Σχόλια 26/2/2014

0
Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού για ετεροδιοίκηση Δευτέρου Βαθμού.
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 Όλα πάνε ρολόι
 «Όλα πάνε ρολόι» λοιπόν μέχρι στιγμής για την καρναβαλική περίοδο που ήδη διανύουμε. Καλό και ευχές έτσι να συνεχιστεί η ιστορία αυτή που δίνει δημοσιότητα και χρήμα στην πόλη μας.
Ήδη οι εκδηλώσεις είναι καθημερινές με αρκετή συμμετοχή συμπολιτών, οι καρναβαλικοί σύλλογοι είναι έτοιμοι επίσης για τη μεγάλη παρέλαση και το ζητούμενο είναι ένα: Ο καιρός.
Εάν και αυτός ο παράγοντας λειτουργήσει θετικά, είναι βέβαιο πως και η φετινή περίοδος θα καταγραφεί στις επιτυχούσες και μάλιστα χωρίς πολλά έξοδα εκ μέρους του δήμου. Ο στρατηγός καιρός λοιπόν θα καθορίσει πολλά.
Οι νέοι πάντως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα είτε βρέξει, είτε χιονίζει ή κάνει κρύο!
«Ε»


 
Υπάρχουν και θάνατοι
 Δεν είναι το μόνο άτομο που τραυματίσθηκε από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να κλέψει μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και νεκροί από τη δράση αυτών των ανθρώπων.
Τους οποίους βέβαια παίρνουν μαζί τους φεύγοντας οι υπόλοιποι της σπείρας και βέβαια βρίσκουν μετά μια δικαιολογία για να γίνει η ταφή.
Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των δραστών αυτής της κατηγορίας είναι Ρομά, όπως και αυτός στο Διδυμότειχο που στάθηκε τυχερός και την γλύτωσε. Πάντως οι άνθρωποι αυτοί που κλέβουν μετασχηματιστές για να πουλήσουν το χαλκό, έχουν γίνει μάστιγα για τη ΔΕΗ!
Η δε οικονομική ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Την οποία επιβαρύνεται η ΔΕΗ αλλά τελικά πληρώνουμε εμείς.
«Ε»


 
Περί πολιτισμού των υποψηφίων
 Οι γιορτές της περιόδου και οι χοροί και τα πανηγύρια είναι για μερικούς υποψήφιους μια καλή ευκαιρία – κατά τη δική τους εκτίμηση – να εμφανιστούν, να κάνουν λεζάντα και να πουν δυο λόγια. Έτσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν πόντους έναντι των ανθυποψηφίων τους.
Τραγικό λάθος. Όταν όλοι αυτοί (όσοι και όποιοι είναι) χρόνια δεν έχουν παραστεί, δεν έχουν παρακολουθήσει μια πολιτιστική εκδήλωση και το κάνουν ξαφνικά, ε, τότε κοροϊδεύουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά όλους τους υπόλοιπους που γνωρίζουν ότι χρόνια ολόκληρα απουσίαζαν όχι μόνο σαν ακροατές, αλλά κυρίως ως συμμέτοχοι στον Πολιτισμό. Τον οποίο ανακάλυψαν ξαφνικά παραμονές εκλογών…
«Ε»


 
Καταδικασμένα παιγνίδια
 Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει στην αρχή, στη φάση εύρεσης των υποψηφίων, το φαινόμενο κάποιος ή κάποιοι να ζητούν μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων, να «βγουν» από τη σχετική λίστα για προσωπικούς λόγους.
Ένας βασικός λόγος είναι οι διάφορες πιέσεις που ασκούνται σε προσωπικό επίπεδο φορτικά αλλά και πιεστικά. Πολλές δε φορές αυτό ασκείται και με ανήθικα μέσα και τακτικές.
Μάλιστα παρόμοιο φαινόμενο είχαμε και πρόσφατα στην Ξάνθη, γεγονός που δεν τιμάει αυτόν που άσκησε τις πιέσεις για να «φύγει» από το συνδυασμό και να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις.
Τακτική παλιά και γνώριμη και κάθε εκλογές εμφανιζόμενη. Τερτίπια καταδικασμένα στη συνείδηση των περισσοτέρων.
«Ε»


 
 Επιστρέφει το ανθυγιεινό επίδομα στο δημόσιο!
 «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» ή καλύτερα «τον αράπη κι΄ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Αυτές οι λαϊκές ρήσεις έρχονται στο μυαλό του καθενός μας όταν ακούει ότι επιστρέφει το ανθυγιεινό επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων. Και μην τολμήσει κανείς να κάνει την πονηρή σκέψη ότι αυτό γίνεται λόγω των εκλογών; Σώπα βρε αδερφέ! Το διευκρίνισε το υπουργείο οικονομικών άλλωστε ότι αφορά σε λίγους υπαλλήλους και πρόκειται να αρθούν αδικίες. Ε, ναι βρε παιδί μου. Τους αδικήσαμε τους ανθρώπους και ντροπή μας. Από ευαισθησία το κάνουν.
Αν όντως είναι τόσο πολύ ευαίσθητοι γιατί δεν κάνουν κάτι για τους άνεργους, τους συνταξιούχους των 400 και 500 ευρώ, τους πολίτες που αυτοκτονούν εξαιτίας της κρίσης; Σ’ αυτούς δεν έπρεπε να μοιραστεί το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα;»
Και όλοι οι απλοί πολίτες φυσικά διερωτώνται για άλλη μια φορά: Μα τι στο καλό έχουν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και τόσο τους φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί προσλαμβάνουν τόσους πολλούς οδηγώντας τη χώρα στο γκρεμό; Γιατί τους δίνουν πάντα αυξήσεις λίγο πριν τις εκλογές και υπέρογκα εφάπαξ που δεν δικαιούνται; Και οι άλλοι, οι υπόλοιποι πολίτες τι είναι, παιδιά ενός κατώτερου Θεού;
Αλλά η πολιτική τάξη αυτής της χώρας έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται, σαράντα χρόνια τώρα. Με προσλήψεις, ρουσφέτια και συντεχνιακά δωράκια λίγο πριν τις εκλογές. Μοναδικό τους μέλημα το πώς θα επανεκλεγούν. Κι ας πάει κατά διαόλου η χώρα.
Άραγε τι θα πουν στη τρόικα που ήρθε για έλεγχο γι’ αυτό; Πώς θα δικαιολογήσουν τα ρουσφέτια τους;


