα περίπτερο, από δύο ραπτομηχανές, από ένα ταμπλά. Γι’ αυτό λέμε να τον αφήσουν ελεύθερο και να τον βραβεύσουν.
Ο άνθρωπος έχει ιδέες. Τα κεφάλαια του λείπουν….
«Ε»


 
Νέες ταυτότητες τέλος…
 Υπομονή χρειάζεται για όποιον επιθυμεί να βγάλει αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο. Ο λόγος; Η ελληνική αστυνομία δεν έχει άλλο χαρτί και δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί καινούριο!
Έτσι το αρχηγείο έστειλε διαταγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα ασφαλείας αναφέροντας: «Δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθεια χαρτιού και αυτοκόλλητης ταινίας για την έκδοση ταυτοτήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα προμηθευτούμε νέα ποσότητα αλλά μετά από ένα μήνα και μέχρι να μοιραστούν οι νέες ποσότητες στα τμήματα δεν είμαστε σε θέση κανένας πολίτης να βγάλει ταυτότητα.»
Το αρχηγείο διατάζει τα τμήματα ασφαλείας μέχρι να προμηθευτούν και πάλι χαρτί να εκδίδουν μόνο τις απολύτως αναγκαίες ταυτότητες εάν και εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Κατά τ’ άλλα εξαγγέλλουν – τρομάρα τους – αλλαγές στην οργάνωση και τη δομή της αστυνομίας. Μια αστυνομία που δεν έχει εξοπλισμό, δεν έχει βενζίνη για τα περιπολικά και τώρα χαρτί για τις ταυτότητες, πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνεύσει στους πολίτες, και πόσο φόβο στους παράνομους;
Είναι για γέλια και για κλάματα…


 
Το κουίζ της ημέρας….
 Ποιος φωστήρας (τρομάρα του!!!), κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ή μάλλον κατά τον καυγά για την ανάρτηση του γλυπτού με διαστάσεις 1,20 Χ1,80 με την περιβόητη προσωπογραφία του Στεφάνου Ιωαννίδη στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων είπε και πολύ σοβαρά μάλιστα ότι πρέπει αποφανθεί και η τεχνική υπηρεσία του δήμου μήπως υπάρξει πρόβλημα στην στατικότητα του κτιρίου; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σχέση με τον κλάδο των Μηχανικών αλλά είναι δυνατόν να δημιουργήσει πρόβλημα στατικότητας μια προσωπογραφία μ’ αυτές τις διαστάσεις;
Μα τόσο άσχετος!!! Κι είναι και υποψήφιος!!!
Μ.Ξ.


 
 Απορρύπανση από τον υδράργυρο…
 Την Κυριακή τελικά έγινε η απορρύπανση του χώρου στην πάροδο Μπρωκούμη όπου έπεσε ο υδράργυρος κατά την μεταφορά μηχανήματος από το εργαστήριο του ΔΠΘ. Την απορρύπανση έκανε το ειδικό συνεργείο από Θεσσαλονίκη της ίδιας εταιρείας που είχε αναλάβει και τον καθαρισμό όταν τελικά (μετά από 10 μέρες)… διέρρευσε η είδηση ότι είχε προκληθεί χημικό ατύχημα σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Η απορρύπανση κρίνεται απαραίτητη για τυχόν υπολείμματα που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις και γι αυτό ακόμη είναι κλειστή η πάροδος με κάγκελα. Τώρα βέβαια 10 μέρες που ήταν εκεί ο υδράργυρος πέρασε από πάνω κόσμος και κοσμάκης … τώρα τους έπιασε ο πόνος…
Αλήθεια θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους;
Μ.Ξ.


