Σχόλια 25/2/2014

0
Θα ζυγίζουν λέει το ψωμί αλλά και εμάς μόλις το φάμε για να μας φορολογήσουν.
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Κανείς δεν θέλει χρίσμα!
 Κάποτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες (εκλεγμένοι), Περιφερειάρχες, επιζητούσαν το χρίσμα από το κόμμα. Συνήθως τα δύο μεγάλα. ΠΑΣΟΚ ( τότε) και ΝΔ.
Τα χρόνια πέρασαν, τα κόμματα με δική τους ευθύνη έχασαν τη λάμψη τους και απαξιώθηκαν στην κοινή γνώμη. Μάλιστα αυτό έγινε τόσο έντονα που κάποιοι υποψήφιοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για χρίσμα και άλλα σχετικά.
Σήμερα συζητούν απλά για «στήριξη»! χρίσματα συνεχίζουν να δίνουν κάποια αριστερά κόμματα και μεμονωμένα η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα σε κάποιους υποψήφιους κυρίως Περιφερειάρχες. Κι εκεί όμως σιγά-σιγά μειώνονται τα χρίσματα.
Μάλιστα κάποιοι πρώην υποψήφιοι με χρίσμα τότε, σήμερα αποποιούνται μετά μανίας κάθε παλιά τους σχέση με το κόμμα που τους στήριζε και καλούσε τα μέλη να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.
Αυτά παλιά. Σήμερα, οι πιο πολλοί σφυρίζουν τάχα αδιάφορα. Κυρίως οι πρώην εκλεκτοί των κομμάτων, αλλά τα γεγονότα είναι πρόσφατα.
Τέλος πάντως, ας είναι κι έτσι. Είναι ένα βήμα προς τα μπρος.
«Ε»


 
Εντείνονται οι επαφές
 Σε εντατικούς ρυθμούς κινούνται οι επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών και οι άμεσοι συνεργάτες τους. Στόχος να κλείσουν σιγά-σιγά οι συνδυασμοί από άποψη υποψηφιοτήτων που είναι και το ζητούμενο στη φάση αυτή.
Κι επειδή οι συνδυασμοί είναι επτά μέχρι στιγμής, είναι λογικό να υπάρχει και μεγάλη κινητικότητα. Μέχρι που θα κλείσει το κεφάλαιο αυτό και θα ανοίξει το άλλο με τις ομιλίες και τις επαφές με τους ψηφοφόρους.
Θα’ χουμε αρκετό ενδιαφέρον από δω και πέρα.
«Ε»


 
Αλλάζει η Πλατεία Ελευθερίας
 Ο κύβος ερρίφθη και οι αλλαγές στην πλατεία Ελευθερίας είναι δεδομένες πλέον μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μάλιστα η δημοπρασία θα γίνει στις 18 Μαρτίου ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2 εκ. ευρώ.
Μαζί με την πλατεία, παρεμβάσεις και αλλαγές θα γίνουν και στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής αγοράς και των κόμβων που βρίσκονται γύρω. Είναι προφανές ότι το έργο θα υλοποιηθεί επί των ημερών της νέας δημοτικής αρχής, η οποία μάλιστα θα το υλοποιήσει χωρίς δυνατότητες αλλαγών.
Και μια πρότασή μας: Δεν θα πρέπει να γίνει μια μακέτα του όλου έργου για να λάβουν οι συμπολίτες κάποια γνώση το πώς θ’ αλλάξει η πλατεία από τις νέες παρεμβάσεις;
«Ε»


 
Κοσκινίζουν ακόμη…
 Ο Μίχογλου ετοιμάζεται για τις εκλογές χωρίς προβλήματα απ’ ότι φαίνεται, η Καραλευθέρη επίσης ετοιμάζεται χωρίς δηλώσεις, προτιμώντας τη δουλειά από τα λόγια και ο συνδυασμός «Νέα Εποχή» ψάχνει να βρει τον αρχηγό του.
Το «ψάξιμο» διαρκεί καιρό τώρα και μάλλον αυτή η καθυστέρηση στο τέλος θ’ αποβεί εις βάρος τους, γιατί το πολύ το «κύριε ελέησον» όπως λέει ο λαός μας, το βαριέται και ο παπάς.
Γι’ αυτό ή θ’ αποφασίσουν να ζυμώσουν ή θα συνεχίζουν να κοσκινίζουν!
Η κάποτε πολύ ισχυρή παράταξη Χατζηευαγγέλου μάλλον θ’ αποτελέσει παρελθόν. Εκτός κι αν γίνει κάτι ξαφνικό, αλλά αυτό φαίνεται κάπως δύσκολο.
«Ε»


