Σχόλια 19/2/2014

0
agelada
Μ.Κ.Ο. – Ναρκοπαιδεία
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Η Ελλάδα – αγελάδα
 Τίποτε πλέον δε μας ξαφνιάζει σ’ αυτήν τη χώρα. Μίζες, κομπίνες, λαδώματα, λαμογιές κάθε μορφής και επιπέδου. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο και τελειωμό δεν έχουν πλέον. Γι’ αυτό και εμείς συνηθίσαμε κάθε τόσο να μαθαίνουμε για ένα νέο σκάνδαλο και να μην εκπλησσόμεθα.
Φρέσκο σκάνδαλο, και προφανώς όχι τελευταίο, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που θα έβγαζε τις νάρκες από διάφορες πρώην εμπόλεμες χώρες. Κάποιοι γνωστοί του Γιώργου Παπανδρέου, έστησαν ένα πολύ αποδοτικό μαγαζί και εισέπραξαν εννέα (9) ολοστρόγγυλα εκατομμύρια ευρώ!
Το ωραίο της όλης υπόθεσης; Δεν έβγαλαν ούτε μία νάρκη. Φωτογραφίες πήγαιναν πως δήθεν έβγαζαν νάρκες και τσέπωναν τα εκατομμύρια. Έτσι χωρίς ντροπή και τσίπα, κάποιοι που τους είχε ανατεθεί η ευθύνη των ΜΚΟ, μοίραζαν δεξιά-αριστερά τα χρήματα χωρίς να κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους. Είχαν βρει οι άνθρωποι έναν ξεκούραστο και γρήγορο τρόπο για να βγάλουν χρήματα.
-Ε ρε Ελλαδίτσα, τι αγελαδίτσα ήσουν που σε άρμεγαν τόσοι και τόσοι…
«Ε»


 
Η ντροπή των δημοτικών εκλογών
Όλοι ή σχεδόν όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί αλλά και οι Περιφερειακοί θα μιλήσουν και θα επικαλεστούν τη Δημοκρατία και άλλα ηχηρά παρόμοια. Όμως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου δημοκρατικό να εξαγοράζεις τη συνείδηση του ψηφοφόρου έναντι ενός χρηματικού ποσού.
Λόγια πολλά θα λεχθούν και άλλα θα αποτυπωθούν σε πολυτελή φυλλάδια. Όμως στην πράξη θα γίνουν άλλα. Θα σχεδιαστούν πλάνα εξαγοράς, θα μετρηθούν ψηφοδέλτια, θα υπάρξουν συμφωνίες και στρατηγικές για το πώς θα οριοθετηθεί η εξαγορά για να γίνει πράξη στην κάλπη.
Το παιγνίδι είναι γνωστό και χρόνια τώρα επαναλαμβανόμενο. Όπως γνωστά είναι και τα «γήπεδα» που παίζεται. Δροσερό, Πούρναλικ, Κασκανές και άλλοι περιφερειακοί οικισμοί. Η απόλυτη ξεφτίλα και ξεπεσμός ανθρώπων και συνειδήσεων.
Εδώ η δημοκρατία σκύβει το κεφάλι της, κοκκινίζει από ντροπή και δακρύζει.
«Ε»


 
Ποιος ευθύνεται;
 Και βέβαια υπάρχει γι’ αυτό το κατάντημα ένα ερώτημα: Ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την υπόθεση; Αυτός που υποκύπτει στην εξαγορά ή αυτός που την προκαλεί;
Πολλοί θα έχουν επιχειρήματα για τις ευθύνες της πρώτης περίπτωσης, αρκετοί για τη δεύτερη. Όλοι δικαιολογούν (τα αδικαιολόγητα εν πολλοίς) κι έτσι διαιωνίζεται μια κατάσταση που βολεύει και τους μεν αλλά και τους δε. Και οι εξαγορασμένες ψήφοι διαμορφώνουν το αποτέλεσμα το εκλογικό από τη μια πλευρά και από την άλλη, αυτού του επιπέδου ο ψηφοφόρος έχει την ίδια βαρύτητα η ψήφος του με των υπολοίπων.
Άδικο και αντιδημοκρατικό. Όπως άδικο να στερηθούν του δικαιώματος ψήφου και οι κάτοικοι του Δροσερού.
Άρα; Κάτι θα πρέπει να γίνει. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Για το καλό της δημοκρατίας και της σοβαρότητας της εκλογικής διαδικασίας.
«Ε»