 
Τον Τσέπελη πολλοί εμίσησαν τα ψηφουλάκια του όμως …ουδείς!
 Η αλήθεια να λέγεται…Όσο και αν κάποιοι τον θεωρούν πολιτικό βαρίδιο ο κ. Τσέπελης έχει ένα… «βάρος» υπολογίσιμο καθότι οι 1.800 ψήφοι που πήρε στις προηγούμενες εκλογές δεν είναι αμελητέοι ούτε τυχαίοι. Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να έχει δεμένες ψήφους ωστόσο στην Ξάνθη ζούμε και δεν γεννηθήκαμε χθες!!! Αυτό τον κάνει περιζήτητο «γαμπρό» …όμως αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η πρόσφατη δήλωση Κοντού του κλείνει την πόρτα στο συνδυασμό Δημαρχόπουλου! Τώρα του απομένει ο Μπένης. Για να δούμε θα δέσει το γλυκό;
Μ.Ξ.


 
Παρών στις εκλογές ο Σάββας Μελισσόπουλος
 Μπορεί να έφτασε στο ανώτερο σκαλί της διοικητικής ιεραρχίας στην εκπαίδευση της ΑΜΘ ο Σάββας Μελισσόπουλος, ως περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά δεν του έφυγε το μεράκι και η έννοια για τα αυτοδιοικητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μου ο κ. Μελισσόπουλος επιθυμεί και το σκέπτεται να’ ναι όχι απλά υποψήφιος σε συνδυασμό αλλά υποψήφιος επικεφαλής συνδυασμού. Βέβαια υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς οι απαιτήσεις και οι ευθύνες της θέσης του δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία που είναι επίσης ιδιαίτερα απαιτητική αλλά είναι γεγονός ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα και την επιθυμία για κάτι τέτοιο. Αλλά και αν ακόμη δεν τον δούμε επικεφαλής συνδυασμού μάλλον θα τον δούμε υποψήφιο Το πού είναι ένα καλό ερώτημα…
        Είναι αλήθεια ότι η πολιτική είναι σαράκι και αν το κολλήσεις δεν σου φεύγει εύκολα…
Μ.Ξ.  


 
Αυτό είναι μια πάρα πολύ καλή λύση
 Την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου έναντι χρηματικού ποσού που θα βεβαιώνει πως η εν λόγω επιχείρηση στηρίζει το θεσμό του καρναβαλιού -βάσει με τα δεδομένα του Ρεθύμνου- έφερε στο τραπέζι της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού ο Μανώλης Φανουράκης. Η αλήθεια είναι πως ο Δήμος χρόνια τώρα έψαχνε έναν τρόπο να εισπράττει ένα συμβολικό ποσό από τα μαγαζιά που αναμφισβήτητα επωφελούνται στο έπακρο τις ημέρες αυτές. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα δεδομένα του Ρεθύμνου, μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό θα ήταν ένας πάρα πολύ καλός τρόπος αρκεί να μπορέσει ο Δήμος να το περάσει στους πολίτες. Για παράδειγμα, στο Ρέθυμνο θεωρείται ντροπή να αρνηθείς να πάρεις το ειδικό σήμα και οι ίδιοι οι πολίτες σαμποτάρουν τα μαγαζιά που δεν το προμηθεύονται. Βέβαια, ο Δήμος Ρεθύμνης, για να ευχαριστήσει αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνει τις υπόλοιπες να συμμετέχουν, μοιράζει στους επισκέπτες της πόλης ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες ανά κατηγορία (π.χ. καφέ-bar, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια κ.τ.λ.). Άντε και στα δικά μας λοιπόν!
Γ.Τ.


 
Τον «έριξε» το ποτό
 Φαρδύς-πλατύς σωριάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής συμπολίτης μας μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς (σ.σ. πρώην Αγροτική) αναστατώνοντας τους περαστικούς. Όπως φαίνεται, ο κύριος τα έτσουξε λίγο παραπάνω και κάπου εκεί στα στραβοπατήματα τον πήρε κάτω. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο ένα και πιο συχνό και σε πολλές περιπτώσεις απαντάται ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που γεννά η οικονομική κρίση. Βέβαια, η πόλη ετοιμάζεται ψυχολογικά να ζήσει και άλλα τέτοια περιστατικά τις μέρες του καρναβαλιού. Ας ελπίσουμε η ιστορία να μας διαψεύσει!
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…