Σχόλια 27/2/2014

0
kritsinis 3
Ανέκρουσαν πρύμναν οι 58 μόλις είδαν το σταυρό (ευρωεκλογές). Ούτε δαιμονισμένοι να ήταν!


 
 Κι άλλος Θαν. Ξυνίδης
 Δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο να είναι μοναδικός Θανάσης Ξυνίδης ο δικός μας Ξανθιώτης δικηγόρος. Και μάλιστα να έχουν το ίδιο επάγγελμα, δικηγόρος και ο άλλος!
Μιλούμε για σύμπτωση άραγε ή συγγένεια; Πάντως για την ιστορία να πούμε ότι ο έτερος Θανάσης Ξυνίδης εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών στις πρόσφατες εκλογές.
Αυτά τα λίγα κι ελπίζουμε να βοηθήσαμε τον δικό μας Θανάση να μάθει για τον συνονόματο και συνεπώνυμό του.
«Ε»


 
 Δύο ΚΤΕΛ υπέρ της Ξάνθης
 Δύο γειτονικά ΚΤΕΛ, αυτά της Ροδόπης και της Καβάλας, διαφημίζουν την 24ωρη κάλυψη με δρομολόγια για το Καρναβάλι της πόλης μας.
Με το εύστοχο «Πάμε Ξάνθη – Πάμε Καρναβάλι» ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή 2 Μαρτίου τα δρομολόγια για να μεταφέρουν τους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη μας και μάλιστα με μειωμένο εισιτήριο.
Πράγματι είναι κινήσεις πολύ θετικές αυτές των δύο ΚΤΕΛ που σίγουρα θα βοηθήσουν ν’ αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών για τις γιορτές του καρναβαλιού.
Οι γείτονες έχουν καταλάβει χρόνια τώρα ότι το Καρναβάλι μας πως είναι μια καλή ευκαιρία να έχουν κι αυτοί κάποια σημαντικά οικονομικά οφέλη.
«Ε»


 
Οι συνομιλίες του Ερντογάν
 Συνομιλίες ηχογραφημένες που δημοσιοποιήθηκαν στην Τουρκία, καίνε τον πρωθυπουργό της χώρας Ερντογάν εάν αυτές είναι βέβαια γνήσιες. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, ήδη ο αρχιεισαγγελέας διέταξε να γίνει έρευνα εις βάρος του Ταγίπ Ερντογάν για διαφθορά. Αφορμή για την εξέλιξη αυτή, είναι οι ηχογραφημένες συνομιλίες με το γιο του για το πώς θα ξεφορτωθούν περίπου 1 δις δολάρια σε μετρητά.
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι οι συνομιλίες είναι «ψεύτικες και απολύτως αναληθείς». Το θέμα βέβαια θα ξεκαθαριστεί με τον έλεγχο που θα γίνει. Όμως το γόητρο του Ερντογάν, έτσι κι αλλιώς, έχει τρωθεί πάρα πολύ και η θέση του είναι επισφαλής, ενώ η Τουρκία όπως όλα δείχνουν, οδηγείται σε μια νέα περίοδο αστάθειας με απρόβλεπτες εξελίξεις.
«Ε»


 
Σενάρια εκλογικά
 Ερώτημα επίκαιρο: Στις εκλογές επιτρέπονται όλα; Όπως στον έρωτα; Αθέμιτα, ανήθικα, ψεύτικα και υπερβολικά; Εμείς θέτουμε το ερώτημα με αφορμή δύο διαδόσεις που έσκασαν μύτη πριν λίγο καιρό. Η πρώτη για την υγεία του Άρη Γιαννακίδη και η δεύτερη για δημιουργία ενός νέου πόλου υποψηφιότητας υποψηφίων από Παυλίδη και Γιαννακίδη.
Και για μεν το θέμα της υγείας Γιαννακίδη, είναι μεν υπαρκτό αλλά με πολύ μικρή σημασία και βαρύτητα. Με μια ξεκούραση κατ’ οίκον όλα θ’ αποκατασταθούν και η καρδιά θα δουλεύει ρολόι. Οι υπερβολές όμως ότι θα παραιτηθεί, ότι είναι σοβαρά κλπ είναι υποβολιμαίες.
Τώρα ως προς τις διαρροές. Από την πλευρά του ο Παυλίδης τις διέψευσε αμέσως και κατηγορηματικά. Φάνηκε πως όλα ήταν σκηνοθετημένα για να δημιουργηθεί αρνητική εικόνα εις βάρος του συνδυασμού. Κι εδώ υπήρξαν σενάρια κατασκευασμένα.
Άρα, το ερώτημα παραμένει: Επιτρέπονται όλα στις εκλογές; Εμείς απαντάμε ευθαρσώς μ’ ένα ΟΧΙ!
«Ε»


 
Συμμαχίες
 Η εποχή που διανύουμε, είναι εποχή συμμαχιών. Άρα ευνοεί η εποχή και κάθε συμμαχία που βέβαια θα έχει στα συστατικά, τις αρχές και θέσεις που θα προσεγγίζουν προς τον άλλο πόλο. Ήδη το γεγονός των συμμαχιών είναι ορατό. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ίδια τη χώρα μας. Είναι προφανές πως το ίδιο θα συμβεί και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές όπως και Περιφερειακές.
Θα υπάρξουν συμμαχίες διότι αυτό θα απαιτήσουν οι συγκυρίες. Και εν όψει των συμμαχιών λοιπόν, φρόνιμο είναι να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από κάποιους που θέλουν να πολώσουν το εκλογικό κλίμα. Θ’ αποβεί εις βάρος της πλευράς που υποτίθεται ότι στηρίζουν. Στην ουσία την απομακρύνουν, από την όποια συμμαχία.
Συμμαχία βέβαια με συμφωνίες αρχών και συμβιβασμών. Οι φανατισμοί εδώ δεν χωρούν.
«Ε»