 
Λέμε ναι, σε βιβλία και βιβλιοπωλεία
 Καταθέτουμε ταπεινά τη γνώμη μας για το θέμα της ενιαίας τιμής βιβλίου. Συντασσόμαστε λοιπόν με τους βιβλιοπώλες που ζητούν να μείνει ως έχει το θέμα κι όχι το βιβλίο να γίνει σαν προϊόν Σούπερ Μάρκετ από τα γνωστά μεγαθήρια του χώρου.
Τα οποία στην αρχή, εάν εφαρμοστεί το μέτρο, θα πωλούν φθηνότερα μέχρι να κλείσουν τα μικρά βιβλιοπωλεία. Και μετά βέβαια, θ’ ανεβάσουν τις τιμές όσο θέλουν.
Και κάτι τελευταίο: Το βιβλίο δεν είναι σε καμία περίπτωση είναι συνηθισμένο προϊόν, για να μπει στο καρότσι. Το βιβλίο και το βιβλιοπωλείο είναι ένας άλλος κόσμος που υπάρχει σε ένα διαφορετικό χώρο και προσφέρει κάτι μοναδικό.
Γι’ αυτό και θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στον μικρό, ζεστό, οικείο χώρο του.
«Ε»


 
Δυο θάνατοι
 Δύο θανάτους είχαμε την περασμένη εβδομάδα. Από την οικογένεια των Εθελοντών Αιμοδοτών η πρώτη. «Έφυγε» από κοντά μας ο πρώην πρόεδρος Παντελής Αγγελίδης, ο οποίος κι αυτός επί σειρά ετών, βοήθησε στην ανοδική πορεία του Συλλόγου. Εκτός των άλλων έστειλε τα συλλυπητήρια στους οικείους του ο ιδρυτής-επίτιμος Πρόεδρος Λευθέρης Μακρίδης. Ο Παντελής Αγγελίδης «έφυγε» νέος, αφήνοντας πίσω του σύζυγο και παιδιά. Υπήρξε αγαπητός και άνθρωπος απλός, με προσφορά στα κοινά.
Ακόμη, πέθανε και κηδεύεται σήμερα στην Αθήνα ο συμπολίτης μας Κώστας Πρωϊκάκης, ετών 49. Απασχολούμενος ως Χημικός Μηχανικός σε ιδιωτική εταιρεία 220 Εργατοτεχνικών, στην οποία οι ιδιοκτήτες πατέρας και γιος ήσαν και αυτοί Χημικοί Μηχανικοί. Κατέστη στέλεχος της επιχείρησης με ιδιαίτερα θετικές παρατηρήσεις από τον εργοδότη του.
Αφήνει πίσω του σύζυγο, δύο αγόρια και τους γονείς του Σταύρο Πρωϊκάκη και Στέλλα Εξάρχου.
«Ε»