 
Κακούργημα πλέον η δωροδοκία
 Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα της δωροδοκίας για πολιτικούς και πολίτες, στο νέο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε διαβούλευση. Έτσι πλέον τόσο οι δωροδοκούντες, όσο και οι δωροδοκούμενοι θα αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 10- 20 ετών, ανάλογα με το ωφέλημα! Επιπλέον προβλέπεται και δήμευση των παράνομων περιουσιακών στοιχείων, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κλπ. Από τις ποινές αυτές δεν κανένας κρατικός λειτουργός, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Καιρός ήταν να μπει η διαφθορά σ’ αυτή τη χώρα στη σωστή της διάσταση. Την κακουργηματική!


 
Οδηγίες προς υποψηφίους δημάρχους…
 Δυο σοφές – και κατά την γνώμη μου – συμβουλές μου’ πε να μεταφέρω προς τους υποψηφίους δημάρχους κάποιος που έχει φάει εκλογές με το κουτάλι… και όποιος θέλει ας τις λάβει υπ’ όψιν του! Πρώτη συμβουλή: Προσέξτε καλά ποιους θα βάλετε υποψήφιους στο συνδυασμό σας γιατί στη δεύτερη Κυριακή θα παίξει καθοριστικό ρόλο αυτό. Δεύτερη συμβουλή: (Κατ’ εκτίμηση του ιδίου): Στη δεύτερη Κυριακή θα εκλεγεί αυτός που στο ψηφοδέλτιό του θα έχει περισσότερους υποψηφίους από την μειονότητα σε εκλόγιμη θέση. Και ο νοών νοείτω…Δεδομένου πως γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ψηφίζει η μειονότητα!
Μ.Ξ.


 
Αρχίζει να ξεδιαλύνει το τοπίο στο συνδυασμό «Νέα Εποχή»…
 … του πρώην δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο. Όλα δείχνουν ότι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη είναι ο Κώστας Δαλάτσης, ο οποίος φαίνεται διατιθέμενος να προχωρήσει αν προηγουμένως εξασφαλίσει τη στήριξη τουλάχιστον της πλειοψηφίας αν όχι σύσσωμης της παράταξης που θα ήταν το ιδανικό. Παραμένει ζητούμενο αν όλοι οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές του θα τον στηρίζουν και θα μπουν στον συνδυασμό του. Μαθαίνω ότι ο Χρήστος Δελής θα’ ναι μαζί αλλά αίνιγμα παραμένει τι θα κάνει ο Μάκης Τσιλιγγίρης. Επίσης ακούγονται φήμες ότι θα υπάρξουν διαρροές προς τον συνδυασμό της Μαρίας Καραλευθέρη. Μάλιστα λέγεται ότι ο Κώστας Μακρίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιό της
Μ.Ξ.


 
Δημοσκοπήσεις ως το τέλος
 «Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real o υπουργός Εσωτερικών
Όπως υπογράμμισε ο Γ. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Ο περιορισμός των 15 ημερών έχει αρθεί στις περισσότερες δημοκρατικές χώρες του κόσμου και όπως συμβαίνει πολλάκις η Ελλάδα έρχεται και πάλι καθυστερημένη. Τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές δε θα έχουμε το φαινόμενο της σωρείας φημών μυστικών δημοσκοπήσεων μέχρι και την ημέρα των εκλογών!
Ε.Δ.


 
Τους ξεβόλεψε η Πολεοδομία…
 Οι κάτοικοι της οδού «Καπνεργατών» ξεβολεύτηκαν τον τελευταίο καιρό, καθώς στις καπναποθήκες μεταφέρθηκε η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, η οποία έθεσε σε λειτουργία την μπάρα του αυλόγυρου. Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να δεσμευτούν οι θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στο οικόπεδο και που παρέμεναν ανοιχτές για τους κατοίκους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Γ.Τ.


 
Ένα πραγματικό τραπέζι αγάπης
 Μια κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς έκανε ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Κρήτη, το οποίο έδωσε το καλό παράδειγμα χαρίζοντας το φαγητό του γάμου τους και την γαμήλια τούρτα στους φτωχούς. Το ζευγάρι αφού ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το περασμένο Σάββατο ζήτησε από την ομάδα αλληλεγγύης να το βοηθήσει να μοιραστούν τα φαγητά σε πενήντα οικογένειες που το είχαν ανάγκη. Η κίνηση αυτή συγκίνησε την τοπική κοινωνία, η οποία ευχήθηκε στο ζευγάρι να έχει βίον ανθόσπαρτον και να συνεχίσει να κάνει αγαθοεργίες.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…