 
Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» στους βενζινοπώλες
 Αντιμέτωποι με πρόστιμα «φωτιά» ύψους 100.000 ευρώ, θα βρεθούν από την 1η Απριλίου 2014 οι βενζινοπώλες που αρνούνται να συνδέσουν τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους, με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. «Το κατενάτσιο των πρατηριούχων τελειώνει εδώ» τονίζει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως οι βενζινοπώλες κρατούν διαρκώς καθυστέρηση και με διάφορες δικαιολογίες, προσπαθούν να αποφύγουν τη διασύνδεση με την ΓΓΠΣ.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα πως έως τις 3 Μαρτίου, οι εγκαταστάτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλα τα τεστ σύνδεσης, ώστε στις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων, να είναι συνδεδεμένα on line, με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


 
Υποψήφιος στην Κύπρο ο Καρατζαφέρης;
 Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Κύπρο στις ευρωεκλογές συζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με αποκάλυψή του σε κυριακάτικη εφημερίδα!
Μετά τη λήξη της θητείας του σημερινού ευρωκοινοβουλίου, όπου το ΛΑΟΣ έχει σήμερα ευρωβουλευτές και την σίγουρη αποτυχία του, το κόμμα θα είναι ουσιαστικά νεκρό, δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Έτσι ο Γ. Καρατζαφέρης προκειμένου να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο, αποφάσισε να στραφεί προς Κύπρο μεριά. Εκεί θεωρεί ότι μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος τα εθνικοπατριωτικά του κελεύσματα, βρήκε και την ευκαιρία με το νέο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού, μιας κι εδώ στην Ελλάδα ο πολιτικός του χώρος έχει πλέον αλωθεί από Χ.Α. και ΑΝΕΛ.
Ο Καρατζαφέρης δήλωσε συγκεκριμένα: «θα κατέβω αυτές τις ημέρες στην Κύπρο να δω ανθρώπους που υποστηρίζουν το «όχι», να συναντήσω ανθρώπους που έχουν αυξημένο πατριωτικό αίσθημα και από εκεί και πέρα είναι όλα ανοικτά στο να λειτουργήσουμε σαν ισχυρή «τροχοπέδη» σε αυτό το εθνικό ολίσθημα».
Αφού έσωσε λοιπόν την Ελλάδα (σε αγαστή συνεργασία με τον ΓΑΠ), τώρα ήρθε η σειρά των Κυπρίων, να δεχθούν τις «πατριωτικές» υπηρεσίες του κ. Καρατζαφέρη. Ας ελπίσουμε ότι αυτοί θα είναι πιο σώφρονες από τους Ελλαδίτες…


 
Και ο φαρισαϊσμός καλά κρατεί…
 Όλοι αυτοί οι γιατροί που κόπτονται για τους ασφαλισμένους και για τη δημόσια υγεία και από την μια τους ξίνιζε ο ΕΟΠΥΥ απ’ την άλλη τους βρώμισε ο ΠΕΔΥ (που ακόμη δεν τον είδαν και έσπευσαν να τον κατηγορήσουν προφανώς γιατί τους καταργεί τα ιδιωτικά ιατρεία και θα χάσουν τις απολαβές από δυο μεριές!!!). Όλοι αυτοί λοιπόν απ’ την μια αγωνίζονται για την δημόσια υγεία και απ’ την άλλη τσεπώνουν κάτι ξεγυρισμένα 35ευρα σε επισκέψεις χαμηλοσυνταξιούχων που πάνε για να τους ρυθμίσουν απλά τη δοσολογία των χαπιών τους….
Περισσεύει η υποκρισία και στον ιατρικό κλάδο!!!
Μ.Ξ.


 
Κακοπληρωτής και λουφαδόρος ο δήμος…
 Προχθές στην Οικονομική επιτροπή αναφέρθηκε ότι η εταιρεία ΞΑΝΘΙΠΠΗ έκανε αγωγή στο δήμο Ξάνθης ζητώντας συμμετοχή στα έξοδα που έκανε για την εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης στο δημοτικό κτίριο που νοικιάζει και καλύπτουν και το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο. Αναφέρθηκε μάλιστα το ποσό των 30.000 ευρώ ως συμμετοχή του δήμου και ότι η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια γιατί ο δήμος αρνείται να τα πληρώσει. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας τηλεφώνησε και μας διευκρίνισε ότι το ποσό των 30.000 ευρώ δεν αφορά την συμμετοχή του δήμου για τα συστήματα πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα είπε ότι αυτά στοίχισαν 15.000 ευρώ και ότι η εταιρεία διεκδικεί 10.000 ευρώ ως συμμετοχή του δήμου. Τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ είναι πρόστιμο που έφαγε η εταιρεία αντί του ιδιοκτήτη δηλαδή του δήμου Ξάνθης, επειδή δεν πλήρωσε οικοδομικά ένσημα στο ΙΚΑ κατά την εκτέλεση των έργων επέκτασης που έκανε τελευταία. Δηλαδή ο δήμος αρνείται να πληρώσει οικοδομικά ένσημα και τα φορτώνει στον ενοικιαστή!!!
Μπράβο δίνει το καλό παράδειγμα!!!
Μ.Ξ.


 
 Οι …πυρομανείς του Δροσερού
 Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο έβαλαν χθες στο Δροσερό και η Πυροσβεστική έσπευσε με όχημα να την σβήσει. Δεν είναι και η πρώτη φορά καθώς στο Δροσερό πάσχουν από πυρομανία …Και δεν η μόνη παθογένεια καθώς όπως μας έλεγαν απ την Πυροσβεστική δεν φτάνει που τους τρέχουν κάθε τόσο να σβήνουν τις φωτιές που βάζουν έτσι για την πλάκα τους κλέβουν απ’ τα οχήματα, τους πετάνε πέτρες κ.λ.π. Είδαν και απόειδαν στην Πυροσβεστική και κάλεσαν τοπικό παράγοντα του Δροσερού ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει να ελέγξει την κατάσταση και από τότε όντως ησύχασαν κάπως…
Κάτι είναι κι αυτό…
Μ.Ξ.


 
Νέο κυνήγι για τα τραπεζάκια έξω;
 Είναι βέβαια πολύ νωρίς να μιλάμε «από τώρα», «μες το καταχείμωνο» για άλλη μια φορά για το περίπλοκο καθεστώς που επικρατεί στην παλιά πόλη με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά λίγο ο ευνοϊκός καιρός, λίγο (έως πολύ) και ο αντικαπνιστικός νόμος, ο παραδοσιακός οικισμός έχει ένα… άρωμα καλοκαιριού. Τα τραπεζάκια έχουν ήδη βγει ενώ για μια ακόμη φορά, όπως φαίνεται, είναι και το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής, στην αρχή του καλοκαιριού αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να «στενάξουν» οι επιχειρηματίες των καφέ-μπαρ από τα πρόστιμα και τις καταγγελίες και μαζί τους και οι κάτοικοι, αφού το πλαίσιο δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Κύριοι της δημοτικής αρχής, μπορεί η υπόθεση να έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά θα πρέπει κάποτε να ξεκαθαριστεί το καθεστώς, να ξέρουμε ποιοι παρανομούν και πότε, να τεθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, γιατί καλές οι εκλογές και οι προετοιμασίες σας, αλλά η τουριστική αξιοποίηση κι η διευκόλυνση της ζωής των πολιτών δεν μπορεί να περιμένει (για άλλη μία χρονιά!).
Ε.Δ.


 
Μύρισε καλοκαιράκι
 Το Σαββατοκύριακο ήταν γενναιόδωρο και χάρισε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Οι Ξανθιώτες δεν έχασαν ευκαιρία και ξεχύθηκαν σε καφετέριες, βουνά και θάλασσες ή βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χωριό τους. Δυο εβδομάδες πριν το ημερολόγιο δείξει Μάρτιο υπήρξανε κάποιοι αρκετά τολμηροί, οι οποίοι φόρεσαν τα μαγιό τους και βούτηξαν στα νερά του Πόρτο Μόλο.
Γ.Τ.


 
Το κρυφτούλι του εμβρύου
 Εξέθεσε τους γιατρούς ένα νεογέννητο κοριτσάκι το οποίο βρισκόταν επί εννέα μήνες στην κοιλιά της μητέρας του μαζί με τα άλλα τρία αδελφάκια του, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Την ύπαρξη της δεν γνώριζε καν ο γιατρός που παρακολουθούσε την Κίμπερλι Φιούτζετ, η οποία έμαθε τον περασμένο Νοέμβριο ότι είναι έγκυος σε τρίδυμα. Η αμερικανίδα εισήχθη στο μαιευτήριο την προηγούμενη εβδομάδα για να γεννήσει και αφού έφερε στον κόσμο τρία υγιέστατα κοριτσάκια, έκανε την εμφάνιση του και το τέταρτο αφήνοντας άναυδους μητέρα, πατέρα, γιατρούς και μαίες.
«Ειλικρινά ντράπηκα. Όταν ενημερώθηκα από τους συναδέλφους μου, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Σε καμία από τις εξετάσεις και τα υπερηχογραφήματα στα οποία υποβλήθηκε η μητέρα δεν φαινόταν τέταρτο έμβρυο. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα 27 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά…» δήλωσε ο γυναικολόγος της Φιούτζετ.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…