 
Αγανάκτηση Κριτσίνη
 Ο άνθρωπος έχει δίκιο. Για τον Κριτσίνη ο λόγος. Που κάθε μέρα είναι υποχρεωμένος να διαψεύδει τις διάφορες φήμες ότι αποχώρησε από τη ΝΔ, ότι πήγε στους ΑΝΕΛ, ότι δεν υποστηρίζει Γιώργο Παυλίδη και διάφορα τέτοια ανυπόστατα κατ’ αυτόν.
Προσωπικά τον πιστεύω και δέχομαι την ειλικρινή λειτουργία του Σάκη για τις εκλογολογίες των ημερών. Μένω δε στη δήλωσή του «κάθε μέρα διαψεύδω διάφορα δημοσιεύματα, έλεος, έχω και δουλειές που προέχουν την περίοδο αυτήν».
-Αγαπητέ Κριτσίνη, θα πρέπει να κατάλαβες πως η πολιτική έχει μεν δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα, έχει όμως και αρνητικά. Κι ένα από αυτά είναι τα σενάρια από διάφορες πηγές, έτσι ανεξέλεγκτες και απίθανης έμπνευσης…
«Ε»


 
Το ΙΚΕΑ
 Ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς το συγκρότημα του νέου ΙΚΕΑ που δημιουργείται κοντά στον κόμβο Ιάσμου. Ήδη έχουν στηθεί οι μεταλλικές κατασκευές του κτιρίου που σ’ αυτές θα «δεθούν» τα πάνελ για να δημιουργηθούν τα πλαϊνά μέρη. Σύμφωνα με τους ρυθμούς εργασίας του εργοταξίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο συγκρότημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι το Πάσχα.
Τώρα ως προς το εάν η παρουσία του πολυκαταστήματος θα επηρεάσει τη λειτουργία των ομοειδών καταστημάτων στην περιοχή μας, αυτό είναι περισσότερο από σίγουρο. Εξάλλου το ίδιο θα συμβεί και στη γειτονική Κομοτηνή, γι’ αυτό και επιλέχτηκε ως χώρος ανέγερσης το μέσον των δύο νομών.
«Ε»


 
Ο δάκος την έφαγε τελικά την ελιά
 Αποχώρησαν τελικά οι 58 από την Ελιά, αρνούμενοι να συνεργαστούν στις ευρωεκλογές για ένα μεγάλο σχήμα της Κεντροαριστεράς. Την απόρριψη μετά πολλών επαίνων της συνεργασίας τους με την ελιά ανακοίνωσε στον Ε. Βενιζέλο ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας των 58 Γιάννης Βούλγαρης. Η πρωτοβουλία των 58 αποφάσισε τελικά να μην λάβει μέρος ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, ούτε και στην συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και την Οργανωτική Επιτροπή αλλά να συμμετέχουν ως παρατηρητές!
Έτσι χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία να μετρήσει η Κεντροαριστερά τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές. Η παροιμία “κακό χωριό, μικρό χωριό” φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το κλίμα μεταξύ των 58 και του Βενιζέλου δεν ήταν καλό το τελευταίο διάστημα, λόγω της συμφωνίας του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για την εισαγωγή του σταυρού στις ευρωεκλογές.
Έτσι, για να μην χαλάσουν περισσότερο τις καρδιές τους αποφάσισαν μακριά κι αγαπημένοι…


 
Σιγά το εθνικό μυστικό!
 Η άρνηση ορισμένων Διευθυντών Λυκείων να κοινοποιήσουν τον αριθμό -όχι ονόματα και προσωπικά στοιχεία- των μαθητών που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Μάιο, μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο τραγική και γελοία. Κάποια στιγμή οι ευθυνόφοβοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το μέλλον των παιδιών είναι κάτι που αφορά τους πολίτες, καθώς μιλάμε για τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους. Ας «φτύσουν» επιτέλους την καραμέλα «αυτά είναι προσωπικά δεδομένα» και ας συνεργαστούν για την έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, όπως κάνουν άριστα οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Επιπλέον, η άρνηση τους κάνει κακό μόνο στο σχολείο και στους ίδιους τους μαθητές τους.
Γ.Τ.


 
Βάζουμε και επίσημα τις μάσκες μας!
 Μπήκαμε για τα καλά στους ρυθμούς του καρναβαλιού και οι Ξανθιώτες φόρεσαν τις μάσκες τους, μεταμορφώθηκαν με την αγαπημένη τους στολή και πήραν σβάρνα τα μασκέ πάρτι. Η πόλη γέμισε από πριγκίπισσες, καουμπόηδες, σπανιόλες, κλόουν και ότι άλλο ονειρεύονται να γίνουν οι μικροί μπόμπιρες. Bal d’ enfant και καρναβαλικά πάρτι πλημμύρισαν κάθε γωνιά της πόλης με latin ρυθμούς ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους. Αφήστε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας και διασκεδάστε με την ψυχή σας. Εξάλλου φέτος μάλλον το έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…