 
 MKO ψάχνει εθελοντές να διαμαρτύρονται στις Σκουριές!
 Οι ΜΚΟ στην Ελλάδα, όπως ανακαλύψαμε εσχάτως, αναλαμβάνουν παντός είδους έργα. Από το να φτιάχνουν ντοματοπελτέ στη Νικαράγουα, ραδιόφωνα στην Κούβα, αλλά και διοργανώσεις διαδηλώσεων! Για καλό σκοπό πάντα. Έναν τέτοιο ιερό σκοπό υπηρετούν δύο ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα, μία βελγική και μία ελληνική. Και ποιος είναι ο ιερός αυτός σκοπός; Η οργάνωση διαδηλώσεων κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές!
Οι δύο αυτές ΜΚΟ, μία ελληνική και μία βελγική, έχουν συμπράξει για ν’ αναλάβουν την υλοποίηση «δραστηριοτήτων» στη Χαλκιδική κι αναζητούν μέσω της ιστοσελίδας τους να προσλάβουν με πεντάμηνη σύμβαση έναν εθελοντή, του οποίου θα καλύψουν έξοδα μέχρι 636 ευρώ το μήνα, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ
Οι υποχρεώσεις του ατόμου αυτού θα είναι να υποστηρίζει καθημερινά την λειτουργία της Οργάνωσης, να ενισχύει το δίκτυο με άτομα που αντιτίθενται στην εξόρυξη, να παρακολουθεί τις ιστοσελίδες και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να παρακολουθεί τις ειδήσεις σχετικά με την εξορυκτική βιομηχανία και ειδικότερα την εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα, να δημιουργεί λόμπι και αρχεία σχετικά με την εξορυκτική δραστηριότητα στην Ελλάδα και να προετοιμάζει και οργανώνει δράσεις κατά της εξόρυξης χρυσού στη χώρα!
Δηλαδή, επιδοτείται μία ελληνική ΜΚΟ από το ελληνικό δημόσιο για να συμπράξει με κάποια ξένα συμφέροντα, προκειμένου να εμποδίσουν μία επένδυση την οποία το ίδιο το ελληνικό δημόσιο έχει εγκρίνει!
-Αθάνατο ελληνικό δημόσιο! Δε σταματάς να μας εντυπωσιάζεις με την ασυδοσία σου!


 
Γιατροί και πρωτοβάθμια υγεία στην Ξάνθη
 Καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του αναφορικά με την αναμόρφωση του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας. Καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και σε κάθε περίπτωση να εκδηλώνει τους προβληματισμούς του για τις μεθόδους, αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης. Όμως το γεγονός ότι η Ξάνθη διαθέτει μόλις επτά γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και μόνο σε περιορισμένες ειδικότητες δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι μία επιλογή των γιατρών της Ξάνθης, που έχει και πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα. Νομίζω αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουν κάποιοι στο μυαλό τους και κυρίως όσοι εγείρουν αντιδράσεις.
Ε.Δ.


 
Υπομονή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής
 Αν και οι μικροί μπόμπιρες είχαν ξεσηκωθεί και ετοιμαστεί για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση «Mundialito» ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Έτσι, τα χορευτικά τρενάκια θα ξεκινήσουν στο ρυθμό του κεφιού για την χώρα του καρναβαλιού το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30.
Οι μαθητές των σχολείων του νομού με την ευθύνη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων θα ζήσουν για πρώτη φορά το κέφι της Αποκριάς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου & Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, πλαισιωμένοι με ξυλοπόδαρους, κλόουν, ζογκλέρ και 50 πουλιά κούκλες. Καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία θα ζήσουν μια μοναδική στιγμή χαράς με διαγωνισμούς, θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, που έχει οργανώσει η ομάδα «ΚΟΠΕΡΤΙ».
Γ.Τ.


 
Πολυτέλεια το ταξίδι στο εσωτερικό…
 Παρά την οικονομική κρίση οι ξενοδόχοι της Ξάνθης δεν βάζουν νερό στο κρασί τους και πουλάνε τις υπηρεσίες τους αρκετά ακριβά, την περίοδο του καρναβαλιού, προσπαθώντας να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση για να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» της υπόλοιπης χρονιάς. Έτσι, αν και τα δωμάτια γέμισαν, τα ταμεία της υπόλοιπης αγοράς θα μείνουν άδεια, καθώς οι επισκέπτες θα προσπαθήσουν να κόψουν από όπου μπορούν, για να καλύψουν τα έξοδα της διαμονής τους.
Γ.Τ.


 
Η Εύα Τσακίρη αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Ξάνθης
Σ’ ένα πολύ γνώριμό της χώρο κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη. Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η κα Τσακίρη γίνεται αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Ξάνθης αντικαθιστώντας τον Γρηγόρη Ακριβόπουλο. Έτσι τώρα ο Διοικητής κ. Πάσχου και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τσακίρη καλούνται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα ζέοντα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι η κα Τσακίρη διετέλεσε παλαιότερα διοικητής του νοσοκομείου και από εκεί μεταπήδησε στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Άρα το θέμα το κατέχει πολύ καλά καθότι και επαγγελματικά ανήκει στο χώρο της υγείας.
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και …κουράγιο γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο νοσοκομείο Ξάνθης!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …